Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 20 aug 2020

Dakloze man komt ‘s nachts vast te zitten in buis glijbaan en overlijdt

‘s Nachts liggen de glijbanen in waterparken er héél anders bij dan overdag. Een dakloze man uit het Amerikaanse Scottsdale (Arizona) besloot in een glijbaan te klimmen, misschien wel om te gebruiken als slaapplek. Het werd hem fataal.

Person trapped in Scottsdale waterpark slide pipe

FD: Body recovery happening now after person found trapped in pipe on Scottsdale waterpark slide: bit.ly/2EbKXAW

Gepostet von ABC15 Arizona am Montag, 17. August 2020

De man klom zondagnacht na sluitingstijd over het hek en liet zijn oog vallen op een van de glijbanen in het waterpretpark van Scottsdale. Hij zou er nooit aankomen, hij kwam vast te zitten in een ondersteuningspilaar.

Hulpgeroep

Een politieman die patrouilleerde in de buurt van het Eldorado Aquatic and Fitness Centra hoorde omstreeks half één ’s nachts een gesmoord hulpgeroep vanuit het waterpark. Hij probeerde te lokaliseren waar de stem vandaan kwam, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. „De plastic buis werkt bijna als een megafoon”, vertelde hij later. Pas na een half uur ontdekte hij dat de bron van het stemgeluid zich in een soort ondersteuningsbuis voor de waterglijbaan bevond.

Reddingswerkers kwamen ter plaatse en probeerden de man pratende te houden, zodat hij niet het bewustzijn zou verliezen. Hij praatte een uur lang terug, maar stopte daarna. Rond drie uur ‘s nachts veranderde de reddingsoperatie in een bergingsoperatie. De buis werd vervolgens stuk voor stuk ontmanteld met behulp van een kraanwagen en het lichaam kon er daarna worden uitgetild.

Dakloze Ryan

Het slachtoffer is geïdentificeerd als de 31- of 32-jarige dakloze man (verschillende media melden verschillende leeftijden) Ryan Kelly. Hij is op een of andere manier 1,2 meter diep vast komen zitten in de ondersteuningszuil van de waterglijbaan. De exacte doodsoorzaak van de man moet nog bepaald worden.

Op een Facebook-bericht van een lokaal nieuwsmedium wordt volop gereageerd. Met afschuw en huilemoji’s, maar ook met vraagtekens en zelfs lachende emoji’s. „Met een buis die zo groot is, hoe kan iemand daar vast in komen te zitten?! Dan glijd je jezelf toch een weg naar beneden?” Ook daar wordt weer op gereageerd, want het gaat om een buis ónder de glijbaan. Of iemand die zich bij de dood van de dakloze man hardop afvraagt „of nu niet al het zwemwater vervuild wordt”. Het kan rekenen op „een beetje meer respect graag! Het had ook jouw broer kunnen zijn.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dakloze man komt ‘s nachts vast te zitten in buis glijbaan en overlijdt
Sluiten