Metro
Metro Opvallend 18 aug 2020 / 12:09 uur

Amerikaan maakt geweer dat mondmaskers op mensen kan schieten

Er zijn nog altijd mensen die weigeren om een mondmasker te dragen op plekken waar dat wel verplicht is. De Amerikaan Allen Pan heeft daar (een typisch Amerikaanse) oplossing voor gevonden: hij creëerde een geweer dat geen kogels, maar maskers kan afschieten.

Pan is afgestudeerd in Electric Engineering en maakt graag niet bestaande dingen realistisch. Zo creëerde hij eerder al een brandend lichtzwaard, en nu dus een wapen waarmee je mondkapjes op mensen kan schieten.

Dubbelzijdig tape

Hij gebruikte hiervoor onder meer auto-onderdelen en gewichten die hij aan de touwtjes van het mondmasker vastmaakte. Als dat niet zou werken, zit er nog dubbelzijdig tape aan de binnenkant van het mondkapje zodat deze aan het gezicht van het doelwit zou blijven vastkleven.

„We zitten nog wel een tijdje opgescheept met het coronavirus, dus ook met mensen die de coronamaatregelen aan hun laars lappen”, zegt Pan. „Er zijn bijvoorbeeld nog steeds mensen die weigeren om een mondmasker te dragen. Dat vind ik vervelend.”

In het filmpje hieronder zie je hoe hij het wapen op zichzelf uittest, met succes! „Now let’s shoot some people”, klinkt het triomfantelijk.

Aan CNN vertelt hij hoe dat hij geïnspireerd is geraakt door het make-up-pistool van Homer Simpson. Ook zegt hij dat hij „alleen al bij het zien van het apparaat” hoopt dat mensen het indrukwekkend genoeg vinden om alsnog een mondkapje op te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaan maakt geweer dat mondmaskers op mensen kan schieten
Sluiten