Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 25 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Kamelen voor beautycontest ingespoten met botox

Een twaalftal kamelen is gediskwalificeerd tijdens het King Abdulaziz Camel Festival in Saoedi-Arabië, meldt The National. Er is ontdekt dat de beesten geïnjecteerd zijn met botox, om er mooier uit te zien.

Aantrekkelijker

Ali Al Mazrouei, een zoon van een van de beste kamelenfokkers van de Emiraten en een vaste bezoeker van het festival, vertelde aan The Abu Dhabi newspaper dat eigenaren van de kamelen op verschillende plekken op hun lichamen botox hadden geïnjecteerd, zodat de beestjes er fysiek aantrekkelijker uit zouden zien.

Zo zou er botox in de beesten hun lippen, neus en zelfs in hun kaak gevonden zijn, volgens Mazrouei, die tevens uitlegt dat de eigenaren dat doen om ervoor te zorgen dat hun hoofd, lippen en neus groter worden, waardoor ze meer kans op een mooie prijs maken.

Er wordt soms aan de lippen van kamelen getrokken om ze langer te laten lijken. / Colourbox

30.000 kamelen

Op het evenement worden zo’n 30.000 kamelen tentoongesteld en gejureerd op verschillende factoren, waaronder de vorm van hun lippen, de grootte van hun bulten en zelfs de vorm van de brug van hun neus.

Dat de eigenaren graag willen winnen is best te begrijpen: het totale prijzengeld dat deelnemers kunnen ontvangen kan oplopen tot wel 57 miljoen dollar. Geen wonder dat sommige eigenaren proberen vals te spelen. Naast het gebruik van botox schijnt het ook voor te komen dat eigenaren hun dieren dagelijks aan de lippen trekken om ze langer te laten lijken. Ook worden er soms hormonen gebruikt om de spiermassa van de kamelen te vergroten.

Ook de vorm van de brug van de neus van een kameel is belangrijk in een wedstrijd.

Uitgesloten

Als wordt ontdekt dat deelnemers valspelen worden zij direct uitgesloten van deelname voor ten minste vijf wedstrijden van het festival. Daarnaast worden ze overdragen aan de autoriteiten als zij wettelijk in overtreding gaan.

Wie een bezoekje zou willen brengen aan hetKing Abdulaziz Camel Festival moet snel zijn: het vindt plaats van 1 januari tot 1 februari ten noorden van de hoofdstad Riyadh. Naast een schoonheidswedstrijd zijn er ook kamelenraces, kunst van kamelenhaar en zandkunst te bezichtigen en worden er lezingen gegeven over kameeltypen en hun zeldzaamheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.