In het nieuws

Deze puzzel heeft 2000 stukjes en is volledig wit

Foto van 'Cerise van Vliet'

24 FEB 2018

De ultieme uitdaging of gewoon pure frustratie? De makers van deze Japanse puzzel noemen hun uitvinding in ieder geval 'Pure Hell'. Een puzzel van duizend of tweeduizend stukjes die helemaal wit is.

Het originele formaat voor de puzzel is 26 bij 38 centimeter, maar als je dat allemaal veel te makkelijk vindt kan je ook de grote versie proberen. Tweeduizend stukjes en 40 bij 50 centimeter. Geen fan van wit? Ze verkopen de pure hel ook in het zwart.

Als je aan deze puzzel begint ga je echt de uitdaging van je leven aan, want de stukjes zijn niet alleen allemaal exact dezelfde kleur... ze zijn ook nog eens kleiner dan de stukjes van een normale puzzel. Heb je dus zin om totaal gefrustreerd aan de keukentafel te zitten? Probeer dan deze Japanse puzzel!

BEKIJK OOK


  Views

  400+

  Fabrikant laat alle Stint-bakfietsen controleren

  Fabrikant laat alle Stint-bakfietsen controleren

  Belangstellenden leggen bloemen neer bij een spoorwegovergang, waar een Stint in botsing kwam met een trein. Foto: ANP.

  Foto van 'metronieuws'

  VANDAAG, 09:24

  De fabrikant van de Stints, waarvan er eentje betrokken was bij het spoordrama in Oss, laat alle 3500 elektrische bakfietsen die in Nederland rondrijden, onder de loep nemen.

  De bolderkarren worden gecontroleerd op alle veiligheidspunten van het bedrijf en ook worden onderdelen preventief vervangen. Daarnaast heeft het bedrijf naar alle klanten een mail gestuurd met daarin een checklist waarmee de afnemers, voornamelijk kinderdagverblijven, de bakfietsen ook alvast zelf kunnen controleren.

  Even geen Stints


  Views

  300+

  Geen glazen huis meer, 3FM Serious Request verandert

  Geen glazen huis meer, 3FM Serious Request verandert

  3FM-dj Angelique in het glazen huis in 2017 / ANP

  Foto van 'Anne Kersten'

  VANDAAG, 09:14

  3FM gooit het roer om dit jaar met haar Serious Request. Het karakteristieke Glazen Huis moet het veld ruimen voor een nieuw concept, namelijk Serious Request: De Lifeline.

  Meerdere doelen


  Views

  400+

  Urban Winery: zonneschijn en heel veel wijn!

  #bringthesunshine! Zonnebloemen en wijn bij de Urban Winery die dit weekend te bezoeken is / Foto: ©Presstigieux

  In samenwerking met Lindeman’s

  22 SEP 2018

  Voor alle wijnminnenden onder ons die zin hebben in wijn, ontspanning en sunshine is er dit weekend (tot en met zondag 23 september) de Urban Winery, met een winetasting en Mindful Drinking, waarna de wijn nóg beter smaakt.

  Urban winery?


  Views

  1k+

  Eerste vrouwelijke marinier in opleiding gestopt

  Eerste vrouwelijke marinier in opleiding gestopt

  Boot van Marine / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 08:59

  De eerste vrouwelijke marinier is afgehaakt, vanwege een blessure. De vrouw startte in januari met haar opleiding.

  Loodzware keuring

  351 jaar lang was het niet mogelijk voor vrouwen om marinier te worden, maar Jeanine Hennis-Plasschaert maakte daar een einde aan. Ze zorgde ervoor dat vrouwen vanaf 1 januari 2017 bij het Korps Mariniers konden. De toelatingseisen werden niet aangepast. In praktijk veranderde er echter weinig. De vrouwen die zich hadden aangemeld, kwamen namelijk niet door de keuring heen.


  Views

  400+

  Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

  Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

  In samenwerking met Huawei

  18 SEP 2018

  Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

  Nu al in Nederland

  Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


  Views

  3k+

  Bye bye zomer in Zandvoort

  Knap kitestel Claudia (23) en Giovanni (24) hebben elkaar en het kiten gevonden

  Foto van 'Iris Hermans'

  VANDAAG, 07:45

  Zaterdag was de laatste officiële zomerdag van 2018, ook in Zandvoort aan Zee. Zonnebrand noch helderblauwe hemel hier, wel mooie frituurluchten en een knap kitekoppel met een wijze liefdesles.

  Vitamine Zee


  Views

  300+

  Dag des oordeels aangebroken voor Bill Cosby

  Bill Cosby. / Foto: AFP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 06:34

  Bill Cosby, de man die door ruim zestig vrouwen beschuldigd werd van seksueel misbruik, krijgt maandag en dinsdag te horen wat het zijn straf is.

  De 81-jarige Cosby is beschuldigd van het drogeren en misbruiken van voormalige basketbalster Andrea Constand, waar hij maximaal dertig jaar celstraf voor kan krijgen. De komiek kan alleen nog voor deze zaak gestraft worden, omdat de andere 62 beschuldigingen gaan over zaken die al verjaard zijn.

  Eén rechtszaak


  Views

  500+

  Weinig interesse voor verduurzaming huizenmarkt

  Reclame voor verduurzaming van woningen blijkt averechts te werken. / Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 06:25

  Ze zijn bijna niet te missen: reclamespotjes over zonnepanelen, een slimme energie-meter, noem het maar op. Maar de spotjes lijken weinig te helpen. Nog altijd interesseren relatief weinig mensen zich in de verduurzaming van hun woning. Alle reclames blijken zelfs averechts te werken.

  Weinig hulp

  Bijna de helft van de huizenbezitters heeft geen interesse in het verduurzamen van hun woning, schrijft De Telegraaf. Slechts tien procent is van plan om op korte termijn zelf actie te ondernemen om de woning energiezuinig te maken, door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen.


  Views

  300+

  Ambulancepersoneel neemt geen onnodige risico's meer

  Het ambulancepersoneel gaat vanaf maandag actie voeren. / Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 06:06

  Terwijl we de stakingen van de politieagenten net achter de rug hebben, beginnen nu ook ambulancemedewerkers met het voeren van acties. Vanaf maandag gaan de medewerkers niet meer overwerken, nemen ze geen risico's meer bij de zorgverlening en nemen ze hun voorgeschreven pauzes. Het personeel eist meer salaris en minder werkdruk.

  Volgens de cao

  Het ambulancepersoneel zal vanaf nu alleen nog strikt volgens de cao werken. Daardoor nemen ze niet alleen geen onnodige risico's meer, maar zullen ook allerlei formulieren niet worden ingevuld. Bovendien worden stagiaires niet meer ingewerkt.


  Views

  400+

  Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss

  Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss

  Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De elektromagnetische straling van de spoorwegovergang in Oss wordt onderzocht door De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Donderdagochtend kwamen hier vier kinderen om bij een ongeluk met een stint. Mogelijk heeft die straling de stint beïnvloedt.

  Meer storingen

  Na het dodelijke ongeluk maakten meer gebruikers melding van storingen met de stint nabij een overweg. „Dat is voor ons de reden om de wisselwerking te onderzoeken tussen de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie en de stint", zegt Frank Wassenaar van het ILT. „Wij willen alles uitsluiten".


  Views

  1k+

  Vader waarschijnlijk dader in drama Papendrecht

  Vader waarschijnlijk dader in drama Papendrecht

  Vader waarschijnlijk dader in drama Papendrecht. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Bij het gezinsdrama in Papendrecht heeft de vader waarschijnlijk zijn vrouw en twee kinderen om het leven gebracht. Dat meldt de politie op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

  Er zijn sterke aanwijzingen dat de 32-jarige man zijn vrouw van 32 en zijn kinderen (een jongen van vier en een meisje van zes) heeft gedood en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.

  Brand


  Views

  1k+

  Hilary Duff geeft stalker lik op stuk en filmt dit

  Hilary Duff geeft stalker lik op stuk en filmt dit

  Hilary Duff geeft stalker lik op stuk en filmt dit. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De hoogzwangere Hilary Duff is de paparazzi kotsbeu. Dat maakt ze duidelijk in een filmpje op haar Instagram-account. Ze verzoekt de fotograaf vriendelijk haar niet meer te volgen.

  ‘Ik heb hem vriendelijk gevraagd te vertrekken'

  „Deze man was vanmorgen bij de voetbalwedstrijd van mijn zoon en volgde me naar het huis van mijn zus en naar de supermarkt. Ik heb hem vriendelijk gevraagd om te vertrekken, maar hij stalkt me nu al uren", klinkt het.


  Views

  900+

  Al meer dan 200.000 euro voor slachtoffers Oss

  Al meer dan 200.000 euro voor slachtoffers Oss

  Al meer dan 200.000 euro voor slachtoffers Oss. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Voor de slachtoffers in Oss is er al meer dan 200.000 euro ingezameld. Afgelopen vrijdag startte Nick Nietveld een inzamelingsactie, met als doel om 60.000 euro op te halen.

  Waar gaat het geld naartoe?

  Het geld is bedoeld voor de uitvaart van de vier omgekomen kinderen en aanpassingen in het huis van het meisje en de begeleidster die zwaargewond in het ziekenhuis liggen. Dit alles zodat de nabestaanden en slachtoffers niet ook nog financieel zwaar getroffen worden.


  Views

  900+

  Vrouw brandt huis af om diefstal te verdoezelen

  Foto: David Legreve

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  In het Belgische Mechelen zit een 47-jarige vrouw vast op verdenking van diefstal en brandstichting. De vrouwe werkte als schoonmaakster en had in het huis waar ze poetste iPads en laptops gestolen. Om dat te verdoezelen nam ze een drastisch besluit: ze stak het huis in brand.

  Eerder deze maand wist de recherche van de Mechelse politie het verhaal te ontrafelen. „Er rees een vermoeden, daarom hadden we een branddeskundige ter plaatse gestuurd", vertelt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. „Hij bevestigde het vermoeden van de recherche." Niet veel later werd de schoonmaakster van de woning aangewezen als dader. „Er waren ernstige aanwijzingen dat de vrouw de brand had aangestoken. Dit omdat ze als laatste gezien was in de woning voor de brand", aldus Claessens aan het AD.

  Onbewoonbaar


  Views

  1k+

  'Foute' zin John Ewbank krijgt plekje in Van Dale

  Foto: ANP

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  De beruchte zin 'De dag die je wist dat gaat komen is eindelijk hier', geschreven door componist John Ewbank, krijgt een vermelding in De Dikke Van Dale. En dat terwijl de componist vijf jaar geleden nog aardig onder vuur kwam te liggen om diezelfde zin: ,,Dit had ik niet zien aankomen'', reageert Ewbank.

  De zin komt uit het Koningslied, geschreven ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Ewbank kreeg in 2013 het verwijt dat de bewuste zin volgens critci taalkundig niet klopte. Des te grappiger vindt de componist, die zijn lied uiteindelijk terugtrok, de bijzondere vermelding.

  Ongebruikelijk, maar niet fout


  Views

  1k+

  Likeability of 5

  Een stilte-uurtje in de AH: winkelen zonder prikkels

  Foto: ANP

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  Boodschappen doen zonder al te veel prikkels om je heen? Vanaf dinsdagochtend kan dat bij de Albert Heijn in Sint-Michielsgestel, zij beginnen namelijk met een stilte-uurtje. Dat uurtje is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme of anderen die (over)gevoelig zijn voor prikkels, zodat zij rustig hun boodschappen kunnen doen.

  Het idee komt overwaaien uit Engeland, vertelt Eva Mennes, assistent-bedrijfsleider van het Brabantse filiaal. Voor zover bekend is het voor het eerst dat een Nederlandse supermarkt rekening houdt met klanten met autisme. Tussen 08.00 en 09.00 zijn er geen hinderlijke geluiden te horen. De achtergrondmuziek en kassageluiden gaan uit, de lichten worden gedimd. Ook zijn geen vakkenvullers actief.

  Storende prikkels


  love
  user_b052be4bd631aa2e418870d0d37ec635aae50b42_avatar

  Views

  1k+

  Om deze reden houden we van de herfst

  Waarom houden we van de herfst? / Unsplash

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Nu de zomer achter ons ligt en de bladeren van de bomen beginnen te vallen, kunnen we met veel enthousiasme weer uitkijken naar de gezelligheid van de herfst. Maar is nog een reden waarom we zo dol zijn op dit seizoen.

  Sociologe Kathryn Lively geeft in The Huffington Post een wetenschappelijke verklaring voor onze liefde voor de herfst. Volgens haar heeft het met onze kindertijd te maken. Het seizoen doet je denken aan de start van het schooljaar waarbij alles nieuw was en je een gezonde spanning had.

  Meer stabiel


  Views

  900+

  Aantal tijgers in Nepal verdubbeld

  Meer tijgers in Nepal. / Unsplash

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Nepal lijkt het eerste land ter wereld te worden dat de zogeheten TX2-doelstelling haalt: een verdubbeling van de wildetijgerpopulatie in 2022. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) maakte zondag bekend dat sinds 2009 het aantal tijgers in de Himalayastaat gegroeid is van 121 naar 235 tijgers.

  De TX2-doelstelling is een afspraak die de dertien landen waar tijgers in het wild voorkomen in 2010 met elkaar maakten. Volgens de Chinese kalender is 2022 het jaar van de tijger.

  Politieke wil


  Views

  1k+

  Dronken automobilist vast voor poging doodslag

  Dronken automobilist vast voor poging doodslag. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  In Rotterdam kon een 32-jarige motoragent zaterdagavond opgelucht ademhalen, nadat de bestuurder van een personenauto op hem in probeerde te rijden.

  Een 29-jarige inwoner van de havenstad kon later worden aangehouden op verdenking van poging doodslag. Bij zijn aanhouding was hij dronken, had drugs gebruikt en gedroeg zich zeer agressief naar de politie toe.

  Onverantwoordelijk rijgedrag


  Views

  1k+