Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 29 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Gym van ex-gevangen biedt ‘prison style’ work-out

Binnen de fitnesswereld zijn er regelmatig nieuwe trends te vinden. Eén van die trends is te vinden in New York en wij zijn groot fan: de ‘prison style’ workout.

De sessies worden gegeven bij de sportschool ConBody, die wordt gerund door ex-gedetineerden. De zaak is in handen van ex-drugsdealer Coss Marte. Hij zat vanaf zijn 23e zeven jaar vast.

Normale baan

Sinds hij is vrijgekomen is hij bezig met zijn eigen onderneming. En daarmee doet Marte behoorlijk goede zaken! Het loopt storm bij zijn sportschool en zo helpt Marte niet alleen New Yorkers aan een fitter leven, maar ook ex-gedetineerden aan een normale baan.

https://www.instagram.com/p/BYwF0zEhrOO/

Marte werd ook al eens op zijn 13e gearresteerd voor het dealen van drugs. Op zijn 23e was het dus wederom raak. Hij scheen zelfs miljoenen te verdienen met zijn handel in cocaïne en heroïne. Marte was destijds behoorlijk aan de zware kant. Zelfs zo zwaar, dat doktoren hem waarschuwden dat hij zou overlijden achter de tralies als hij niet heel snel iets zou doen aan zijn overgewicht.

https://www.instagram.com/p/BV94nQ3hf1D/

450 kilo kwijt

Marte besloot zichzelf eens goed aan te pakken en ontwikkelde een work-out die hij zonder toestellen of andere benodigdheden kon uitvoeren in zijn kleine celletje. Met die work-out verloor hij in zes maanden tijd ruim 31 kilo. Daarna hielp hij twintig andere gevangenen om ook gewicht te verliezen. Bij elkaar raakten zij ruim 450 kilo kwijt.

‘Wat binnen kan, kan buiten ook’, moet Marte gedacht hebben. Hij opende in 2016 zijn eerste ConBody-studio en heeft nu alweer zes ex-gedetineerden onder hem werken. Daarnaast maakt hij nog steeds regelmatig ritjes naar de gevangenis, maar deze keer mag hij er ook gewoon weer weg. Nu traint hij gedetineerden om hetzelfde te kunnen bereiken als hij.

https://www.instagram.com/p/BZ84CHcBEql/

‘Zoveel mogelijk ex-gevangenen’

,,Ik neem op dit moment dus ex-gedetineerden aan, omdat ik dezelfde pijn heb gevoeld als zij toen ze thuiskwamen”, legt Marte uit aan Metro Uk. ,,Ik kon geen baan vinden en iedereen had de deur voor mij dichtgedaan vanwege mijn verleden. Hen een mogelijkheid en een tweede kans geven voelt goed. Ik wil zoveel mogelijk ex-gedetineerden helpen als mogelijk is.”

https://www.instagram.com/p/BaG81-dhUhX/

Bij ConBody worden dus Prison Style Workouts gegeven, waar volgens Marte ‘de beste trainers voor ingehuurd worden.’ ,,Zij kennen de strijd. Zij hebben allen tegenspoed overwonnen en veel van heb hebben via Prison Style Workouts enorm veel gewicht verloren."

Omdat we natuurlijk niet allemaal naar de trainingen in New York kunnen komen, heeft Marte nu ook een ConBody prison style virtuele gym ontwikkeld. Op dit moment is de sportschooleigenaar druk bezig het concept van de grond te krijgen. Wij zeggen: knap werk Marte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.