Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Mental support pauw’ geweigerd in vliegtuig

Een vrouw wilde een wel hele opmerkelijke passagier inchecken bij United Airlines. Het ging om Dexter. En Dexter is een vrij forse mannelijke pauw. De passagier, een fotograaf en performance-artiest uit New York, wilde de vogel graag mee hebben als emotionele ondersteuning tijdens de vliegreis. De luchtvaartmaatschappij was echter niet van plan om dit verzoek in te willigen.

Weer eens wat anders dan een hulphond ©Facebook

Eigen ticket

De Amerikaanse vrouw had speciaal voor Dexter een extra vliegticket gekocht. Op deze wijze kon de gevederde steunpilaar naast haar plaatsnemen in het vliegtuig. Althans zo dacht ze. United Airlines weigerde de siervogel om veiligheids- en gezondheidsredenen.

American Airlines bevestigt het voorval met de pauw. Een woordvoerder laat weten dat ze de vrouw op drie verschillende momenten hebben uitgelegd dat het niet de bedoeling is dat er zulke exotische dieren mee aan boord gaan. De vogel was volgens hen te groot om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Hulpdieren

Hoewel luchtvaartmaatschappijen volgens de Amerikaanse wet verplicht zijn om hulpdieren van passagiers toe te laten, mogen zij wel bepaalde eisen stellen. Het komt de afgelopen jaren in de Verenigde Staten steeds vaker voor dat mensen proberen om dieren mee aan boord te krijgen onder het mom van ‘mental support’.

Bij een hulpdier denk je meestal aan een hond maar sommige mensen krijgen steun van knaagdieren, eenden, slangen of spinnen. En nu dus ook Dexter de mental support pauw.

https://twitter.com/mark_essig/status/787748406991159296

Het is niet bekend of en hoe Dexter de pauw uiteindelijk toch nog op zijn bestemming terecht is gekomen. Wellicht is hij er zelf naar toe gevlogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.