Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Dieven stelen uniformen en pistool agenten

Van drie politieagenten uit Noord-Nederland zijn tijdens inbraken hun uniforms gestolen. Eén van hen is zelfs zijn dienstpistool kwijt.

Woninginbraak

Het gaat om twee politieagenten uit de provincie Groningen en één politieagent uit Friesland, meldt het Dagblad van het Noorden. In het najaar van 2017 werd bij de drie agenten thuis ingebroken. Ondanks dat alle drie de inbraken in een paar weken tijd plaatsvonden, hebben ze niets met elkaar te maken. Dat concludeert de politie op basis van de werkwijze van de inbrekers en een analyse van andere inbraken in de gebieden.

Tijdens de inbraken werd iedere keer het uniform of een deel van het uniform gestolen. In een van de gevallen werd ook het dienstpistool van een agent meegenomen. De agent had het wapen opgeborgen in een kluis, zoals het volgens het protocol hoort.

Geen idee

Volgens de politie wisten de inbrekers niet dat hun slachtoffers agenten waren en hebben ze tijdens hun zoektocht toevallig de uniformen ontdekt. Het zou vaker gebeuren dat politie-uniformen gestolen worden bij inbraken. De politie heeft nog altijd geen verdachten op het oog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.