In het nieuws

Peuter blokkeert iPhone moeder voor 47 jaar

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

7 MRT 2018

Naast alle vlogs, pranks en q&a's vind je op het internet ook nog video's die de kijker echt iets proberen bij te brengen. Een Chinese moeder vond dit de ideale manier om haar peuter het één en ander te leren, maar zij kwam van een koude kermis thuis.

De telefoon raakte vergrendeld en de peuter bleef de knopjes op het scherm indrukken. Dat is niet het beste idee voor een iPhone, want vanwege de beveiliging blokkeert het apparaat zichzelf na meerdere mislukte pogingen. Toen de vrouw haar telefoon zelf weer nodig had, zag ze op haar scherm staan dat het apparaat voor meer dan 25 miljoen minuten geblokkeerd zou blijven.

Dat is ongeveer 47 jaar. De vrouw heeft twee maanden gewacht, maar toen geloofde ze toch wel dat de telefoon het probleem niet zelf ging oplossen. „Ik kon niet daadwerkelijk 47 jaar gaan wachten en mijn kleinkind vertellen dat dit de schuld is van zijn vader", vertelde de vrouw aan de Chinese nieuwssite Kankanews.com.

Gegevens verloren

Een technicus van de Apple Store in Shanghai voegde hieraan toe dat de vrouw inderdaad al deze jaren moest gaan wachten of haar telefoon volledig kon resetten. Hierbij zouden wel alle gegevens verloren gaan. De moeder heeft al geluk gehad dat ze deze optie niet aan had staan op haar iPhone. De telefoons hebben namelijk ook een optie waarmee je kiest de gegevens van het apparaat automatisch te verwijderen als het wachtwoord tien keer verkeerd is ingevoerd.

Voor de vrouw was dit de enige optie om haar telefoon terug te krijgen. Op het internet heeft zij veel kritiek gekregen. Volgens andere ouders is het heel slecht om je kind op zo'n jonge leeftijd al een telefoon te geven, ook al was het om educatieve video's te bekijken. Zij vinden het eigenlijk wel terecht en hopen dat de moeder haar lesje heeft geleerd.


Views

600+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+