Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 23 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dertienjarigen schrijven excuusbrief aan ober

Wanneer je pas dertien jaar oud bent, zijn er nog veel dingen die je niet begrijpt, wat natuurlijk geheel logisch is. Zo ging er in oktober een groep dertienjarigen eten bij een restaurant, waar de bediening perfect was. Maar dat ze ook fooi moesten geven, dat wisten ze niet. Met grote spijt zijn de kinderen later teruggekomen met fooi én excuusbrief. De ober plaatste deze foto vorige week op Imgur.

De brief

„Lieve ober, ongeveer een week geleden zijn mijn vrienden en ik komen eten bij jullie. Dit was voor ons erg spannend om daar helemaal alleen te zijn. Je was de beste ober die we ons konden wensen".

„Je was aardig, hielp ons goed, behandelde ons niet als kleine kinderen en je hield rekening met onze allergieën. Ik wilde je daar heel erg voor bedanken."

„Maar ik wil ook mijn excuses aanbieden. Dit is allemaal nieuw voor ons en we wisten niet zo goed hoe we om moesten gaan met de rekening. Daarom hebben we een slechts een klein beetje extra gegeven, we hadden geen idee dat dit een hele slechte fooi was."

„We voelen ons VERSCHRIKKELIJK. Daarom willen we het goedmaken. In deze envelop zit de correcte 18% fooi. En een beetje extra omdat je ons fantastisch geholpen hebt."

Vertrouwen in de mens

De ober vond dit zo lief, dat hij deze foto op Imgur plaatste, met als titel: ‘Het vertrouwen in de mens is weer terug’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.