Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Zangeres Maan staat dit jaar op Pinkpop

Pinkpop heeft vrijdag de laatste namen bekendgemaakt en daarmee is de line-up van de 49e editie van het festival compleet. Nieuw toegevoegd aan het podium van het muzikale weekend in Landgraaf is The Voice-winnares Maan, de Australische singer-songwriter Cloves en DJ Rashida.

Voor de Nederlandse Maan is het haar eerste keer dat ze op het popfestival optreedt. Naast haar clubtour die bezig is, stond ze met Pasen ook voor de eerste keer op het festival Paaspop.

De hoofdacts van het evenement zijn dit jaar Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars. Ook grote bands als Editors en Snow Patrol zullen dit jaar in Landgraaf een show weggeven. Pinkpop 2018 vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni in Landgraaf, Limburg.

Andere weg

De eerste editie van Pinkpop vond plaats in 1970, daarmee is Pinkpop het oudste en bekendste popfestival van Nederland. Het festival is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse festivalscène. In de afgelopen zijn er wel wat veranderingen omtrent de line-up van Pinkpop. Het festival wil met het aantrekken van jongere popartiesten een andere weg in slaan. Vorig jaar kwamen Justin Bieber en dj Martin Garrix al naar Landgraaf, en ook Major Lazer was twee jaar terug een grote naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.