Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 4 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Restaurant schrapt dessert ‘Rijpe Negerin’ van menu

Eigenaren van een restaurant gelegen in het Belgische Sint-Truiden hebben na een hoop klachten besloten het dessert ‘Rijpe Negerin’ van de menukaart te halen. De eigenaren hebben hun excuses aangeboden.

Volgens het AD stroomde de Facebookpagina van het restaurant vol met boze reacties waarin de eigenaren werden uitgemaakt voor racist. De naam van het dessert werd onder de aandacht gebracht door een Nederlands stel. Nadat ze hadden gegeten, plaatsten ze een foto van de bon met daarop het dessert op sociale media.

Vernoemd naar een Congolese vriendin

„Een reactie kan niet uitblijven en ik wil mij openbaar verontschuldigen naar alle mensen die zich hierbij aangevallen voelen. Geloof het of niet, meer dan 20 jaar kennen de mensen deze coupe, die trouwens zeer lekker is. Ze is genoemd naar aanraden van een Congolese vriendin”, aldus eigenaren Yves en Joke.

Het echtpaar heeft naar eigen zeggen nog nooit een negatieve reactie ontvangen over de naam van het dessert en heeft besloten het gerecht onmiddellijk van de kaart te halen. „Dat is het minste wat wij kunnen doen.”

Nieuwe naam

Het echtpaar schrijft verder op Facebook: „Ik heb mijn hele leven in Congo / Zaire gewoond en sta heel open voor andere culturen, gemengde huwelijken, andere godsdiensten. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed met verschillende waarden en we moeten daar fier op zijn. Helaas zullen we altijd voor- en tegenstanders hebben. Maar laat ons ophouden met elkaar te beledigen.”

Tot slot vraagt het echtpaar aan hun klanten om mee te denken aan een nieuwe naam voor het dessert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.