Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Maartje van de Wetering wint Maestro

Eindelijk weten we het! De finale van tv-programma Maestro is zondagavond gewonnen door actrice Maartje van de Wetering. In een spannende eindstrijd, waarin ze streed tegen Hadewych Minis, kreeg ze de beste beoordeling van zowel de jury als het orkest. Daarnaast kreeg ze de meeste stemmen van de kijkers thuis.

In de achtste en laatste aflevering van dit seizoen streden de twee actrices om de titel in de dirigeerwedstrijd. In een spetterende opening begonnen ze samen op de bok, om afwisselend de leiding te nemen over het Orkest van het Oosten bij een medley van verschillende bekende klassieke nummers.

Minis en Van de Wetering dirigeerden later beiden de Vijfde Symfonie van Beethoven. „Dan is goed te zien hoe verschillend we dirigeren”, had Van de Wetering vooraf gezegd. Daarnaast leidde Minis het orkest bij Danse Macabre van Saint-Saëns. Van de Wetering speelde Mambo, uit de musical West Side Story, van componist Leonard Bernstein.

Opvolger van Leona Philippo

De 32-jarige Van de Wetering is de opvolger van Leona Philippo, die de vorige editie van Maestro won. De AVROTROS-show werd eerder gewonnen door Spike van Di-Rect en cabaretière Lenette van Dongen.

In het vierde seizoen van Maestro vielen eerder Janny van der Heijden, Patricia Paay, Remy Bonjasky, Waldemar Toornstra, Ruud Feltkamp en Dave von Raven al af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.