Metro
Metro Opvallend 24 sep 2020 / 19:43 uur

Als Catwoman verkleed Instagrammodel opgepakt voor gemaskerde overvallen

De meeste mensen zullen Catwoman als meesterdievegge kennen. Waar Selena Kyle over het algemeen uit de handen van de politie weet te blijven, lukt dat haar na-apers niet altijd. Een Australische vrouw die zich recent nog op Instagram verkleedde als de schurk uit de Batman-reeks, zit inmiddels vast voor een gemaskerd overval.

Het 25-jarige Instagrammodel uit Australië is dit jaar al voor de tweede keer gearresteerd. Ze heeft onder andere misdaden als gemaskerde overvallen en winkeldiefstal op haar kerfstok. Monique Agostino was ooit succesvol ondernemer, maar dat bleek niet spannend genoeg. Twee jaar geleden begon ze haar leven als potentiële superschurk.

Monique Agostino poseert als Catwoman
Monique Agostino poseert als Catwoman Foto: Instagram/Monique Agostino

Criminele carrière als Catwoman

De vrouw had voorheen een modellenbureau, heeft gewerkt als makelaar en wist een aardig bereik op Instagram op te bouwen. Waar ze recentelijk dus poseerde als de stripheld die haar grote voorbeeld lijkt te zijn. Volgens news.com.au begon ze haar criminele carrière met het rondrijden van tieners om hen in te laten breken.

Samen met de jongens reed ze gemaskerd rond en probeerde ze in november 2018 voor het eerst in te breken bij een pizzarestaurant. Ook een kruidenier en een café waren de dupe van de slinkse dame. Bij het café stal ze een creditcard, waarmee ze later besloot McDonalds te halen. Twee weken daarna was een bakkerij de pineut.

Monique Agostino in hechtenis van de politie
Monique Agostino in hechtenis van de politie Foto: NSW Police

Opgesloten

Inmiddels zit de vrouw achter slot en grendel en daar blijft ze de komende twee jaar sowieso zitten. Naast de inbraken is ze ook aangeklaagd voor het dragen van een mes in een winkel, was ze in bezit van de drug crystal meth en heeft ze een jas van 90 dollar gestolen in een winkelcentrum.

In eerste instantie kon Agostino nog voorwaardelijk vrijkomen door borg te betalen. Mits ze zich aan een aantal regels zou houden. Een maand later werd ze aangehouden omdat ze die regels toch overtrad. De influencer zit dus voorlopig nog wel even vast. Of ze net als Catwoman haar eigen morele code heeft, is niet bekend.

Lees ook: YouTube-ster Nikkie Tutorials in tranen in eerste video na overval

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Als Catwoman verkleed Instagrammodel opgepakt voor gemaskerde overvallen
Sluiten