Nieuwssnack

Video: Boze Ajax-fans wachten spelersbus op

Camera videoVideo: Boze Ajax-fans wachten spelersbus op

Ze eisen vertrek van Van der Sar. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

16 APR 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste of opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.

Boze fans

Na de pijnlijke nederlaag tegen PSV wachtten boze Ajax-fans de spelersbus op bij de Johan Cruijff Arena. Ze eisen dat Van der Sar vertrekt.

Feest

Ondertussen is het in Eindhoven feest! De hele binnenstad kleurt rood met wit en iedereen maakt zich op voor het kampioensfeest.

Uitgeput

De Schotse renner Callum Hawkins doet mee aan de marathon van de Gemenebest Spelen in Australië. Hij gaat aan kop met ruime voorsprong maar zakt twee kilometer voor de finish in elkaar van uitputting. Het publiek kijkt toe en doet niets, wat hen op veel commentaar komt te staan. Maar als publiek mag je een sporter niet helpen, anders wordt hij/zij gediskwalificeerd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

89

Vaak ziek? dat kan best weleens aan de baas liggen. / Unsplash.com

Vaak ziek? dat kan best weleens aan de baas liggen

Stress door je baas. / Unsplash.com

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ervaar jij veel stress door je drukke baan? Dat zou best weleens aan je baas kunnen liggen. Uit een onderzoek van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen blijkt namelijk dat mensen met een slecht functionerende baas meer stress ervaren.

Het onderzoek werd afgenomen onder 12.000 werknemers. 56,6 procent gaf aan met een goede baas, fijn te kunnen werken. De groep die werkt met een niet zo’n stressbestendige baas geeft aan hun werkomgeving minder prettig te vinden. Het gaat dan om 17,7 procent.

Burn-out

Slechte begeleiding van de baas blijkt stress en burn-outklachten tot gevolg te hebben. Slechte, of geen feedback kan ervoor zorgen dat werknemers tegen meer obstakels oplopen dan gebruikelijk.

Het onderzoek laat zien dat nog geen derde van de werknemers die wel te maken hebben met een goede baas daadwerkelijk minder klachten hebben.

Volgens RTL Nieuws blijkt tevens dat hoe minder er wordt leiding gegeven door de baas, hoe minder gemotiveerd werknemers zijn. Vergeet een baas leiding te geven dan ervaart bijna de helft van het personeel moeite met het opbrengen van motivatie voor de baan. Een vierde geeft aan zwaar gedemotiveerd te zijn. En tot slot vinden 4 op de 10 mensen dat ze geen kans krijgen om bij te leren.

Ziek thuis

De gevolgen hiervan zijn dat werknemers vaak ziek zijn en thuiszitten. Ondanks dat een slechte baas veel doet met de gesteldheid van zijn werknemers, zijn er veel meer factoren op te noemen die kunnen bijdragen aan een minder gemotiveerde en gestresste werknemer. Hierbij kun je denken aan weinig uitdaging, geen afwisseling of lange dagen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Politie zet konijn in de cel. / ANP

Politie zet konijn in de cel

Een konijn in zijn kooi. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ja je leest het goed. De politie in Krimpenerwaard heeft een konijn in de cel gezet. En nee, niet omdat hij op andermans wortels aan het knabbelen was, maar omdat ze op zoek zijn naar de eigenaar.

Stoerder

Agenten zagen het konijn lopen op de Lekdijk-West in Bergambacht, maar nog voordat ze het beestje konden herenigen met zijn eigenaar, kwam er een melding binnen.

De agenten namen het konijn mee in de auto en lieten volgens het AD weten dat het konijn het rijden erg leuk vond, en een stuk stoerder is geworden.

In de cel

De agenten hebben het konijn tijdelijk in de cel gezet, waar het rustig kan eten en drinken, tot het wordt opgehaald door de dierenambulance. De eigenaar kan de politie een bericht sturen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

500+

Reiniger van Action levensgevaarlijk voor katten. / ANP

Reiniger van Action levensgevaarlijk voor katten

Pas op voor de groene aanslagreiniger van de Action. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Dit is een bericht aan alle kattenbezitters; pas op voor de groene aanslagreiniger van de Action. Het middel blijkt levensgevaarlijk. Katten lopen brandwonden op na het oplikken van de vloeistof.

Televisieprogramma Radar voerde het onderzoek uit aan de universiteit van Utrecht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het middel bestaat uit een hoge concentratie van gif dat gevaarlijk is voor katten. Het gaat hier om het middel Didecyldimethylammonium Chloride.

Meldingen

Volgens de Telegraaf nam de redactie van Radar het initiatief tot het onderzoek, nadat zij meerdere meldingen binnenkregen van gewonde katten. Hoogleraar Ronette Gehring vertelt: „het actieve bestanddeel is een in water oplosbare stof die levende cellen beschadigt door verbranding. Slijmvliezen in de mond van katten kunnen erdoor onherstelbaar beschadigd raken.”

Het middel blijkt niet alleen gevaarlijk voor katten, ook mensen moeten ervoor oppassen. „De giftige stof is onverdund. Het is absoluut gevaarlijk voor mensen en beschadigt direct levend weefsel als je het binnenkrijgt.”

Maatregelen

Action heeft laten weten maatregelen te treffen. Een woordvoerder waarschuwt mensen bij gebruik van het middel, hun huisdier niet uit het oog te verliezen. „Hun kat kunnen ze dan beter binnenhouden. Wij willen ook geen dode katten”, aldus een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

200+

Peuters superblij als ze voor het eerst kunnen zien

Zo kijk je dan/Screenshot

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 21 april.

I can see clearly now

Als je nog heel jong bent, is het soms lastig om vast te stellen of je later een bril moet. Het kan dus prima zijn dat je als kind de eerste een, misschien wel twee drie jaar alles niet scherp ziet. Dit zijn de reacties van baby's en peuters die voor het eerst alles zien.

Yosina Rumajauw

The Voice Kids werd vrijdag gewonnen door Yosina Rumajauw. De pas elfjarige was al sinds haar auditie de grote favoriet. Kijk hier naar laatste en beslissende optreden in de show.

Feest in Sittard

De club leek meer door dan levend, maar heeft volgende week aan een overwinning genoeg om terug te keren in de Eredivisie. Dus was het vrijdagavond groot feest in het voor de Jupiler League uniek groot en gevulde uitvak na de 0-1 zege bij Jong FC Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Noord-Korea stopt met kernproeven

Kim Jong-un / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire programma. Het land gaat geen nieuwe atoom- en rakettesten doen, meldt het staatspersbureau. De nucleaire testinstallatie in het noorden van het land zal ook worden stopgezet.

Zonder dreiging geen kernwapens

Volgens het staatspersbureau zullen de kernwapens van Noord-Korea niet worden gebruikt zolang het land zelf niet wordt bedreigd met kernwapens. De opgedane kennis wordt „in geen geval” gedeeld met andere landen.

De beslissing om te stoppen met de kernproeven is gemaakt tijdens een vergadering van de Noord-Koreaanse regeringspartij. Kim Jong-un zou meer willen doen aan de zwakke economie van het land. Door het nucleaire programma van Noord-Korea zijn er internationaal veel sancties genomen tegen het land.

De aankondiging van het stopzetten van het nucleaire programma komt een kleine week vooraf aan de topontmoeting tussen Kim en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Op 27 april zien zij elkaar in de grensplaats Panmunjom. Daar is de afbouw van het nucleaire programma een van de gesprekonderwerpen.

Blije reacties

De Amerikaanse president Donald Trump is van plan om in mei of juni om de tafel te gaan zitten met Kim. Hij reageerde enthousiast op het nieuws over het stopzetten van het nucleaire programma:

Ook China is blij met het nucleair besluit van Noord-Korea. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zal het besluit helpen om de spanning op het Koreaanse schiereiland te verminderen. „Het is een stap op weg naar het kernwapenvrij maken van de landen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

40