Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Dader brengt gestolen spaarpot terug met meer geld

In cafetaria De Leeuwerik in Oss is de goededoelenpot die op de toonbank stond gestolen. Maar na het posten van de camerabeelden, stond de dader snel weer voor de deur met de pot geld. En twintig euro extra…

Goed doel

De goededoelenpot is van de 14-jarige Sander van Woezik. Hij doet dit jaar met zijn school mee aan de Alpe d’Huzes en hoopte op die manier extra geld te kunnen inzamelen. De diefstal werd vastgelegd door de beveiligingscamera van het cafetaria, en de vader van Sander, Patrick, plaatste de beelden op Facebook. Al snel wisten ze wie het had gedaan, en deden ze aangifte.

Paar euro

Niet veel later kwam de dader het potje terugbrengen. Hij had er twintig euro bij gedaan. Patrick snapt er niks van. “Ik vraag me werkelijk af waar het de dief om te doen was”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Er zat op dat moment een paar euro in het spaarpotje… Heeft de dader de brief niet gelezen die erbij lag? Dat het ging om een actie voor een goed doel? Dat móet hij hebben gezien. Blijf er dan met je klauwen vanaf! Daar ben ik nog het meest boos over.”

Patrick heeft besloten het potje niet terug te zetten in de cafetaria, maar laat via Facebook weten dat mensen alsnog bij hem persoonlijk geld kunnen doneren voor Alpe d’Huzes.

Hallo, ik wou even laten weten dat het potje voor donatie KWF weer terug is gebracht bij de cafetaria. Met extra donatie…

Posted by Patrick van Woezik on Friday, April 27, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.