Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

GeenStijl vervolgd voor seksfilmpje Patricia Paay

Het OM gaat GeenStijl vervolgen voor het plaatsen van het seksfilmpje van Patricia Paay. Dit maakt het medium donderdag bekend op haar eigen website. Paay deed na de lek van het seksfilmpje aangifte tegen GeenStijl en Dumpert.

Verpissen

„Er was nogal wat om te doen vorig jaar. Heel Holland pieste in de broek van het lachen. Maar het is nu allemaal de schuld van GeenStijl. Enfin. Wie houden het niet droog hier, er zijn reuze benieuwd hoe dit potje juridisch vergissen gaat eindigen”, zo schrijft GeenStijl.

Het nieuws om tot vervolging over te gaan werd volgens het OM eerder al aan mevrouw Paay bevestigd. Volgens een woordvoerder wordt er gekeken naar drie verdachten, „twee natuurlijke personen en één rechtspersoon.” Het OM laat weten dat deze personen verdacht worden van smaad.

Anonieme tweet

RTL Nieuws schrijft dat GeenStijl in 2017 een tweet publiceerde van een anoniem persoon waarin de seksvideo van Paay werd getoond. De advocaat van Paay, Johan Langelaar, eiste toen dat het medium de video onmiddellijk zou verwijderen. En hoewel dit ook gebeurde, was het al te laat. Het filmpje werd duizenden keren gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.