Metro
Metro Opvallend 25 sep 2020 / 19:50 uur

Argentijnse parlementariër opgestapt na kussen borsten

Het zal je maar gebeuren: je hebt een digitale vergadering voor je werk, vergeet dat de camera nog aanstaat en begint de borsten van je partner te kussen. Precies dat kostte een Argentijnse parlementariër zijn baan. Hij is vandaag opgestapt nadat er ophef ontstond rond het incident.

Het Argentijnse parlement meldde vanmorgen op Twitter dat een meerderheid het ontslag van Ameri heeft geaccepteerd. Gisteren was de politicus al geschorst.

Groot videoscherm

De actie van Juan Emilio Ameri was te zien terwijl een ander lid van het parlement een toespraak hield op een groot videoscherm dat in het parlementsgebouw is neergezet. Op het scherm waren ook andere volksvertegenwoordigers te zien die vanwege het coronavirus vanuit huis deelnamen aan de zitting.

Voorzitter Sergio Massa staakte de sessie na het zien van de liefkozing van Ameri. Achteraf zei de parlementariër dat hij dacht dat hij op dat moment geen internetverbinding had. Niet veel later werd de zitting van het parlement geschorst.

„Deze afgelopen maanden waarin we op afstand hebben gewerkt, hebben we meerdere incidenten gehad waarbij afgevaardigden in slaap vielen of iemand zich verstopte”, zei Massa. „Maar vandaag hebben we een situatie gehad waarin de grenzen van dit Huis echt zijn overschreden.”

Ameri, die uit de noordoostelijke provincie Salta komt, probeerde na het incident zijn excuses aan te bieden. „Hier in het midden van het land is de verbinding heel slecht”, zei de parlementariër. Ook zei Ameria dat zijn partner onlangs borstimplantaten had gekregen en hij op het betreffende moment vroeg hoe het met haar ging.

Lees ook: Politicus vergeet camera en ruikt aan string tijdens online vergadering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Argentijnse parlementariër opgestapt na kussen borsten
Sluiten