Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 26 aug 2020

Wandeling door Brabants bos verandert in nachtmerrie: voorbijgangers vinden doodskist

Nietsvermoedend maakte ze met haar vriendin en de hond een wandeling door de bossen van het Noord-Brabantse Middelbeers. Totdat Marie-José van den Berg iets langs het bospad ontdekte dat haar de stuipen op het lijf joeg: een doodskist met een omgevallen grafzerk ernaast.

In eerste instantie dacht ze dat er een uitvaartceremonie was geweest in de bossen en dat de kist was achtergelaten en misschien alsnog zou worden ingegraven in het bos. „Er lag een deksel op, maar schuin, dus niet bij het voeteneinde”, vertelt Van den Berg aan Omroep Brabant.  „Mijn vriendin Gerda zit toevallig in de uitvaartbranche, dus zij reageerde toch iets nuchterder dan ik. Zij zag meteen dat het een echte kist was die wordt gebruikt bij uitvaarten en besloot te gaan kijken of er iemand in lag.”

Een lichaam vonden ze niet, wel kleding. „Oké, dachten wij, daar is iemand uit gekropen en die loopt in z’n nakie door het bos. Ik vond ‘t maar niks en zag achter iedere boom gevaar”, zegt Van den Berg

Spooktocht

Uiteindelijk bleek de situatie wat minder luguber dan ze in eerste instantie dachten. „We kwamen er door wat rond te vragen achter dat een scoutinggroep een spooktocht had gehouden. Die doodskist hoorde er ook bij. Niet zo slim natuurlijk om zo’n ding daar onbeheerd achter te laten.”

Ondanks dat de schrik er goed inzat, is Van den Berg niet gestopt met wandelen. „Nee, ik heb er geen trauma voor het leven aan overgehouden, gelukkig.”

Lees ook: Jongeren treinen straks goedkoper hele land door: ‘Soort Tienertoer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wandeling door Brabants bos verandert in nachtmerrie: voorbijgangers vinden doodskist
Sluiten