Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Videoland krijgt nieuwe Talpa-titels

De komende maanden komen er veertien nieuwe titels bij op Videoland. Allen komen ze uit de stal van Talpa. Het gaat onder meer om de afleveringen van Dokter Tinus, Danni Lowinski en Celblok H. Dat maakte RTL, eigenaar van Videoland, vrijdag bekend. Ook series als Dagboek van een Callgirl en Bureau Raampoort worden aan de populaire streamingdienst toegevoegd.

"De deal met Talpa TV is een mooie stap en komt helemaal tegemoet aan onze strategie om alleen en in partnership het aanbod bij Videoland uit te breiden met Nederlands product", zegt RTL-baas Sven Sauvé. "Naast de veertien titels van Talpa TV en de titels die we eerder aankochten en zelf produceerden, kunnen onze abonnees zich de komende tijd verheugen op een stortvloed mooie Nederlandse producties."

Concurrentie of niet?

RTL en Talpa zijn op televisie concurrenten, maar volgens André Kreuzen van Talpa komt de echte concurrentie van de grote buitenlandse spelers. "Vandaar dat we op zoek gaan naar nieuwe businessmodellen en samenwerkingen op eigen bodem, met in dit geval als resultaat dat onze Nederlandse series ook te zien zijn bij Videoland."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.