Metro
Metro Opvallend 3 aug 2020 / 17:17 uur

Even zitten voor een selfie: man breekt tenen van beeld

Dat zat ie dan met z’n goeie gedrag. Spreekwoordelijk dan, want een man die al zittend op een beeld een selfie wilde maken, zorgde voor een paar gebroken tenen.

Een Oostenrijkse bezoeker van het Gipsoteca Museum in het Noord-Italiaanse Possagno nam plaats op het beeld voor een eigen portretje. Daarbij brak hij twee tenen van de vrouwenfiguur af, waarop hij het hazenpad koos. Dat meldde onder meer de Art Newspaper vandaag. Om dit kunstwerk gaat het:

Beeld is een gipsmodel

Het gaat om een beeld gemaakt door Antonio Canova, een gispmodel uit 1804 voor zijn uiteindelijk marmeren beeld van Paolina Bonaparte (waarvan je boven dit artikel een foto ziet staan). Paolina is een naar verluidt beeldschone zus van Napoleon Bonaparte.

Een foto van het Gipsoteca Museum
Het Gipsoteca Museum in Possagno. Foto: Getty Images / DeAgostini

Vernieler is er vandoor

Het museum zegt dat de suppoosten de schade na enkele minuten ontdekten en alarm sloegen. Vittorio Sgarbi, voorzitter van Antonio Canova-stichting, wil dat de politie de vernieler opspoort. In het aan kunstschatten zo rijke Italië zijn al langer zorgen om het gedrag van sommige toeristen.

Lees ook: Meisjes kunnen fluiten naar beloning na vondst beeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even zitten voor een selfie: man breekt tenen van beeld
Sluiten