Metro en ANP
Metro en ANP Opvallend 4 aug 2020 / 16:17 uur

Te volle achtbanen in Limburgs Toverland voortaan half leeg

Attractiepark Toverland in het Noord-Limburgse dorp Sevenum mag de achtbaantreinen per direct niet langer volledig vullen.

In overleg met burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas deed Toverland dat de afgelopen dagen wel, maar daar is de burgemeester vandaag na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord op teruggekomen.

Het ging om een proef, die tot vrijdag zou duren waarbij alle karretjes in de achtbaan bezet mochten worden. In de achtbaan zaten de mensen dan wel te dicht op elkaar, 1,35 meter in plaats van 1,5 meter.

Bezoekers Toverland in de rij minder dicht op elkaar

Door de hele achtbaan te vullen zouden de wachtrijen korter worden en was er minder risico dat wachtende mensen in de rij te dicht bij elkaar gingen staan. Toverland had hiervoor de zegen gekregen van Palmen, die zich op zijn beurt beriep op toestemming van de veiligheidsregio. Daar kwam hij vanmiddag op terug. „We stoppen per direct met die proef”, liet Palmen weten.

Toverland maakte eerder vandaag zelf bekend toestemming van de veiligheidsregio te hebben om de achtbanen volledig te vullen, ook al zitten de mensen dan op minder dan 1,5 meter van elkaar. Volgens Toverland gaf de veiligheidsregio toestemming voor een proefperiode. „De proef zal regelmatig geëvalueerd worden alvorens definitief besloten zal worden of Toverland deze werkwijze mag blijven hanteren”, aldus een woordvoerster van Toverland.

Anderhalve meter is anderhalve meter

Maar de woordvoerder van de veiligheidsregio ontkende dit eerder vandaag ten stelligste. „Anderhalve meter is anderhalve meter, daar gaan we niet van afwijken”, zei hij. “Dat zijn regels die gelden voor heel Nederland, ook voor Noord-Limburg. Het is aan de gemeente Horst aan de Maas om daarop te controleren.” Het park heeft op de website wel een ‘Veilig Samen Uit-protocol’ opgesteld.

„De voorzitter van de veiligheidsregio is bevoegd gezag, daar leg ik me bij neer”, aldus Palmen.

Lees ook: Componist muziek Efteling wint zijn zaak en krijgt meer geld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te volle achtbanen in Limburgs Toverland voortaan half leeg
Sluiten