Camera videoEmotionele Ricksen onthult eigen standbeeld

Fernando Ricksen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 13 januari.

Mooie avond in Sittard

Het was vrijdag een bewogen dag voor Fortuna Sittard. Door te winnen van Jong Ajax pakte het de periodetitel in de Jupiler League en daarnaast werd ook het standbeeld van Fernando Ricksen onthuld. Een zeer mooi en emotioneel moment voor de aan ALS lijdende oud-profvoetballer.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Geschreven Imperial March

Is dit de opmaat naar een nieuw soort rage? Soundtracks spelen met behulp van een potlood. Het klinkt absurd, maar Dani Ochoa laat horen dat het toch best wel kan. Zo is haar vertolking van The Imperial March uit Star Wars prima terug te horen.

Ontplofte olietanker

In Medipally (India) werd met zaterdagochtend opgeschrikt door een ontplofte olietanker. De explosie zorgde ervoor dat veel mensen op de vlucht sloegen en had een dode tot gevolg.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Hond met kanker buiten onder de sneeuw gevonden

Buddy werd buiten bij een kelderbox gevonden, bedekt onder sneeuw en nauwelijks nog in leven. / Facebook Emily Raguse

Foto van 'Daisy Heyer'

Een schrijnend incident in Amerika geeft iedere dierenliefhebber kippenvel. Patsy Sumpter, die uit Eden Prairie in het Amerikaanse Minnesota komt, laat haar 13-jarige hond Buddy (een Golden Doodle) iedere dag naar buiten. Tot Buddy op een dag niet meer terugkeerde.

Buddy heeft kanker en is blind, maar was daarnaast nog steeds goed ter been en luisterde goed naar bevelen. Als Sumpter hem naar buiten liet kwam hij altijd terug, maar woensdagnacht 10 januari gebeurde dat niet. Hoe vaak Sumpter haar maatje ook bleef roepen, de hond keerde niet terug naar huis.

Nergens een spoor te bekennen

Sumpter bleef Buddy roepen, maar het werd steeds later en er was nergens een spoor van de hond te bekennen. Ook de volgende dag bleef Sumpter als een gek zoeken naar haar hond. Ondertussen begon het ook nog eens heftig te sneeuwen in de stad. Het vinden van Buddy ging nu om leven of dood.

Dagen gingen voorbij, en Sumpter's hond was nog steeds in geen velden of wegen te bekennen. Tot een buurvrouw die dichtbij haar woonde, Emily Raguse, op maandag besloot eens bij haar kelder te kijken. Waarom weet ze niet, maar Raguse had opeens de behoefte een kijkje te wagen.

Kelder

Bij haar kelder aangekomen, zag ze aan de zijkant van de ingang een gek object liggen. Toen ze iets dichterbij kwam zag ze dat het om een hond ging, die daar buiten aan de ingang van haar kelderbox lag, onder een laag ijskoude sneeuw: Buddy.

Buddy was een paar meter naar beneden gevallen en kon dus niet op de roep van zijn baasje reageren. / Facebook Emily Raguse

Raguse haastte zich naar binnen om een deken te pakken, waarmee ze Buddy - die nog in leven was - kon bedekken. ,,Hij was heel erg lusteloos, dus hij bewoog eigenlijk alleen zijn hoofd een klein beetje", vertelt Raguse aan Liftable. De hond lag in een moeilijk bereikbare plek en was waarschijnlijk een paar meter naar beneden gevallen in de kelderbox. Geen wonder dat het beestje niet kon terugkeren toen zijn baas hem riep.

In shock

Buddy werd opgehaald en verzorgd. Toen Sumpter hoorde wat er met haar maatje gebeurd was, was ze in shock. ,,Het waren de ergste vijf dagen uit mijn leven", zegt ze. ,,Ik kan niet geloven dat hij dat overleefd heeft."

De twee vrouwen zijn maar wat blij dat Raguse die dag besloot om eens naar haar kelder te gaan. Sumpter had al die dagen gebeden dat haar maatje gevonden zou worden en oké zou zijn. ,,Het is een wonder dat we hem gevonden hebben", zegt ze. ,,Ik denk niet dat hij het nog een nacht overleefd zou hebben."

Naar omstandigheden maakt Buddy het goed. Hij loopt onder controle en er wordt goed voor hem gezorgd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

400+

Hert gered uit bevroren riviertje

Videostil

Foto van 'Kasper Hermans'

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 20 januari.

Hert gered

Bambi die haar eerste stapjes op het ijs mocht zetten. Daar lijken scenes uit dit filmpje een beetje op. Gelukkig wordt het in het bevroren water vastzittende hert netjes naar de kant geholpen door zijn redder in nood.

Kandidate TVOH 'gooit handdoek in de ring'

Demi van Wijngaarden is een van de deelneemsters van The Voice of Holland die al sinds de blind auditions grote indruk maakt. Tijdens haar uithalen in de knock-outs werd het medekandidate Aïcha Gill iets te veel waardoor zie via een kussen zelfs de spreekwoordelijke handdoek in de ring leek te gooien. Zij mocht even later op en wist zich niet bij de drie besten van Team Ali te scharen. Iets dat Demi wel lukte.

Tindertransfer

Voetbalclubs doen er tegenwoordig alles aan om naast goede spelers aan te trekken ook op originele wijze de transfers aan te kondigen. Het Portugese SC Braga maakt daarbij zelfs gebruik van Tinder.


Views

37

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 3

Sushilover in ziekenhuis met lintworm van 1,65 meter

Zalmsushi is niet áltijd iedere dag een goed idee... / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

Sushiliefhebbers hier? Ook op de redactie van Metro zijn meerdere sushilovers en die gruwelen bij het verhaal van een Amerikaanse man uit de stad Fresno. Hij klopte kortgeleden aan bij een lokaal ziekenhuis, met in zijn hand een lintworm van 1,65 meter die hij niet veel eerder uit zijn mond getrokken had. De reden? Hoogstwaarschijnlijk zijn liefde voor rauwe zalm gebruikt voor sushi, wat hij iedere dag at.

Zelf uit lichaam getrokken

De man had de lintworm eerder zelf uit zijn lichaam getrokken en rond keukenrol gewikkeld, zo wordt verteld in het radioprogramma This Won't Hurt a Bit. Daarna haastte hij zich naar de Eerste Hulp, waar hij vroeg om een behandeling vanwege een lintworm. De behandelend arts, Kenny Bahn, was eerst sceptisch, maar geloofde meteen dat het echt om een lintworm ging, toen hij de parasiet die om de keukenrol gedraaid zat zag bewegen, vertelde hij op de radio.

Daar meldde hij ook hoe de man er zelf achter kwam dat hij een lintworm had: „Hij pakt het vast, trekt eraan, en het blijft er maar uitkomen. Hij pakt het op en kijkt ernaar. En wat doet het? Het begint te bewegen."

Voortaan niet meer

Volgens Bahn bleek de oorzaak dat de man aangaf zo'n beetje iedere dag sushi met rauwe zalm te eten. Hij schijnt echter gezegd te hebben dat hij sushi voortaan links zal laten liggen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

200+

Rambam filmt hoe pup wordt geslagen bij training

Rambam filmt hoe pup wordt geslagen bij training

Met een verborgen camera filmden de presentatoren van Rambam de misstanden. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag.

Mishandeling

Als je een hond neemt, is het zaak dat je daar goed voor zorgt en het beestje ook goed opvoedt. Een puppy cursus is dan een logische stap. Maar het blijkt dat er nog wat hondenscholen in Nederland zijn die er bizarre methodes op na houden. Zo was er te zien dat een pup met een plastic flesje, gevuld met grind, op het hoofd werd geslagen. Volgens de trainer zou het beestje dan wel luisteren.

De aflevering van donderdagavond maakte heel wat tongen los. Voor Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren was de aflevering reden genoeg om kamervragen te stellen over deze trainingsmethodes. Bekijk de aflevering hier, het fragment met de plastic fles begint op 07:55 minuten. Let op, schokkende beelden!

Drenkelingen

Een primeur op het gebied van drones! In Australië zijn twee drenkelingen gered doormiddel van een drone. Badmeesters waren aan het oefenen boven de kustlijn met het stukje techniek, toen ze twee drenkelingen zagen. De drone kon een soort reddingsboei naar beneden gooien waardoor de drenkelingen naar de kust konden zwemmen.

Het is voor het eerst dat een drone drenkelingen redde.

Meezingen

Tijdens de aflevering van RTL Late Night van donderdag was het een gezellige boel. Gospelzangeres Shirma Rouse laat zien waar de kracht van gospel ligt en het hele publiek zingt mee!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Annette mag een jaar gratis gaan leven

Annette (r) met presentatrice Nicolette Kluijver. /Sky Radio

Foto van 'Constance van Amstel'

Een jaar lang gratis leven, dat willen we allemaal wel. Voor Annette uit Den Haag werd het deze week werkelijkheid.

Een jaar lang geen hypotheek of huur, energie, boodschappen, kleding, benzine en vakanties te hoeven betalen. Dat was de prijs die een luisteraar van Sky Radio kon winnen. Annette Peeters stuurde in een onbewaakt ogenblik een sms met het codewoord naar het radiostation en won 12 maanden gratis leven.

Wat herinner je je van het moment dat je won?

Niet zo heel veel meer, want ik had op het moment een soort black-out! Gelukkig was mijn zoon erbij die alles filmde, waardoor ik het toch nog terug kon zien. Ik kon het vooral niet geloven en sloeg mijn handen voor mijn gezicht, zag ik. In totaal waren we met negentien kanshebbers in de studio aanwezig.

Hoeveel geld gaat dit je nou besparen op jaarbasis?

Helemaal precies weet ik het nog niet, maar ik las dat er een maximum van 34.700 euro aan de prijs zit. Aan de hypotheek betalen ze bijvoorbeeld maximaal 1000 euro per maand en ik mag maandelijks voor 200 euro aan kleding kopen. Dat haal ik denk ik niet, maar als schoenen ook onder kleding vallen kan ik wel een heel eind komen, haha!

Blijf je werken?

Ja, ik werk fulltime als leidinggevende op een secretariaat en zal dat ook blijven doen. Na dit jaar heb ik toch weer een baan nodig en als ik blijf werken, kan ik met mijn eigen salaris een goede spaarrekening opbouwen waarmee ik sowieso een mooie keuken wil kopen volgend jaar. Het is vooral heel erg luxe dat ons dit overkomt, heel raar als je erover nadenkt.

Waar verheug je je nu het meest op?

Op de vakantie. We mogen ook bij een reisbureau een reis naar keuze boeken en dat gaan we zeker doen. Sowieso naar de zon. En het leukste is nog wel dat onze twee zoons van 23 en 26 jaar ook met ons meewillen. Ik dacht: die willen nooit met hun ouders op vakantie, maar het leek ze hartstikke leuk.


Views

200+