Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 6 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Het is vandaag Internationale Anti-Dieetdag!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt: Internationale Anti-Dieetdag! De dag dat je toe kan geven aan al je cravings en de sportkleren lekker in de kast kan laten. Wie doet er mee?

De Internationale Anti-dieetdag bestaat in Groot-Brittannië al sinds 1992. Het ontstond als reactie op de zelfmoord van een 15-jarig meisje dat zichzelf te dik vond vanwege haar maat 42.

Bewuste of onbewuste boodschap

In Nederland is de Anti-Dieetdag volgens de Obesitas Vereniging nodig omdat de samenleving steeds vaker bewust of onbewust de boodschap uitzendt dat dik lelijk en ongezond is en dat het koste wat het kost vermeden of verholpen moet worden om een maatje meer te hebben. De vereniging roept deelnemers op om één dag niet aan de lijn te doen en een dagje niet op hun weegschaal te gaan staan.

De vereniging wil daarmee aandacht vragen voor de gezondheid, in plaats van het gewicht. De vereniging roept iedereen op om op 6 mei één dag niet met de lijn bezig te zijn. Ook worden op die dag de slachtoffers herdacht die als gevolg van eetstoornissen, ongezond gebruik van medische hulpmiddelen en operatieve ingrepen zijn overleden.

Balansdag

Ook diëtiste Iris Maring en coach Anne-Sophie Grisar zeggen tegen het AD dat een gezonde balans het sleutelwoord is van een gezond leven. ,,Streng en afvallen gaan niet samen. Als je jezelf te veel beperkingen oplegt, hou je het niet vol en komen de kilo’s er na verloop van tijd toch gewoon weer aan. Balans is daarom het allerbelangrijkst.”

Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.