Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 3 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Veel zaadtweets nadat Rob Jetten vertelde over zaaddonor-verzoek

Een paar maanden geleden waren het nog haattweets aan zijn Twitteradres, nu zijn het ‘zaadtweets’ naar aanleiding van het bijzondere verzoek dat Rob Jetten (D66) kreeg.

Het was niet bepaald an offer he couldn’t refuse. Jetten hoefde dan ook niet lang na te denken. Of helemaal niet. „Oh my god”, dacht hij namelijk als eerste. „Dat gaan we niet doen.” De 33-jarige politicus werd gevraagd om zijn zaad.

Podcast met Jetten

In de wekelijkse PodBast bespreekt Jetten een aantal persoonlijke onderwerpen met radiomaker Bastiaan Meijer. Zo ook de meest rare verzoeken die de D66-leider ooit voor zijn kiezen heeft gekregen.

„Een moeder die mij op tv had gezien, ik geloof bij Op1, had bedacht: mijn dochter, die single is maar heel bewust moeder wil worden, zoekt nog een zaaddonor”, vertelt Jetten aan Meijer, „En jij bent echt de perfecte match.”

Hij vond het ergens wel schattig, maar wist wel meteen dat zijn zaad nergens naartoe ging. „Ik vond het wel een heel lieve mail en heb dus superlang moeten nadenken over hoe ik die vrouw moest beantwoorden. Maar ik had wel iets van: that’s a first, dat je die vraag krijgt.”

Zaadtweets

In mei wilde Rob Jetten nog aangifte doen tegen de verzenders van de haattweets op zijn Twitteraccount, nu zijn het hele andere tweets.

Op social media wordt namelijk volop gereageerd op zijn ‘zaad-verhaal’, voornamelijk met een dikke knipoog en (flauwe) grappen.

https://twitter.com/c0200ntje/status/1290195297210109954

https://twitter.com/VALENTiNE_1_/status/1290189929738203136

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.