Trump retweet video mishandeling Nederlandse jongen

29 november 2017 om 15:39 door Metro
Trump retweet video mishandeling Nederlandse jongen

De Amerikaanse president Trump is weer in opspraak vanwege zijn Twittergedrag. Deze keer heeft hij drie video’s geretweet van de extreemrechtse Brit Jayda Fransen van Britain First. In een van de filmpjes is een Nederlandse jongen op krukken te zien die in elkaar wordt geslagen.

 

De video werd in mei gemaakt en op Dumpert gezet. Die website verwijderde de video op verzoek van de politie en het slachtoffer. Trump schrijft dat de dader een islamitische migrant is, maar volgens GeenStijl was de dader geen migrant en geen moslim, maar een Nederlander. 

In mei werden de twee verdachten aangehouden wegens mishandeling; de vermoedelijke dader en de maker van de video. 

Wil je de video zien? Klik dan hier. Let op! De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Andere video’s

De Amerikaanse president retweette kort daarop nog twee video’s van Fransen; een waarop te zien is hoe een ‘moslim’ een Mariabeeld vernielt en een waarop te zien is hoe een jongen ‘door moslimextremisten’ van een dak wordt gegooid.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!