Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 2 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Poging tot Nederlands in serie Designated Survivor

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.

Opmerkelijke wegbelijning in Oostzaan

Teveel drankjes op? Nee hoor, het ligt aan de wegbelijning. Althans, in het Noord-Hollandse Oostzaan is dat het geval. Een van de bewoners van het dorp, Lilian Fischer, filmde de bijzondere weg vanuit de auto. Hoewel er tijdens de eerste meters niets aan de hand lijkt, wordt de rijbaan als snel smaller. „Het lijkt wel een rits die aan de onderkant steeds openspringt", merkt Lilianne grappend op.

Natuurlijk rijst de vraag: is er iets misgegaan tijdens het aanleggen van de stroken? Nee, dat niet. Het idee is dat fietsers voldoende ruimte hebben, meldt NH Nieuws. Zodoende houden de fietsstroken aan de weerszijden van de weg hun breedte op de momenten dat de weg versmalt, en moeten de auto’s ruimte inleveren.

Wegbelijning in Oostzaan werkt op de lachspieren

In het Noord-Hollandse Oostzaan heeft de straat Kerkbuurt momenteel in heel het land de lachers op zijn hand. De reden? Een wel heel bijzondere belijning op de weg. Een dronken wegwerker aan het werk geweest? Nee hoor, het idee is dat de fietsstroken aan weerszijden van de weg gewoon hun volledige breedte houden, ook al wordt de weg hier en daar smaller. Het gevolg is dan automatisch dat het de gewone weg is die smaller wordt, in plaats van de fietspaden. De hoop is dat automobilisten zich anders gaan gedragen.Via: https://www.facebook.com/lillian.fischer.52

Posted by Humor in het verkeer & op straat on Sunday, October 1, 2017

Gemaskerd de straat op

Op zondag trad een controversiele ban in werking in Oostenrijk. Mensen mogen niet langer hun gezicht verschuilen in het openbaar. Hoewel dit geldt voor alle gezichtsbedekkende kleding, zoals skimaskers en clownsmaskers, wordt het gezien als een maatregel tegen het dragen van boerka’s en niqabs.

Honderden mensen gingen de straat op om te demonstreren tegen de ban. Bij het parlementsgebouw in Wenen kwamen mensen met clownsneuzen, sjaals en dierenmaskers samen. „Het is verschrikkelijk. Het is ongrondwettelijk, racistisch en het moedigt willekeur bij de politie aan. Ik maak mij diepe zorgen over deze wet, want ik denk dat het helemaal de verkeerde kant opgaat", vertelt een van de demonstranten.

Nederlands (?) in Designated Survivor

In het nieuwste seizoen van de Amerikaanse serie Designated Surivor reist FBI-agent Hannah Wells tijdens de zoektocht naar de daders van de aanslag op het Capitool af naar onze hoofdstad . Het zal elke Nederlandse kijker echter al snel duidelijk worden dat crew en cast niet naar Amsterdam zijn gegaan voor opnames.

Het gaat pas echt mis op het moment dat agent Wells zich in een Amsterdams café bevindt en er "Nederlands" wordt gesproken. „Waarom zou je haar geen taxi bellen?", vraagt de barman. Waarop een man antwoordt met: „Ik heb geen nodig, ik heb haar." En dat allemaal met een flinke nadruk op de ‘G’. Gevalletje Google Translate misschien?

De Nederlandse Netflix kon in ieder geval wel lachen om de blunder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.