Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Twintig aanhoudingen bij rellen Utrecht

In Utrecht hebben voetbalsupporters zaterdagavond voor ongeregeldheden gezorgd. De supporters gingen met elkaar op de vuist en ook de A12 moest tijdelijk dicht. De politie heeft twintig mensen aangehouden.

Snelweg afgesloten

Een woordvoerder van de politie meldt dat het op verschillende plekken in Utrecht zaterdagavond onrustig was. Volkomen onverwacht troffen zo’n tachtig hooligans van vermoedelijk FC Utrecht en ADO Den Haag elkaar eerder die avond rond negen uur ter hoogte van café Murk en begonnen ze te vechten, meldt het AD. Er werd met straatmeubilair, terrasstoelen, tafels en vuurwerk naar elkaar gegooid. Een aantal geparkeerde auto’s raakten daardoor beschadigd. Volgens omwonenden ging het er flink aan toe…

https://twitter.com/RedWhitelover/status/982722238834249729

Rond middernacht verplaatsten de ongeregeldheden zich van de binnenstad naar een wegrestaurant bij de A12, waar mensen met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht. Ze liepen onder meer over de snelweg, waardoor de politie besloot die tijdelijk af te sluiten. Na een half uur lukte het om iedereen van de weg te krijgen en kon de A12 weer open.

Opgeheven

De politie was massaal op de been, onder meer met de mobiele eenheid. Ook hebben ze een helikopter ingezet vannacht. De woordvoerder doet zelf geen uitspraak over van welke club de supporters waren. Volgens hem is de rust inmiddels teruggekeerd. Ook Rijkswaterstaat meldt dat alle afsluitingen zijn opgeheven.

Uitvak op slot

Bij de wedstrijd van FC Utrecht – ADO Den Haag zondagmiddag zijn de fans van de Haagse club niet welkom. Na rellen zaterdagavond heeft de burgemeester van Utrecht besloten dat de bezoekende club geen publiek mag meenemen. Het uitvak gaat op slot.

De burgemeester wil de Haagse supporters zondagmiddag niet meer ontvangen voor de wedstrijd. „Dat besluit nemen we vanwege de vechtpartijen op verschillende plekken in de stad, de gevaarlijke situatie op de A12 en de kans op herhaling zondag", verklaart een woordvoerster van de gemeente. „Voetbalgeweld wordt niet getolereerd."

ADO vraagt zijn fans „met klem" niet naar Utrecht af te reizen en zegt de situatie „ten zeerste" te betreuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.