Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Patricia Paay sleept Johan Vlemmix voor de rechter

Patricia Paay sleept de Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix voor de rechter en eist een schadevergoeding van 30.000 euro. Vlemmix wilde levensgrote sekspoppen van tv-persoonlijkheid Paay op de markt brengen.

De dagvaarding is woensdag ingediend bij de rechtbank Den Bosch. In de dagvaarding geeft Paay aan dat haar carrière in het slop is geraakt door de verspreiding van de plasseksvideo. Paay verwijt Vlemmix daar misbruik van te hebben gemaakt.

Geenstijl plaatste de video een paar maanden geleden op hun website en werd daarna onmiddellijk gesommeerd deze te verwijderen. Het voorkwam echter niet dat duizenden mensen de video bekeken.

Negatieve publiciteit

„Juist op een zeer gevoelig moment heeft hij haar naam en beeltenis gebruikt om er financieel voordeel van te hebben”,  zo schrijft haar advocaat. „Juist nu zij psychisch weer een beetje begon op te krabbelen, verscheen ze tegen haar wil weer negatief in de publiciteit.”

RTL Nieuws schrijft dat Vlemmix een tegenclaim zal indienen van 20.000 euro. Hij is van mening dat hij wordt gedupeerd, omdat hij met de sekspoppen van 3500 euro per stuk blijft zitten.

Excuses

Paay eiste naast een schadevergoeding, tevens excuses van Vlemmix. Maar hoewel Vlemmix de verkoop van de poppen inmiddels heeft stopgezet, heeft hij zijn excuses vooralsnog niet gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.