Metro
Metro Opvallend 28 aug 2020 / 13:39 uur

Zebra dood na aanval neushoorn in Emmen, bezoekers ‘ongewild getuige’

Ook deze week weten dieren telkens weer het nieuws te halen. Zo krijgen olifanten in Warschau vanaf nu cannabis toegediend, na een traumatisch voorval. En een geliefde leeuwenbeschermer werd gisteren gedood dood z’n eigen leeuwinnen, waarschijnlijk tijdens een potje stoeien.

Ook in Nederland gebeurt van alles in het dierenrijk.

Aanval op zebra

Eerder deze week was dierenpark Wildlands in Emmen al een aantal wasberen ‘kwijt’, en vanmorgen heeft een neushoorn voor de ogen van bezoekers een zebra aangevallen.

„Na een korte confrontatie op de savanne tussen een neushoorn en een zebra, hebben wij tot onze spijt de gewonde zebra moeten laten inslapen”, meldt de parkdirectie. De aanval had plaats op de savanne in het gebied waar zebra’s, struisvogels, gnoes, giraffen en neushoorns vrij rondlopen. In de 29 jaar dat in Emmen de neushoorns en zebra’s samenleven, is dit de eerste keer dat er een incident tussen beide diersoorten heeft plaatsgevonden. „Wildlands betreurt dat er bezoekers ongewild getuige zijn geweest van deze confrontatie met verdrietige afloop.”

Na een korte confrontatie op de savanne tussen een neushoorn en een zebra, hebben wij tot onze spijt de gewonde zebra…

Gepostet von Wildlands am Freitag, 28. August 2020

Reacties

Mensen reageren met huilemoji’s en bemoedigende woorden op het bericht. „Wat verdrietig zeg, veel sterkte voor de verzorgers!” Toch wordt niet voorbij gegaan aan het feit dat het nu eenmaal kan gebeuren. „Sneu maar het blijven ook ‘wilde’ dieren, ook al zitten ze in een dierentuin.” Veel mensen worden getagd in de berichten, waarschijnlijk omdat ze met hem of haar samen naar het dierenpark zijn geweest en een man weet het kort maar krachtig samen te vatten. „Het is geen Disney.” Al heeft Disney wel eigen dierenparken, meét zebra’s.

Onderzoek

Het dierenpark gaat onderzoeken wat de aanleiding voor de gebeurtenis was. Het park denkt dat het om een eenmalig voorval gaat. Maar als het nodig is worden er maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zebra dood na aanval neushoorn in Emmen, bezoekers ‘ongewild getuige’
Sluiten