Ryanair straft crew bij te lage verkoop aan boord

Ryanair straft crew bij te lage verkoop aan boord

Als er niet genoeg wordt verkocht aan boord moeten medewerkers uren inleveren. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair staat behoorlijk onder druk om voldoende spullen, zoals parfum en krasloten, te verkopen tijdens de vluchten waarop ze werken. Volgens de Britse krant The Guardian dreigt Ryanair met maatregelen als er te weinig verkocht wordt. Wie een te lage omzet haalt, loopt het risico zijn vaste werktijden kwijt te raken. In dat geval zou het personeel alleen nog ingezet worden op invaldiensten. De druk om spullen aan boord te verkopen zou enorm zijn.

Brieven

De krant had de mogelijkheid brieven in te zien die aan het Ryanair-personeel geadresseerd waren door zeker twee wervingsbureaus die personeel leveren aan de luchtvaartmaatschappij. In die brieven worden tien artikelen genoemd waarvan te weinig wordt verkocht. „Het is duidelijk dat je je werk aan boord niet goed doet", staat in een brief te lezen. Er wordt ook gemeld dat personeelsleden afzonderlijk nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Prestaties verbeteren

Het bedrijf wil niet individueel op de brieven in gaan maar laat in een reactie aan NOS weten dat ‘elk individu dat consequent en opvallend onvoldoende presteert disciplinaire maatregelen kan verwachten als er geen duidelijke en duurzame verbetering is’. Ook laat Ryanair weten dat medewerkers tijd en training krijgen om hun prestaties te verbeteren. Dat er een bepaald quotum gehaald moet worden, ontkent de luchtvaartmaatschappij.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Ryanair straft crew bij te lage verkoop aan boord

Personeel krijgt trainingen aangeboden bij te lage verkoop van parfum en krasloten. Foto: ANP.

Angstcultuur

Er gaan al langer geruchten en signalen rond dat er een angstcultuur heerst in het bedrijf, volgens Vakbond FNV Cabine die dat van Ryanair personeel hoort. Medewerkers maken zich daarbij zorgen over de hoeveelheid tijd die zij moeten besteden aan de verkoop van spullen. Het zou namelijk ten koste gaan van de tijd die nodig is voor de uitleg van de veiligheidsvoorschriften. Ook zou het personeel duidelijk zijn gemaakt dat het niet gewenst is dat zij lid worden van een vakbond.

Beloningen

Het is bij luchtvaartmaatschappijen niet heel gek dat er beloningen uitgeloofd worden voor een goede verkoop. Meestal gaat dat om een bepaald bedrag dat verdeeld wordt onder personeel, variërend van een paar euro tot een paar tientjes. De situatie bij Ryanair wordt als uniek beschouwd volgens FNV Cabine.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

Annette mag een jaar gratis gaan leven

Annette (r) met presentatrice Nicolette Kluijver. /Sky Radio

Foto van 'Constance van Amstel'

Een jaar lang gratis leven, dat willen we allemaal wel. Voor Annette uit Den Haag werd het deze week werkelijkheid.

Een jaar lang geen hypotheek of huur, energie, boodschappen, kleding, benzine en vakanties te hoeven betalen. Dat was de prijs die een luisteraar van Sky Radio kon winnen. Annette Peeters stuurde in een onbewaakt ogenblik een sms met het codewoord naar het radiostation en won 12 maanden gratis leven.

Wat herinner je je van het moment dat je won?

Niet zo heel veel meer, want ik had op het moment een soort black-out! Gelukkig was mijn zoon erbij die alles filmde, waardoor ik het toch nog terug kon zien. Ik kon het vooral niet geloven en sloeg mijn handen voor mijn gezicht, zag ik. In totaal waren we met negentien kanshebbers in de studio aanwezig.

Hoeveel geld gaat dit je nou besparen op jaarbasis?

Helemaal precies weet ik het nog niet, maar ik las dat er een maximum van 34.700 euro aan de prijs zit. Aan de hypotheek betalen ze bijvoorbeeld maximaal 1000 euro per maand en ik mag maandelijks voor 200 euro aan kleding kopen. Dat haal ik denk ik niet, maar als schoenen ook onder kleding vallen kan ik wel een heel eind komen, haha!

Blijf je werken?

Ja, ik werk fulltime als leidinggevende op een secretariaat en zal dat ook blijven doen. Na dit jaar heb ik toch weer een baan nodig en als ik blijf werken, kan ik met mijn eigen salaris een goede spaarrekening opbouwen waarmee ik sowieso een mooie keuken wil kopen volgend jaar. Het is vooral heel erg luxe dat ons dit overkomt, heel raar als je erover nadenkt.

Waar verheug je je nu het meest op?

Op de vakantie. We mogen ook bij een reisbureau een reis naar keuze boeken en dat gaan we zeker doen. Sowieso naar de zon. En het leukste is nog wel dat onze twee zoons van 23 en 26 jaar ook met ons meewillen. Ik dacht: die willen nooit met hun ouders op vakantie, maar het leek ze hartstikke leuk.


Views

200+

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

200+

Thermometers in ijskoud Siberië barsten bij -62℃

Poseren met de thermometer op de koudste plek op Aarde ©Instagram, sivtseva9452

Foto van 'Jelmer Visser'

In Nederland moeten we het doen met kwakkelwinters, soms is er een beetje nachtvorst en heel soms komt de temperatuur overdag ook niet boven nul. Dat is in Siberië wel anders. De winters zijn daar een stuk kouder, dat is een bekend feit. Maar de afgelopen dagen was het zo koud dat zelfs de thermometers de lage temperaturen niet meer konden registreren.

Deze extreem lage temperaturen werden gemeten in Omyakon, een dorp dat bekend staat als het koudste permanent bewoonde dorp op Aarde. Volgens officieuze metingen is het -67℃ in de afgelegen plek. Het kouderecord van Omyakon staat op -67,7℃, dit werd gemeten in februari 1933. Temperaturen vijftig graden onder nul in de winter zijn hier vrij normaal. Dit meldt de Siberian Times.

Siberische winter

Ondanks de extreme kou gaat het dagelijkse leven in Siberië gewoon door. Ook verderop in de hoofdstad Yakutsk was het flink koud. Een paar Chinese toeristen maakten het wel heel bont en gingen in hun ondergoed een frisse duik nemen. Zelfs voor de doorgewinterde Russen was dit te veel van het goede. De groep kreeg na hun stunt dan ook de nodige respect van de locals.

De extreem koude dagen zijn inmiddels achter de rug. Vandaag is het weer ietsje warmer. Met ongeveer -40℃ is het hier weer een normale Siberische winterdag.

Hoe koud dit ook klinkt, Siberië is lang niet de koudste plek op Aarde. Deze eer gaat naar het onderzoekstation Vostok op Antarctica. Hier was het in augustus 2010 maar liefst -94.7 graden onder nul. Vostok heeft echter geen permanente bewoners. En dit is ook eigenlijk best wel logisch.

Een sneeuwwandeling door de kou ©anastasiagav


Views

200+

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

48

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Ron Boszhard voelt zich rot na uitschakeling

Ron Boszhard voelt zich rot na uitschakeling

Ron Boszhard. / ANP Kippa

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Ron Boszhard voelt zich rot na zijn uitschakeling bij Wie is de Mol?. Dat vertelt de televisiemaker bij De Coen en Sander Show op Radio 538. Hij zou naar eigen zeggen best een toevoeging kunnen zijn aan het spelersveld.

„De eerste week was ik er dus uit, toen had ik een rood scherm. Ik had nog helemaal niemand gezien toen ik eruit ging, en toen hoorde ik in Georgië dat ik toch nog terug kon komen! Ik had wel wat te bieden, wat informatie. Maar het is een hele fanatieke groep en die hebben besloten om niet naar me toe te komen", aldus Boszhard.

Niemand

Ook presentator Sander Lantinga deed eens mee aan Wie is de Mol? en ook hij lag er na de eerste ronde al uit. Toch vond Boszhard zijn uitschakeling nog wat zuurder. „Toen ik eruit ging had ik nog niemand gezien"

Toch heeft hij geen spijt van zijn deelname. Het heeft namelijk mooie televisie opgeleverd. Boszhard: „Als ik er als televisiemaker naar kijk, is dit wel een van de mooiste openingen die ik ooit heb gezien bij Wie is de Mol?. Nouja, daar heb ik aan meegedaan. En dat ik als eerste afval; dat is niet leuk, maar dat is niet anders. Dat is ook waar je als deelnemer een beetje rekening mee moet houden."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

'Plannen voor escape room in paleis Soestdijk'

'Plannen voor escape room in paleis Soestdijk'

Paleis Soestdijk. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Ben je een fan van escaperooms? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het zit er namelijk dik in dat een van Nederlands meest iconische gebouwen, paleis Soestdijk in Baarn, een escape room zal gaan huisvesten.

Sinds december is MeyerBergman Erfgoed groep eigenaar van het paleis, waar vroeger prinses Juliana en Bernhard woonden. Dat bedrijf wil het paleis ombouwen tot een hotel annex innovatie- en cultuurcentrum en, zo lijkt de gedachte, daar hoort ook een escape room bij.

„We willen het allemaal heel graag, maar het is nog niet definitief. We zijn er hard mee bezig", laat woordvoerder Vanessa Westbroek van Paleis Soestdijk weten aan het Algemeen Dagblad.

In gesprek

Volgens eerdergenoemde krant is de eigenaar van het paleis al met een partij in gesprek die de escape room zou kunnen realiseren. Verder wil men geen details geven.

Op welke termijn de nieuwe attractie klaar zou zijn, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100

Ouders van 'H&M-jochie' beschermen kind en verhuizen
Likeability of 3

Ouders van 'H&M-jochie' beschermen kind en verhuizen

Betogers in Zuid-Afrika sloopten onlangs meerdere H&M-filialen. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

De kledingketen H&M kreeg de afgelopen dagen een enorme hoeveelheid kritiek over zich heen, nadat zij een foto had geüpload van een jongetje dat poseerde in een T-shirt met het opschrift 'Coolest monkey in the jungle'. De rel is nu zo uit de hand gelopen, dat de ouders hebben besloten dat het het beste is om te verhuizen.

Tegenover de televisiezender ITV doen ouders Terry Mango en Frank Odhiambo hun verhaal. „We hebben de plicht onze kinderen te beschermen”, aldus Odhiambo. „Helaas is onze zoon zeer jong. Er zal nog veel op hem afkomen. Dat baart me zorgen.”

Privacy

Sinds de ophef is ontstaan zouden de twee „geen normale dag" gehad hebben. Zij hopen dan ook hun privacy terug te krijgen door te verhuizen. „Begrijp dat Terry en ik een gezin hebben, een zoon en andere kinderen.”

De moeder probeerde de ophef eerder nog te sussen door uit te leggen waarom ze de advertentie niet racistisch vindt. Ze postte op Facebook: „Mijn zoon heeft als model honderden outfits gedragen. Dit is een niet bestaand probleem. Stap eroverheen."

Dat mocht echter niet baten, want men bleef boos op H&M. In Zuid-Afrika hebben een aantal boze betogers zelfs filialen van de winkel gesloopt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


sad
user_83a0b65530392d76888a793a548d4b49ea8e45b1_avatar

Views

300+