Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 13 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Ook in jouw huis leven honderden kleine beestjes

Ben jij een schoonmaakfreak en is het huis van een ander altijd smeriger? Onderzoek wijst uit dat er gemiddeld, hou je vast… meer dan honderd soorten kleine beestjes in huizen leven. En of je elke dag je poetslap erbij pakt of niet, maakt helemaal niets uit.

Kans op beestjes

De grootste boosdoener in een woning zijn huizen met veel deuren en ramen. Daarnaast zijn kleine beestjes liefhebbers van huizen met een hoogpolig tapijt. En denk je dat er meer kakkerlakken te vinden zijn in je keuken? Helaas, maar waar: ze zitten net zo lief in je slaapkamer.

In de kelder leven de meeste beestjes, dit komt door het vocht en het geringe daglicht. Hier leven vooral de soorten die kunnen overleven als er niet veel voeding voorhanden is, zoals kruimels en huidcellen.

Huizen met een kat hebben minder beestjes dan huizen waar een hond te vinden is, dit komt omdat katten liever op de beestjes jagen. Het verschil is niet groot, maar wel waarneembaar, blijkt uit onderzoek dat deze week gepubliceerd is in Nature.

Helemaal niet zo vies

Dit klinkt misschien allemaal niet zo lekker, maar contact met deze micro-organismen voedt juist de weerstand van de mens tegen veel ziektes. Geen nood aan de man, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.