Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Meghan Markle in het geheim gedoopt

Meghan Markle heeft zich afgelopen dinsdag in Londen laten dopen, meldden Britse media donderdag. De aartsbisschop van Canterbury, het hoofd van de Anglicaanse Kerk, gebruikte bij de doopplechtigheid speciaal water uit de rivier de Jordaan. Markle, die werd opgevoed als protestantse maar naar een katholieke school ging, mag zich nu officieel lid van de Church of England noemen.

Klein gezelschap

Slechts een handvol mensen was aanwezig bij de plechtigheid, onder wie haar aanstaande echtgenoot prins Harry. Verder waren er een aantal mensen van het koninklijke hof aanwezig. Zo was Camilla Parker-Bowles, de vrouw van prins Charles, erbij. Prins William en koningin Elizabeth lieten verstek gaan.

Meghan Markle in het geheim gedoopt
Prins Harry was bij de doping aanwezig. Foto: ANP.

Volgens een de Sunday Times werd ze gedoopt in het Kensington Palace. Markle zou zelf hebben gevraagd om de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. Volgens een anonieme bron staat hij dichtbij het stel. Welby zegent op 19 mei ook het huwelijk van de twee in. Dat gebeurt in de St. George’s Chapel, een koninklijke kapel binnen Windsor Castle.

Respect

Markle is overigens niet verplicht om zich te laten dopen. Ze hoefde overigens niet gedoopt te worden om met prins Harry te mogen trouwen. Ze deed het toch uit respect voor haar koningin Elizabeth, die het hoofd is van de Church of England.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.