Ista van Galen
Ista van Galen | LinkedIn Opvallend 28 sep 2020 / 12:27 uur

Toerist gearresteerd voor kerven van initialen in Colosseum, mogelijk gevangenisstraf

Een uitje naar het Colosseum zou een toerist uit Ierland wel eens duur kunnen komen te staan. Het leek de 32-jarige man namelijk een leuk idee om zijn initialen achter de laten op de muren van het eeuwenoude amfitheater. Maar daar was de politie het niet mee eens. Hij is gearresteerd en kan een flinke boete en zelfs een gevangenisstraf krijgen.

De toerist zou bezig zijn met het kerven van zes centimeter grote initialen op een pilaar. Dat deed hij met een scherpe metalen punt.

Beschadigen monument

Volgens de politie is de man gepakt door de beveiliging van de toeristische hotspot, die dit vervolgens direct aan de politie meldde.

De toerist wordt nu dus beschuldigd van het beschadigen van een historisch en artistiek monument. Dat is volgens de Italiaanse wet een misdaad. Als de man wordt veroordeeld, kan hij een boete van ruim tweeduizend euro krijgen en een gevangenisstraf van een jaar.

„Het Colosseum moet, net als ieder ander monument dat onze geschiedenis representeert, worden behouden en overhandigd aan toekomstige generaties”, zo zei een archeoloog, die verantwoordelijk is voor het Romeinse amfitheater, tegenover CNN.

Niet de eerste keer

Dit is overigens niet de eerste keer dat een toerist is aangehouden voor het beschadigen van het Colosseum. Zo waren een aantal jaar geleden twee Amerikaanse vrouwen op heterdaad betrapt toen ze hun initialen in de muur krasten. En een Russische toerist heeft in 2014 een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 20.000 euro gekregen, nadat hij een letter van 25 centimeter groot in het monument kerfde.

Lees ook: Vakantieganger aangeklaagd na negatieve hotelrecensie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Toerist gearresteerd voor kerven van initialen in Colosseum, mogelijk gevangenisstraf
Sluiten