Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 29 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Carnavalslol; de Bossche bol met alcohol

Het is weer bijna carnaval. Dat moment van het jaar waarop de scheiding tussen Noord en Zuid-Nederland heel erg duidelijk is. In het noorden van het land werken we natuurlijk steevast door. Maar ten zuiden van de grote rivieren is er alle ruimte voor een geintje.

Een bakkerij uit Kerkdriel besloot een speciaal carnavalsbaksel in het assortiment te brengen: de Oetelbol. Met carnaval gaat iedereen natuurlijk verkleed. Ook de typische lekkernij van de Brabantse hoofdstad is bij deze bakker in een groen jasje gehuld. Als finishing touch is dit vrolijke baksel met slagroom, waarin een flinke scheut boswandeling zit, gevuld. Proost. En voilà; daar is de Oetelbol!

Tijdens #carnaval geen #bosschebol maar een #OETELBOL , witte chocolade met een groen kleurtje en gevuld met #boswandeling slagroom! #oeteldonk #vanleeuwenbroodenbanket #kerkdriel #teskesdurp

Posted by Bakkerij Van Leeuwen on Monday, January 29, 2018

Heel Brabant bakt

De lekkernij is omhuld met een laagje witte chocolade die groen is gekleurd. Vervolgens wordt er nog een kikkergezichtje op geplakt. En dat is natuurlijk een verwijzing naar Den Bosch. De kikker is het symbool tijdens carnaval in Oeteldonk.

Bakkerij van Leeuwen uit Kerkdriel had vorig jaar ook al een uniek carnavalsproduct in hun assortiment. Toen werden ze beroemd in heel Brabant en omstreken met hun Flügel-vlaai. Deze was toen zo populair dat zelfs mensen uit het niet Carnavalvierende deel van het land naar Kerkdriel afreisden om toch een stukje Flügel-vlaai te proberen.

De bakkers hopen dat de Oetelbol net zo’n groot succes wordt als de Flügel-vlaai. Proberen? Hij is vanaf nu al te koop en zal verkrijgbaar blijven tot en met de carnavalsdagen. En ook de lekkerbekken die de Flügel-vlaai vorig jaar gemist hebben, kunnen een stukje komen halen.

Speciaal voor #carnaval hebben wij weer #flügelvlaai , nu met gratis #carnavalsembleem! #vanleeuwenbroodenbanket #kerkdriel #flügel

Posted by Bakkerij Van Leeuwen on Thursday, January 25, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.