Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 11 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Ambulancechauffeur vlucht, laat patiënt achter

Als je ergens veilig lijkt te zijn is het wel een ziekenwagen, maar niets is minder waar: een ambulancebestuurder in België liet zijn patiënt gewoon achter, omdat hij na een aanrijding in paniek wegvluchtte.

De man werkte als chauffeur voor een commercieel bedrijf voor ziekenvervoer. Hij moest een jonge vrouw vanuit het ziekenhuis van Leuven thuis afzetten. Bij zijn vertrek raakte hij een slagboom, waardoor de voorkant van de ambulance beschadigde. De man schrok daar zo erg van, dat hij in paniek uit de auto vluchtte en het voertuig – en de patiënt – achterliet.

Alarm

Toen de ouders van het meisje na een tijdje nog steeds hun dochter niet thuis zagen komen, sloegen ze alarm. ,,Via ons track and trace-systeem zagen we dat onze ziekenwagen stilstond in Latem”, zei de bedrijfsleider van Ambulance Luc tegen VTM. De politie werd ingeschakeld en de chauffeur van de ambulance werd opgespoord. Hij bleek nog in de buurt van de ambulance te zijn en werd opgepakt.

Een politiewoordvoerster liet weten dat de man kampt met psychische problemen. ,,Hij was niet onder invloed van alcohol.” Het ambulancebedrijf heeft de patiënt alsnog naar huis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.