In het nieuws

Deze puzzel heeft 2000 stukjes en is volledig wit

Foto van 'Cerise van Vliet'

24 FEB 2018

De ultieme uitdaging of gewoon pure frustratie? De makers van deze Japanse puzzel noemen hun uitvinding in ieder geval 'Pure Hell'. Een puzzel van duizend of tweeduizend stukjes die helemaal wit is.

Het originele formaat voor de puzzel is 26 bij 38 centimeter, maar als je dat allemaal veel te makkelijk vindt kan je ook de grote versie proberen. Tweeduizend stukjes en 40 bij 50 centimeter. Geen fan van wit? Ze verkopen de pure hel ook in het zwart.

Als je aan deze puzzel begint ga je echt de uitdaging van je leven aan, want de stukjes zijn niet alleen allemaal exact dezelfde kleur... ze zijn ook nog eens kleiner dan de stukjes van een normale puzzel. Heb je dus zin om totaal gefrustreerd aan de keukentafel te zitten? Probeer dan deze Japanse puzzel!

BEKIJK OOK


  Rotterdamse man mishandelt lesbische vrouw met sigarettenpeuk

  Rotterdamse man mishandelt lesbische vrouw met sigarettenpeuk

  Foto: ANP Xtra

  Foto van 'Metro'

  1 MIN

  In Rotterdam is een 34-jarige Rotterdammer opgepakt nadat hij een lesbische vrouw had mishandeld, vermoedelijk vanwege haar seksuele geaardheid.

  De vrouw was met haar vriendin uit eten toen de man obscene gebaren en opmerkingen richting het stel begon te maken. In eerste instantie negeerde het stel hem, maar na een tijdje heeft een van de vrouwen hem aangesproken op zijn gedrag.

  Sigarettenpeuk


  Stokoude veteranen weggestuurd bij herdenking: 'Ons hart brak'

  Stokoude veteranen weggestuurd bij herdenking: 'Ons hart brak'

  Foto: ANP Royal Images

  Foto van 'Metro'

  1 UUR

  Vier Britse oorlogsveteranen zijn vrijdagavond weggestuurd bij de Airborne-herdenking in Arnhem. De vier hadden geen toegangspassen en de vip-ruimte was vol, dus daarom werden ze teruggestuurd naar het hotel.

  „Elk jaar kijken we uit naar de viering. We sparen het hele jaar om het geld voor de reis naar Nederland bij elkaar te sprokkelen", zo vertelt de 96-jarige Britse marineveteraan Simeon Mayou aan Omroep Gelderland. „Met veel verdriet zijn we omgekeerd en terug naar ons hotel gegaan. Er zaten wél mensen die tijdens de oorlog nog niet eens geboren waren, maar wij mochten niet naar binnen. Ons hart brak."

  Onterend


  Tweede Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Britannië

  Tweede Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Britannië

  Een anti-brexit demonstrant tijdens een demonstratie voor het parlement in Londen, op 12 september 2019. / AFP

  Foto van 'Metro en ANP'

  1 UUR

  Nederlanders in Groot-Britannië moeten een dubbele nationaliteit kunnen aannemen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. 

  De onzekerheid over de brexit dwingt tot deze 'uitzonderlijke maatregel', stellen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en 50PLUS. Zij dienen daarom een brexit-noodwet in 'omdat de Britse politiek het dreigt te laten afweten'.

  Beschermen


  Sinterklaas komt per trein naar Apeldoorn

  Sinterklaas komt per trein naar Apeldoorn

  Een stoomlocomotief tijdens het stoomtreinfestival Terug naar Toen. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 UUR

  Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst niet per boot, maar per trein aan bij zijn officiële entree in Nederland. De goedheiligman maakt gebruik van de diensten van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij om Apeldoorn te bereiken.

  Daar vindt op 16 november de landelijke intocht plaats. Meerdere partijen die bij een besloten bijeenkomst waren over het festijn, bevestigen dit tegenover de Stentor.

  Te klein


  Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

  Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

  De Britse prins Charles tijdens de opening van de gerestaureerde toren van de Eusebiuskerk. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 15:38

  In Arnhem heeft een groep schoolkinderen gepraat met de Britse kroonprins Charles over de slag om Arnhem. Charles noemde het belangrijk dat de jongste generaties zich verdiepen in de geschiedenis van vrijheid.

  De kinderen spraken voor een schoolproject met 32 mensen die de Slag destijds meemaakten. Die gesprekken verwerkten zij in tekeningen die op een expositie in de Eusebiuskerk te zien zijn.

  Parachute


  'Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken'

  'Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken'

  Een rechter loopt door de gang van de rechtbank in Rotterdam. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 13:44

  De kans bestaat dat advocaten, officieren van justitie en rechters anoniem zware strafzaken moeten gaan behandelen om de veiligheid te garanderen.

  Dat zegt voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak in een interview met het televisieprogramma EenVandaag naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum.

  Open vizier


  Politie heeft supersnelle wagens, maar kan ze niet allemaal gebruiken

  Foto ter illustratie. / ANP

  Foto van 'Daisy Heyer'

  VANDAAG, 11:47

  De supersnelle auto's die de politie heeft gekocht om beter jacht te maken op criminelen en verkeersvandalen zijn prachtig, maar ze kunnen niet allemaal worden gebruikt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

  De bestuurders van de auto's moeten een speciale bijscholing volgen, omdat de wagens met 272 pk om bijzondere rijvaardigheidseigenschappen vragen. De politieacademie heeft een achterstand opgelopen bij het opleiden en bijscholen van de chauffeurs die de auto's moeten kunnen besturen en daardoor kunnen niet in alle regio's de auto's worden ingezet. Volgens de politie zijn er nu zeventig geleverd, maar de woordvoerder kan niet zeggen hoeveel er nu worden gebruikt.

  Vervanger van de Volvo V70


  Grootste herriestad van Nederland is Utrecht
  Likeability of3

  Grootste 'herriestad' van Nederland is Utrecht

  Utrecht. / Colourbox

  Foto van 'Daisy Heyer'

  VANDAAG, 09:21

  De grootste herriestad van Nederland? Utrecht! De gemeente scoort het slechtst op geluidsoverlast, blijkt uit onderzoek naar omgevingslawaai van De Monitor en Pointer, vergeleken door KRO-NCRV.

  Gemeenten zijn verplicht om iedere vijf jaar de geluidsbelasting in kaart te brengen. Het Europees Milieuagentschap verzamelt die cijfers. Daaruit blijkt dat 20 procent van de bewoners in Utrecht en omliggende gemeenten, zoals Nieuwegein en Houten, wordt blootgesteld aan niveaus van 55 tot 60 decibel per dag. Dat maakt Utrecht, in vergelijking met andere gemeenten, de meeste lawaaiige plek van Nederland.

  De tweede plek is verrassend genoeg voor Hilversum. Je zou denken dat Amsterdam ergens hoog bovenaan staat, maar gek genoeg valt onze hoofdstad ergens in de middenmoot. Waar je naartoe moet verhuizen als je rustiger wil wonen? Almere. Daar wordt het minst geluidsoverlast gemeten. Ze zeggen niet voor niets: 'accepteren of naar Almere'...


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Likeability of6

  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  like
  user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

  'Marc Dutroux vraagt om vervroegde vrijlating'

  ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:14

  Marc Dutroux (62) probeert opnieuw vervroegd vrij te komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

  Op 17 oktober buigt de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich over de vraag. Dutroux zit in de gevangenis van Nijvel een straf van 23 jaar uit.

  Zes moorden


  Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

  Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

  In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat in een stijgende lijn zit. /Unsplash

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 08:00

  Mensen worden steeds ouder én er komen steeds meer oudere mensen bij. Sinds 2003 nam het aantal 65-plussers zelfs met bijna de helft toe: van 2,1 miljoen naar 3,2 miljoen in 2018. En veel van hen werken nog. In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat ook in een stijgende lijn zit. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

  Vooral 65-jarigen doen het goed op de arbeidsmarkt, ruim 1 op de 3 van hen werkt nog voor z'n brood. Maar ook 70-plussers werken nog, alhoewel de meeste werkende 65-plussers jonger zijn dan 70. In 2018 waren 88 duizend 70-plussers aan het werk.

  Verhoogde AOW-leeftijd


  Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam
  Likeability of6

  Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam

  De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De Amsterdamse politie heeft de bestuurders van 28 auto's in een trouwstoet op de bon geslingerd vanwege asociaal rijgedrag.

  Dat gebeurde op de kruising van de Insulindeweg en de Sumatrastraat in Amsterdam Oost. De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep.

  Ook staken ze vuurwerk af, maar omdat het niet duidelijk werd wie dat had gedaan werd niemand daarvoor bekeurd. Dat zegt een woordvoerder van de politie na berichtgeving van AT5.


  like
  user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'
  Likeability of3

  Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'

  Donald Trump dreigt met de vrijlating van IS-gevangenen als Europese landen ze niet terugnemen. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  President Donald Trump heeft de Europese landen op het hart gedrukt hun landgenoten terug te nemen die zich bij IS hebben aangesloten. Die zitten nu veelal gevangen in kampen in het noorden van Syrië, die door de VS financieel worden ondersteund.

  „Op een gegeven moment zal ik helaas moeten zeggen, ofwel nemen jullie ze terug ofwel laten we ze vrij aan jullie grenzen”, zei Trump in het Witte Huis.

  Grote dienst bewezen


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

  Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

  Rechtbanktekening van strafzaak Marengo. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.

  De zittingen in de strafzaak Marengo, zoals de zaak officieel heet, op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek, zo maakte de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekend. De journalisten zijn het principieel oneens met het besluit.

  ‘Belangrijk dat rechtsgang openbaar blijft’


  'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

  'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

  /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldt de politie vrijdag.

  Eerder zei de politie dat de vermoedelijke schutter een jonge man van tussen de 16 en 20 jaar oud was.

  Een woordvoerster van de politie zei dat de vermoedelijke leeftijd van de verdachte is bijgesteld op basis van tips die over de zaak zijn binnengekomen. Ze kon niets zeggen over het aantal tips dat de politie heeft gekregen.


  Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen
  Likeability of3

  Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

  Sommige feestgangers droegen ruimtepakken en maskers van buitenaardse wezens. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Een groep feestvierders is vrijdag naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich vrijdag bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-evenement 'Storm Area 51'.

  In juni maakte initiatiefnemer Matty Roberts het evenement op Facebook aan onder het motto 'zo'n grote groep kunnen ze niet stoppen', maar later zei hij een bestorming te ontmoedigen. „Ik wil alleen maar een feestje van weirdo’s bij elkaar in de woestijn.”

  Gekke kostuums


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Eva Jinek stapt over naar RTL

  Eva Jinek stapt over naar RTL

  Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. Ze gaat samen met Beau van Erven Dorens late avondshow doen, waarbij ze ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen.

  Jinek (41) begint in januari en tekent een contract voor vier jaar. Dat maakt de zender vrijdag bekend.

  'Een van de toppers in het vak'


  wow
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Rechtbank Amsterdam sluit deuren liquidatieproces

  Rechtbank Amsterdam sluit deuren liquidatieproces

  Rechtbank Amsterdam. /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De zittingen in de strafzaak Marengo op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.

  De rechtbank houdt buitenstaanders bij het proces weg na de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij stond de kroongetuige in het proces bij. „De implicaties van deze gebeurtenis zijn op dit moment nog niet volledig te overzien", aldus de rechtbank in een korte verklaring.

  Zestien verdachten


  Likeability of3

  Dronken bestuurder: Ik ben te mooi voor gevangenis

  Beeld: Pexels

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  De uitdrukking 'ik ben te mooi voor de gevangenis' kenden we wel. We hadden alleen nog nooit gezien dat iemand ook echt onder een gevangenisstraf uitkwam met deze uitspraak. Het lukte een Amerikaanse dame van 34.

  De dame was achter het stuur gestapt met een paar wijn teveel in haar lichaam en werd in de staat South Carolina aangehouden. Lauren, zoals de dame heet, claimde maar twee wijntjes te hebben gedronken. Uit de test bleek dat ze 1,8 promille in haar bloed had zitten. In Amerika mag je tot 0,8 promille nog rijden.

  'Volbloed blank meisje'


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar