In het nieuws

Deze puzzel heeft 2000 stukjes en is volledig wit

Foto van 'Cerise van Vliet'

24 FEB 2018

De ultieme uitdaging of gewoon pure frustratie? De makers van deze Japanse puzzel noemen hun uitvinding in ieder geval 'Pure Hell'. Een puzzel van duizend of tweeduizend stukjes die helemaal wit is.

Het originele formaat voor de puzzel is 26 bij 38 centimeter, maar als je dat allemaal veel te makkelijk vindt kan je ook de grote versie proberen. Tweeduizend stukjes en 40 bij 50 centimeter. Geen fan van wit? Ze verkopen de pure hel ook in het zwart.

Als je aan deze puzzel begint ga je echt de uitdaging van je leven aan, want de stukjes zijn niet alleen allemaal exact dezelfde kleur... ze zijn ook nog eens kleiner dan de stukjes van een normale puzzel. Heb je dus zin om totaal gefrustreerd aan de keukentafel te zitten? Probeer dan deze Japanse puzzel!

BEKIJK OOK


  Aanslag Bataclan krijgt 3,5 jaar later nieuwe dode

  Bataclan/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  47 MIN

  Guillaume Valette overleefde in november 2015 zonder kleerscheuren de aanslag op Bataclan. Althans, zonder fysieke schade. Mentaal herstelde hij nooit volledig van de terroristische aanval. Het leidde er toe dat hij in 2017 zelfmoord pleegde.

  Zijn ouders weten zeker dat hij niet 'gewoon' depressief was, maar dat hij een slachtoffer van de terroristen was, net als de doden, net als de slachtoffers met lichamelijk letsel. „Geestelijke schade kan een persoon net zo hard treffen als een geamputeerd been of een verloren oog", zo stelt hun advocaat.

  Officieel slachtoffer


  Uruguay en Argentinë zitten zonder stroom

  ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  2 UUR

  Heel Argentinië en Uruguay zitten zonder elektriciteit, meldt een belangrijke stroomleverancier in de Zuid-Amerikaanse landen. Ook delen van Brazilië, Chili en Paraguay zitten in het donker, rapporteert de BBC. Argentinië en Uruguay tellen samen circa 48 miljoen inwoners.

  De elektriciteit viel in de vroege ochtend (plaatselijke tijd) uit. Treinen kwamen tot stilstand en de verkeerslichten vielen uit. Inwoners van delen van Argentinië zouden zondag naar de stembus gaan voor lokale verkiezingen.

  Luchthaven


  Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

  Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

  Met oordoppen met muziekfilter hoor je de muziek nog steeds goed. / Paul Bergen | ANP

  In samenwerking met Veiligheid.nl

  GISTEREN

  Niets is zo fijn als een concert pakken of dansen op een festival. Maar toch moet je opletten: te lang luisteren naar te harde muziek brengt namelijk risico’s met zich mee voor je gezonde gehoor. Het kan zelfs onomkeerbare gehoorschade opleveren.

  Oordoppen helpen, maar uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. De Plug in Party on Movement wil daar verandering in brengen.

  Ambassadeur worden?


  Namibië verkoopt duizend wilde dieren door droogte

  ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  3 UUR

  Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder olifanten en giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

  Uithongering

  „De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering", zei de woordvoerder. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.


  Likeability of5

  Metrofans opgelet: we zijn op zoek naar jou!

  Foto van 'Metro'

  12 JUN 2019

  Pakte jij in 1999 al onze krant uit de bakken op het station? Is er een Metro-verhaal dat jou altijd is bijgebleven? Of maak jij regelmatig vrienden, buren of collega’s blij met onze krant?

  Op vrijdag 21 juni vieren we onze 20ste verjaardag en daarom brengen we een feestelijke jubileumeditie uit. Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen van onze lezers en fans (vanaf het eerste uur).

  Dus: heb jij een Metro-verhaal dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan uiterlijk dinsdag 18 juni jouw verhaal in een word-document, met daarbij je naam en een profielfoto naar marketing@metronieuws.nl


  like
  user_d9fa564f5b5c15332f50e8996b096ed6c4014460_avatar

  Breedste vliegtuig ter wereld na een vlucht te koop

  De Stratolauncher/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  3 UUR

  Het breedste vliegtuig ter wereld is na een vlucht alweer te koop aangeboden. De Stratolauncher kan je ophalen als je bereid bent om 400 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 357 miljoen euro) uit te geven.

  Raket lanceren

  De Stratolauncher is geen allerdaagse vliegtuig waarmee je even een ritje maakt van Amsterdam naar Barcelona. Het toestel is namelijk ontwikkeld om een raket te lanceren op 10 kilometer hoogte. Dit kost een stuk minder brandstof, dan weer een raket van de grond zou worden afgeschoten.


  Ben jij ook jarig op 21 juni?

  Foto van 'Metro'

  11 JUN 2019

  Metro viert op vrijdag 21 juni haar 20ste verjaardag! Omdat delen van nieuws in ons dna zit, willen we graag deze speciale dag samen met jou vieren!

  Wij feliciteren daarom iedereen die óók op 21 juni jarig is in onze speciale Metro-feesteditie. Hoe tof is het als alle andere lezers jou straks spontaan in de trein gaan feliciteren?

  Dus: ben je jarig op 21 juni en wil je dit aan heel OV-reizend Nederland laten weten? Stuur dan uiterlijk dinsdag 18 juni een leuke foto van jezelf, je naam en geboortejaar naar marketing@metronieuws.nl.


  Jaar lang geen olifanten gedood in Afrikaans park

  Jaar lang geen olifanten gedood in Afrikaans park

  / Colourbox

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 12:24

  Het zou eigenlijk geen hoogtepunt moeten zijn, maar is dat wel. Al meer dan een jaar is er in een van de grootste parken van Afrika geen enkele olifant gedood. Het gaat om een gebied dat groter is dan Zwitserland, waar in voorgaande jaren duizenden dieren geslacht werden.

  Geen kans

  Voorheen waren er veel stropers actief in het gebied. Nu wordt er door de politie op een nieuwe manier gecontroleerd, waardoor de stropers geen kans meer zouden krijgen. Zo wordt er nu zowel in de lucht en te voet gesurveilleerd, hoewel het moeilijk blijft om het grote gebied te beslaan, schrijft ABC News.


  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  12 JUN 2019

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  Man denkt villa te kopen, maar krijgt 30 cm land

  Man denkt villa te kopen, maar krijgt 30 cm land

  Het mooie stukje gras is nu van hem / Screenshot Sun Sentinel

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 11:22

  Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, is het dat ook meestal. Daar is een man uit Zuid-Florida wel achtergekomen. Hij dacht een ontzettend goede deal te hebben gesloten voor een villa, maar de vork zat toch even anders in de steel.

  Opgelicht

  De man bood op een mooie villa in een online veiling en dacht met een paar duizend euro een mooie deal te hebben gesloten. Zijn droomhuis bleek echter te bestaan uit een stukje land van 30 centimeter breed bij 30 meter lang. Wat dat fantastische stukje land waard was? Een bescheiden 44 euro.


  Van der Weijden heeft zin in 2e Elfstedenzwemtocht

  Van der Weijden heeft zin in 2e Elfstedenzwemtocht

  Van der Weijden tijdens de eerste poging / ANP

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 09:36

  Maarten van der Weijden heeft er vertrouwen in dat hij dit jaar de finish van zijn Elfstedenzwemtocht gaat halen. Vrijdag 21 juni gaat hij weer het water in en doet hij opnieuw een poging om de Elfstedentocht in het water af te leggen. Daarmee wil hij geld ophalen voor kankeronderzoek.

  „Ik hoop natuurlijk op een soortgelijk bedrag als vorig jaar", aldus Van der Weijden. Toen werd er ruim 5 miljoen opgehaald. „Maar dat was toen wel een enorm bedrag. Alle beetjes helpen, dus we zullen overal blij mee zijn."

  Zwemmen is niet leuk


  Honderdduizenden mensen zien voetbalvrouwen winnen
  Likeability of5

  Twee miljoen mensen zien voetbalvrouwen winnen

  De voetbalvrouwen voorafgaand aan een wedstrijd / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 08:49

  Ruim 2,2 miljoen mensen hebben de Nederlandse voetbalsters zaterdag hun tweede wedstrijd op het WK zien winnen. Zaterdagmiddag keken 2.260.000 mensen naar de wedstrijd tegen Kameroen. Dat zijn er meer dan bij de eerste wedstrijd.

  Best bekeken

  Bij de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland stemden 1,6 miljoen mensen af op de Oranje Leeuwinnen. Die wedstrijd viel overigens op een dinsdag, terwijl de tweede wedstrijd op een zaterdag was.


  love
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Eerste lopers Nacht van de Vluchteling over finish

  Eerste lopers Nacht van de Vluchteling over finish

  / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 08:30

  Tegen acht uur 's ochtends zijn de eerste lopers van de Nacht van de Vluchteling de finish over gekomen. Om twaalf uur 's nachts begonnen zij met lopen, om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen.

  Zaterdagavond werd duidelijk dat er al 1,5 miljoen euro is opgehaald door de wandelaars. Om middernacht gingen er 5600 lopers van start, om 40 kilometer te gaan lopen.


  London maakt borst nat voor eerste chihuahua-café

  In London staat de 21ste de chihuahua centraal /Getty Images

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Inmiddels heeft elke middelgrote Nederlandse provinciestad wel een kattencafé, dus dat is geen nieuws meer. Aan de overkant van de Noordzee opent echter een knuffelcafé dat Metro UK in elk geval nooit eerder tegenkwam.

  Op vrijdag 21 juni staat alles in het teken van de Mexicaanse diva onder de hondenrassen: de chihuahua. Zowel bezitters als liefhebbers worden in The Happenstance uitgenodigd voor deze unieke en eenmalige happening.

  Een chihuahua en een cocktail bedoeld voor mensen /Unsplash, Tamara Bellis


  Kattenfilter verstiert livestream minister Pakistan

  Een uitermate gek gezicht op een van de uitzendkanalen van de Pakistaanse PKI /Twitter

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Een van de leukste dingen aan live-uitzendingen - voor de kijkers althans - is dat er van alles mis kan gaan. Vrijdag werd dit maar weer eens bevestigd tijdens een livestream van de Pakistaanse regeringspartij Pakistan Tehreek-e-Insaf's (PKI) die werd gedeeld op Facebook.

  Door een foutje was onder meer enige tijd een minister met kattenoortjes en snorharen te zien. Iemand was vergeten om een kattenfilter uit te zetten voordat de uitzending begon. En dit resulteerde in een hard gelach onder de kijkers en daarna het hele internet, zo meldt News18.


  'FvD-leider Baudet staande gehouden op scooter'

  Thierry Baudet in de Tweede Kamer zonder snorscooter/ANP

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Het Amsterdamse raadslid Jan-Bert Vroeger (D66) plaatste zaterdagavond een foto op Twitter van een scooterrijder die werd staande gehouden door handhavers van de gemeente, zo meldt AT5.

  In zijn tweet verwijst hij naar zijn mede-raadslid Annabel Nanninga van FVD. Is haar partijleider 'slachtoffer' geworden van het strenge boetebeleid waar zij zo voor pleit? Volgens Vroege zou dit zaterdagavond wel eens het geval kunnen zijn.


  Steeds meer 'smartphoneschedels' bij jonge mensen

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Heb jij wel eens goed gevoeld aan de basis van je schedel? Controleer je achterhoofd eens op het punt waar de nek eindigt en de schedel begint. Voel je een hard uitsteeksel of een bonkige knobbel? Volgens de Amerikaanse onderzoeker David Sahar kan dit door overmatig gebruik van je smartphone of tablet komen.

  Deze 'smartphoneschedel', die vroeger als een zeldzaamheid beschouwd werd, is steeds vaker aan bij moderne mensen aangetroffen en dan vooral bij jongeren tussen de 18 en de 30 jaar. Het extra stukje beenweefsel kan centimeters dik zijn en is bij sommige kale mensen zelfs aan de buitenkant zichtbaar.

  De onderzoekers presenteerden hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature en lichtten deze toe bij BBC Future.


  Grootste deel FNV staat achter het pensioenakkoord

  FNV-voorzitter Han Busker maakt de uitslag van de FNV-ledenraadpleging over het pensioenakkoord bekend. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De leden van de FNV en het ledenparlement hebben zich in meerderheid geschaard achter het pensioenakkoord. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker zaterdagmiddag bekend nadat het zogeheten ledenparlement van de vakbeweging in Apeldoorn had gestemd.

  75 procent vóór

  Het parlement heeft in de beslissing de uitslag van het onlinereferendum onder de leden mee laten wegen. Ruim 75 procent van de 375.000 uitgebrachte stemmen werd uitgebracht vóór het akkoord. 37 procent van de circa 1 miljoen FNV-leden bracht in totaal een stem uit.


  Maarten van der Weijden krijgt eigen beeld

  Maarten van der Weijden krijgt eigen beeld

  Het Friese Birdaard is zaterdag een beeld rijker, namelijk die van zwemmer Maarten van der Weijden. Het beeld staat symbool voor de strijd tegen kanker. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  In het Friese Birdaard, ten noordwesten van Oudkerk, wordt zaterdagavond een beeld onthuld van zwemmer Maarten van der Weijden. Het beeld laat hem zien in het water. Hans Jouta uit Ferwerd maakte het kunstwerk, dat staat voor de strijd en het doorzettingsvermogen van kankerpatiënten en de onvoorwaardelijke steun van dierbaren.

  Van der Weijden heeft zelf ook kanker gehad. In 2001 werd hij op 20-jarige leeftijd gediagnosticeerd met acutelymfatische leukemie (kanker van de witte bloedcellen).

  5 miljoen euro