Metro
Metro Opvallend 13 aug 2020 / 16:51 uur

Opvallende vondst in kelder van Parijse villa van 35 miljoen euro

In een peperduur herenhuis in het hartje van Parijs zijn in de kelder rottende resten van een lijk gevonden. Omdat er aanwijzingen van geweld zijn, heeft de politie een moordonderzoek geopend. Het domein was in januari verkocht voor 35 miljoen euro, nadat het meer dan dertig jaar leegstond.

Thuis werken in deze hitte is zeker onaangenaam, maar beeld je even in dat je tijdens de hittegolf een huis renoveert en dan ook nog eens een dertig jaar oud lijk in de kelder ontdekt. Dat is wat werkmannen in een exclusief Parijse herenhuis overkwam. Het lichaam was al in verre staat van ontbinding en lag onder een stapel planken en afval. Verschillende botten waren gebroken en de resten vertoonden steekwonden, schrijft Le Monde. De politie startte daarop een moordonderzoek.

Dertig jaar leeggestaan

Het lichaam lag in een van de meest exclusieve wijken van de Franse hoofdstad. Het herenhuis ligt in hartje Parijs, op enkele minuten van Les Invalides en de ambtswoning van de Franse president Emanuelle Macron. Het domein grenst aan de achterkant met een woning dat vroeger van niemand minder dan Yves Saint Laurent was. De villa omvat vier gebouwen en een mooie tuin, maar was in slechte staat nadat het meer dan dertig jaar leegstond.

Het laatste echt indrukwekkende eigendom in de meest gewilde buurt van Parijs, werd in januari verkocht voor 35,1 miljoen euro. De veiling duurde amper een kwartiertje. De nieuwe eigenaar is Jean-Bernard Lafonta, een Franse ondernemer die het overnam van een discrete Nederlandse onderneming. De Fransman wil het in zijn oude glorie te herstellen, maar de renovatie is na de vondst van het lijk tot na de zomer stilgelegd.

‘Slachtoffer had drankprobleem’

Aan de hand van documenten die op het lichaam gevonden zijn, identificeerde de politie het slachtoffer als Jean-Pierre Renaud. De moord vond zo’n dertig jaar geleden plaats. „Renaud had geen vaste verblijfplaats en een drankprobleem”, aldus een bron dicht bij de politie. „Het is nog onduidelijk of de moord in de kelder plaatsvond of hij later naar het herenhuis is gebracht.”

Reageer op artikel:
Opvallende vondst in kelder van Parijse villa van 35 miljoen euro
Sluiten