Nieuwssnack

Camera videoEmotionele Ricksen onthult eigen standbeeld

Fernando Ricksen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 JAN 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 13 januari.

Mooie avond in Sittard

Het was vrijdag een bewogen dag voor Fortuna Sittard. Door te winnen van Jong Ajax pakte het de periodetitel in de Jupiler League en daarnaast werd ook het standbeeld van Fernando Ricksen onthuld. Een zeer mooi en emotioneel moment voor de aan ALS lijdende oud-profvoetballer.

Geschreven Imperial March

Is dit de opmaat naar een nieuw soort rage? Soundtracks spelen met behulp van een potlood. Het klinkt absurd, maar Dani Ochoa laat horen dat het toch best wel kan. Zo is haar vertolking van The Imperial March uit Star Wars prima terug te horen.

Ontplofte olietanker

In Medipally (India) werd met zaterdagochtend opgeschrikt door een ontplofte olietanker. De explosie zorgde ervoor dat veel mensen op de vlucht sloegen en had een dode tot gevolg.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Kunstenares maakt hilarische medailles voor mannen

Foto ter illustratie. Bron: Pixabay

Foto van 'Metro'

1 UUR

Mannen... ze doen soms dingen waarvoor ze simpelweg een medaille verdienen. Zo nu en dan zijn het gewoon echte 'good boys'! Bijvoorbeeld als ze je terug sms'en! Na zeven maanden. Of je oraal bevredigen! Als verjaardagscadeau.

Het cynisme druipt er natuurlijk vanaf en dat is ook zo in de werken van 24-jarige Shelby Lorman. Zij is de schrijfster en kunstenares achter het briljante instagram-account @awardsforgoodboys. De hele pagina staat vol met medailles die mannen hebben gewonnen voor hun (niet zo) fantastische gedrag.

„Ik heb humor altijd een goed mechanisme gevonden voor verandering en om te leren ergens mee om te gaan", vertelt Lorman aan VICE. In 2017 richtte ze haar account op, speciaal voor mannen die verwachten geroemd te worden, omdat ze geen absolute monsters zijn - de zogenaamde 'good boys'. „Mensen prijzen mannen zo snel voor het ontwijken van slecht gedrag, terwijl vrouwen moeten voldoen aan honderden eisen die we nooit zullen waarmaken. Het is alsof we zeggen 'Oh, hij heeft niemand vermoord? Hij is echt mijn held.'"

Om hier verandering in te brengen gebruikt de jonge artiest dus humor. Ze maakt medailles die het rare gedrag van mannen omschrijven en ze belonen voor hun niet-absoluut-monster-zijn. De tienduizenden volgers schijnen het account dan ook juist zo leuk te vinden omdat een actueel, kritisch onderwerp met humor wordt benaderd.

Maar niemand is veilig voor Shelby! Ze zit op Tinder en gebruikt daar ook regelmatig gewoon screenshots van op haar beroemde account. Met de hele manier van mannen in de maling nemen, wil Lorman ze niet kleineren of beledigen. Ze hoopt juist dat mannen hun eigen gedrag inzien en er dan ook om kunnen lachen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

87

Vrouw geeft meest bizarre maar overtuigende review

Foto ter illustratie. Bron: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

3 UUR

Als je nog op zoek was naar een nieuwe eyeliner die goed blijft zitten, dan heeft Shelby een goede tip voor je. Deze dame kwam in een auto-ongeluk terecht maar haar eyeliner zat nog perfect!

Selfie

En dat vond ze zo bijzonder dat ze dat met de wereld wilde delen. Haar mascara heeft de opvallende, spontane test niet doorstaan maar we moeten toegeven: de eyeliner zit heel netjes. Nog ingepakt in een nekbrace maakte Shelby een selfie om deze vervolgens te uploaden bij een review van de vloeibare eyeliner.

In het berichtje schreef ze: „Dit product is werkelijk fantastisch. Ik stond met mijn auto aan de kant van de weg te bellen naar hulp voor onderweg toen een onoplettende chauffeur me aanreed met ruim 80 kilometer per uur. Ik werd met een ambulance naar de eerste hulp gebracht, waar ik uiteindelijk acht uur bleef. Mijn mascara liep over mijn hele gezicht van het huilen en alle andere producten zijn van mijn gezicht geveegd tijdens het vervoer naar het ziekenhuis, maar mijn tattoo eyeliner niet."

Absurd

Volgens haar is dit product dus absoluut een aanrader als je een langhoudende eyeliner zoekt: „Ik upload deze foto om te laten zien dat dit product goed blijft zitten en er fantastisch uitziet, wat je ook doet. Ik koop nooit meer een andere eyeliner."

Haar review werd gedeeld op Twitter en ging direct viral, volgens velen is dit 'de beste review ooit'. Tegen de mensen die het absurd vonden dat ze een selfie nam na het ongeluk zegt Shelby: „Ik maakte de foto 1. als bewijs voor de politie en 2. heb je weleens zo'n goede eyeliner gezien?!"

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 5

Dikke pret om Spaanse boerin die op Trump lijkt

Is dit Trumps tweelingzus? ©Paula Vázquez

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Heeft de Donald Trump een Spaanse tweelingzus? Daar lijkt het wel op. Toen er een foto van een Spaanse aardappelboerin op internet verscheen, viel het meteen op dat Dolores Leis Antelo wel bizar veel gelijkenissen vertoonde met het uiterlijk van de Amerikaanse president. Het beeld ging viraal en de hele wereld verbaasde zich.

Gevleid

De foto kwam naar buiten toen een lokale journalist de boerin vorige week interviewde over haar werk. De vrouw uit de regio Galicië, in het dunbevolkte noordwesten van Spanje in de buurt van A Coruña, is bescheiden na alle media-aandacht. Zij verklaart aan journalisten dat de gelijkenis komt door de kleur van d'r haar. Leis Antelo vertelt verder gevleid te zijn met de gelijkenis, het was haar nooit eerder opgevallen. 

Haar dochter Ana, is enthousiast en ziet mogelijkheden. „Stel je voor dat wij familie van Donald Trump zijn!" Zij vertelde ook dat haar dorpsgenoten haar moeder nu de nicht van Donald Trump noemen.

Tot dusver heeft de normaal zo actieve Twitteraar Trump nog niet gereageerd op het voorval.

Donald Trump heeft nog niet op het vooral gereageerd ©ANP

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


lol
user_887b2f4ca6628ff0461160a5c8170cde7c853281_avatar

Views

400+

Binnenraam laat los tijdens vlucht Air India

Camera videoBinnenraam laat los tijdens vlucht Air India

Drie mensen raakten lichtgewond.

Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.

Raam

Tijdens een vlucht van Air India laat plots het binnenraam los. Passagiers schrikken behoorlijk en drie van hen raken lichtgewond. Het buitenraam is intact gebleven.

Bouwvakkers

Twee bouwvakkers komen terecht in een nare situatie als de kabels van hun bakje kapot knappen. Ze bungelen ruim een uur aan een gebouw voor ze gered worden.

Saluutschoten

In Engeland is een koninklijke baby geboren en dus worden er traditiegetrouw saluutschoten gelost.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Lees hier Dagblad Metro van woensdag 25 april online

Naaz/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 APR 2018

Dagblad Metro kan je morgenochtend pakken als je bijvoorbeeld de trein pakt. Maar je kan de editie van woensdag 25 april ook al gewoon hier en nu online lezen.

Wat vind je daar dan allemaal in terug? Nou, we nemen onder andere een kijkje bij de voorbereidingen op Koningsdag in Groningen. Verder nemen we een kijkje bij de snel groeiende Polenpopulatie in Nederland.

Ons reisverhaal is dit keer gericht op Valetta de hoofdstad van Malta. Ook nog is er een interview met de opkomende zangeres Naaz.


Views

90

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

400+

Griepgolf bijna voorbij: verzuim heeft veel gekost

Griepgolf bijna voorbij: verzuim heeft veel gekost

Griepgolf bijna voorbij: verzuim heeft veel gekost. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

24 APR 2018

Na maar liefst negentien(!) weken zijn we bijna van de griepepidemie af. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Nivel. Afgelopen week waren zo’n 36 op de 100.000 mensen geveld door de griep. Een week eerder stond de teller nog op 55. Er is sprake van een epidemie als meer dan 51 op de 100.000 mensen ziek zijn. De epidemie is echter pas officieel voorbij als we twee weken achter elkaar onder deze epidemische grens zitten.

Jonge kinderen en ouderen

Gemiddeld duurt een griepepidemie ongeveer negen weken. De huidige epidemie duurde dus ruim twee keer zo lang.

Het Nivel baseert zich op cijfers van veertig huisartsenpraktijken. Huisartsen zagen dit seizoen vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Lang niet iedereen met griep gaat naar de huisarts, maar de gehanteerde methode geeft wel een globaal beeld en maakt het mogelijk om met andere jaren te vergelijken.

Griepverzuim

Het ziekteverzuim als gevolg van de griepepidemie heeft Nederland zo'n 1,3 miljard euro gekost. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaar, zo meldt Acture (de grootste private uitvoerder van de Ziektewet) op basis van zijn ziektecijfers.

Volgens de organisatie is het aantal mensen dat zich ziek heeft gemeld twee keer zo hoog als gemiddeld. Groningen spant de kroon met 3,5 maal zoveel griepverzuim, maar ook in Zeeland zaten veel patiënten snotterend thuis.

Meer mannen dan vrouwen

Volgens de organisatie melden mannen zich vaker ziek dan vrouwen. „Vrouwen verzuimen 84 procent meer dan normaal door griep, mannen 116 procent.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

24