In het nieuws

Likeability of 5

Jochie blijft leven om nieuw zusje naam te geven

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 JAN 2018

Hij wist dat hij binnenkort een grote broer zou worden, maar hij wist ook dat hij niet lang meer te leven had. Dokters gaven de 9-jarige Bailey 'hooguit nog een paar dagen, misschien weken', maar Bailey wilde per se zijn zusje ontmoeten.

De ouders van het dappere jochie delen nu met heel veel liefde het verhaal over hoe hun kleine vechter in leven bleef om de naam van zijn zusje uit te kiezen. In de zomer van 2016 voelde Bailey zich ineens niet goed, schrijft Mirror. Hij ging naar het ziekenhuis en de doktoren dachten dat hij een infectie had.

Buikpijn

Antibiotica zouden hem weer beter moeten maken, maar het was nu al september en Bailey voelde zich alleen maar slechter. Hij kreeg ernstige buikpijn en deed een bloedtest. De resultaten van die test zette het leven van het gezin op zijn kop.

Er werd non-hodgkinlymfoom kanker oftewel lymfeklierkanker gevonden in het lichaam van de oudste zoon. De kanker was zelfs al in een vergevorderd stadium. Doktoren startten direct met chemotherapie en in februari 2017 leek het erop dat Bailey zou genezen. „Ze dachten geen signalen van kanker meer te zien" vertelt vader Lee.

„Bailey ging weer terug naar school en we waren weer thuis. Hij moest elke drie maanden terug voor een routinecheck, maar alles zag er goed uit." Het gezinnetje ging zelfs op vakantie. Vlak voor deze vakantie had Bailey nog een MRI-scan laten maken voor zijn inmiddels standaard controle. Volgens de dokters was er niets aan de hand.

Terugval

Op de tweede dag van de vakantie bleek niets echter minder waar te zijn. De doktoren hingen ineens aan de telefoon en ze moesten Bailey zien. Die had het ondertussen heel benauwd en was ontzettend moe. Het zag er niet goed uit voor de jongen, maar volgens zijn doktoren was er een overlevingskans van maar liefst zeventig procent.

De chemo begon opnieuw en weer leek het beter te gaan met Bailey. Aan het eind van de zomer heeft hij zes weken thuis met zijn familie doorgebracht. Volgens de familie een fantastische tijd. Maar eind augustus stak de kanker weer de kop op en deze keer konden de artsen niets meer voor de 9-jarige betekenen.

Superhelden

Hij had uitzaaiingen in zijn borst, longen, lever en maag. Volgens de dokter zou het nu nog maar een aantal dagen, misschien weken duren voordat ouders Lee en Rachel hun eerstgeborene zouden verliezen. Bailey zelf wilde nu graag een afspraak maken: iedereen moet op zijn begrafenis verschijnen in superheldenkostuums.

Bailey kreeg medicijnen tegen de pijn en hield het wonder boven wonder nog een aantal weken uit. Volgens zijn ouders was dit omdat hij wist dat zijn zusje binnenkort geboren zou worden. Eind november was het zo ver, de kleine Millie werd geboren. Een naam die Bailey onderweg naar het ziekenhuis uitkoos. „Hij deed alles wat een grote broer zou doen", vertelt moeder Rachel. „Hij waste haar, verschoonde haar en zong voor haar."

20 minuten

Maar de grote broer begon zelf steeds meer en meer te slapen. Nadat hij zijn zusje ontmoet had, takelde hij snel af. Hij zou nog tegen zijn ouders gezegd hebben dat het nu tijd is om zijn zusjes beschermengel te worden en stierf op kerstavond. Zijn ouders mochten van hem maar twintig minuten om hem huilen, want ze moeten zorgen voor zijn jongere broertje Riley en uiteraard voor de kleine Millie.


love
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

300+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+