Metro
Metro Opvallend 9 sep 2020 / 13:41 uur

Brits gezin vindt schat op strand in de vorm van vreemde schaaldieren

Een Brits gezin is dankzij een strandwandeling in Wales een stuk rijker geworden. Zij vonden geen schat, maar wel een figuurlijke en heel bijzondere.

Ze groeven geen piratenschatkist vol goud op of – iets realistischer – brachten geen uren met een metaaldetector door, maar vonden een heleboel ‘alien-achtige’ schaaldieren op een stuk drijfhout. De vreemde wezentjes blijken een delicatesse waar fijnproevers veel geld voor willen neertellen – zo’n 55.000 euro om precies te zijn.

Het was de vrouw des huizes, Gemma, die afgelopen zondag de ontdekking deed op het strand van Caernarfon, Wales – al had ze eerst geen idee op wat ze juist was gestoten. Haar echtgenoot, Martyn Green, zei aan Liverpool Echo dat de wezentjes leken op „iets wat niet tot deze wereld behoort”.

Know how you all love things weird and wonderful. This gooseneck barnacle covered log washed up on a Welsh beach yesterday. So rare. Mesmerising to watch. Gemma Green

Gepostet von Martyn Green am Sonntag, 6. September 2020

Op de beelden, die Green op Facebook plaatste en intussen al veel bekijks hadden, is te zien hoe de honderden witte schaaldieren hun kleine tentakels in en uit hun schaal bewegen. Niet erg smakelijk als je het ons vraagt, maar blijkbaar zijn er heel wat mensen die hun smaakpapillen willen verwennen met de alienachtige wezens, die gestalkte zeepokken blijken te heten.

Dure beestjes als schat

De zeepokken of percebes zijn kreeftachtigen die erg gewild zijn in Portugal en Spanje en door hun schaarste tot meer dan 100 euro per halve kilogram kunnen opleveren. Vissers riskeren aan de Spaanse kusten soms hun leven om de lekkernij op te kunnen vissen en zo heel wat geld te verdienen. Dat laatste deed Martyn Green dus door een stom toeval. De man uit het Engelse Meyerside schat dat hij zo’n 2000 exemplaren kon meenemen van het strand en dat zijn vangst zo’n 55.000 euro waard zal zijn. Toch een figuurlijke schat…

Lees ook: Bruiloft escaleert volledig: bruid vecht erop los, gasten liggen uitgeteld op de grond

Lees ook: Forum-Statenlid maakt zich druk om bamischijf, snack is plots trending

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brits gezin vindt schat op strand in de vorm van vreemde schaaldieren
Sluiten