Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 5 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Twee meiden redden pony’s van de snelweg

Twee pony’s zorgden op zondagmiddag voor files op de A2. Calijn ten Napel en Sanne Kolman (beide 18) vonden het echter veel belangrijker dat de dieren gevaarliepen. Zij besloten daarom ook uit de auto te stappen en de pony’s te redden.

Calijn, een van de twee meiden schetst tegenover Omroep Gelderland de situatie: „We reden er langs met onze vrachtwagen met trailer en zagen de pony’s rennen. Mijn vader heeft de auto op de vluchtstrook gezet en wij zijn de auto uitgesprongen om de pony’s te vangen”

Bij de halster

De twee meiden zijn gewend om met probleempaarden te werken en wisten daarom hoe ze te werk moesten gaan. „We hebben ze heel rustig benaderd, zodat we ze uiteindelijk bij de halster konden pakken", aldus Calijn.

Makkelijk ging het ondanks de ervaring echter nog altijd niet, zo vertelt de 18-jarige ‘ponyredder’: „De pony’s waren opgejaagd en eentje dreigde zelfs over de vangrail te springen. Het was een angstige situatie, want er kunnen gekke dingen gebeuren."

112

Ook andere omstandigheden werkten niet bepaald in het voordeel van de meiden. Ten eerste zegt Calijn dat ze verbaasd is over hoe weinig auto’s gestopt zijn voor de dieren. „Er is één motorrijder gestopt om 112 te bellen. Wij hebben 112 ook gebeld en daar vertelden ze dat ze plat werden gebeld over de pony’s."

„Gelukkig werd op een gegeven moment een rijbaan afgesloten door de politie en moest het verkeer op de andere rijbaan 70 rijden", vertelt Catlijn ook. „Ik zag hoe mensen foto’s maakten en video’s vanuit de auto, terwijl wij probeerden de pony’s te vangen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.