Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 2 aug 2020 / 09:35 uur

Jeugdige automobilist voor achttiende keer betrapt zonder rijbewijs

Een 18-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag in Rotterdam betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs. In zo’n twee jaar tijd werd de man uit Rotterdam achttien (!) keer achter het stuur gespot zonder roze pasje.

De man was twee weken geleden nog betrapt zonder rijbewijs, wat goed was voor twee bekeuringen. Dat schrijft de politie Delfshaven op Instagram.

Door de mand

De man werd afgelopen nacht gepakt bij een controle van ‘zijn’ auto. Hij zei geen documenten bij zich te hebben. Toen de gegevens van de man tijdens de controle werden gecheckt, twijfelden de agenten of die wel klopten. Hij leek wel op de foto van de man die hij zei te zijn, maar „wanneer we hem wat meer vragen stellen, valt hij door de mand”.

De 18-jarige Rotterdammer werd aangehouden en op basis van zijn vingerafdrukken bleek hij de naam van zijn oudere broer te hebben gebruikt. „Ons onderbuikgevoel bleek te kloppen”, schrijven de agenten. „Omdat hij kennelijk zelf geen rijbewijs heeft en dit inmiddels de achttiende keer was dat hij gepakt werd. Jawel, u leest het goed, achttien keer in amper twee jaar tijd. Daarvan is het dit jaar al de negende keer”, aldus de politie Delfshaven.

Duur grapje

Daarbij was de auto waar de man in reed niet van hem. Een vriend van de 18-jarige had hem van zijn vader geleend en „liet zijn maat erin rijden”, weet de politie. De auto is teruggegeven aan de eigenaar.

De bekeuring voor het opgeven van een valse naam, is 390 euro. Toen de 18-jarige twee weken geleden werd betrapt, kwam dat hem ook al op twee boetes te staan. „Al met al een duur grapje”, concludeert de politie. Volgens de agenten zal de bon voor het rijden zonder rijbewijs via de officier van justitie gaan, die hoogstwaarschijnlijk zal overgaan tot een zitting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeugdige automobilist voor achttiende keer betrapt zonder rijbewijs
Sluiten