Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 6 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Let it snow: sneeuwval verwacht op zondag

We kunnen ons dit weekend opmaken voor winters weer. De voorspelling is dat het zaterdag en zondag flink afkoelt en dat men plaatselijk zelfs rekening moet houden met enkele centimeters sneeuw.

Vooral in het zuiden van het land kunnen mensen straks genieten van een witte wereld, vertelt meteoroloog William Huizinga tegen RTL Nieuws. „In de loop van de middag en ‘s avonds trekt er vanuit het zuidwesten een storing over het land met serieuze sneeuwval. In grote gebieden valt dan enkele centimeters sneeuw, met name in de zuidelijke helft van het land.”

Vrijdag is er ook al kans op „winterse buien”. Toch hoeven we voor het weekeinde niet te rekenen op gladde wegen en in sneeuw bedekte auto’s. Daarvoor is het dan nog te warm: 4 à 5 graden. Huizinga: „Dan blijft het niet liggen.”

Heuvels

In het weekend is er dus wel kans dat er sneeuw valt en dat deze blijft liggen. Vooral in de heuvels van Nederland kan men zich verheugen op winterse taferelen, omdat het daar „toch een graadje kouder” is, aldus Huizinga.

Ook na maandag blijft het koud en blijft er kans op winterse buien. Overdag wordt het tussen de 4 en 5 graden, ’s nachts zal het kwik waarschijnlijk tot het vriespunt zakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.