Metro
Metro Opvallend 30 sep 2020 / 14:15 uur

Bikinifoto Kylie Jenner heeft effect: meer mensen registreren zich om te stemmen

Kylie Jenner lijkt haar volgers echt te hebben aangespoord om te gaan stemmen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Bijna 50.000 mensen hebben zich aangemeld als nieuwe stemmer nadat de realityster hier maandag toe opriep op Instagram middels foto’s van zichzelf in bikini, meldt TMZ na informatie van de website Vote.org.

„Maar ben je al geregistreerd om te stemmen? Klik op de link in mijn bio. Laten we een plan maken om samen te stemmen”, schreef de 23-jarige halfzus van Kim Kardashian aan haar ruim 196 miljoen volgers bij kiekjes van zichzelf in een kleine bloemenbikini. Het bericht werd door ruim 9,4 miljoen mensen geliked.

Na het bericht zag Vote.org een toename van 1500 procent van mensen die via Instagram op hun website belandden. De dag ervoor kwamen slechts 2900 nieuwe stemmers via Instagram binnen.

Eerste verkiezingsdebat

Afgelopen nacht ging het er tijdens het eerste verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden hard en chaotisch aan toe. Over en weer werden beledigingen en verwijten uitgewisseld en de twee mannen vielen elkaar meermaals in de rede.

Biden hield zich aanzienlijk beter aan de vooraf gemaakte afspraken dan Trump en raakte zichtbaar geïrriteerd door diens herhaaldelijke interrupties. „Kan je eens je mond houden, man?”, beet hij de president toe. „Dit is zo niet-presidentieel.” Even later noemde Biden Trump een „clown”, een „racist” en „Poetins puppy” en zei hij tegen Trump: „Je bent de slechtste president die Amerika ooit heeft gehad.” Trump maakte op zijn beurt pesterige opmerkingen naar Biden als: „Er is niets slim aan jou, Joe”.

Verder praatten de twee mannen over Trumps leiderschap, de coronapandemie, racisme, de economie en de integriteit van de aanstaande presidentsverkiezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bikinifoto Kylie Jenner heeft effect: meer mensen registreren zich om te stemmen
Sluiten