Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Terminale oma gaf spaargeld uit en blijkt niet ziek

In november 2016 kreeg de Britse Jackie te horen dat ze niet lang meer te leven had. De doktoren vertelden haar dat ze leed aan een ernstige vorm van dementie. Na twee jaar zou ze haar geliefden niet meer kunnen herkennen. Jackie besloot daarop samen met haar man Robert, volop te gaan genieten van hun laatste jaren samen.

Afscheid nemen

Robert ging met vervroegd pensioen en de twee leegden hun spaarrekening waarop 11.000 euro stond. Het geld werd onder andere besteed aan vakanties, een Amerikaanse koelkast, en een speciale badkamer.

Jackie was zelfs al bezig met afscheid nemen van haar dierbaren. Volgens de Daily Mail deed ze dat op een theatrale manier bij haar kleindochter, door haar te vertellen dat ze eeuwig voort zou leven als zombie.

Verkeerd geïnterpreteerd

Een jaar na de diagnose werd Jackie in het ziekenhuis verwacht voor een controle-onderzoek. Wat bleek na een nieuwe scan? In plaats van een ernstige vorm van dementie, was er ‘slechts’ sprake van een depressie en een angststoornis.

Jackie zal niet binnen 5 tot 7 jaar overlijden, en niet razendsnel fysiek aftakelen. De doktoren die haar behandeld hebben, zouden de scan verkeerd geïnterpreteerd hebben. Jackie en haar man zijn woedend, maar willen niet beginnen aan een rechtszaak. Het ziekenhuis bood meerdere malen excuses aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.