In het nieuws

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Jill Quant

Foto van 'Hester Ramaker'

15 SEP 2017

Nederlanders hechten veel waarde aan thuiswerken. Maar liefst 36 procent van de Nederlandse werknemers vindt de mogelijkheid om thuis te werken een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om flexibiliteit op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup Solutions onder 14.000 werknemers naar flexibiliteit op het werk.

„De digitale middelen zijn er en de voordelen van deels thuiswerken zijn bewezen”, aldus Annabelle Hagoort, Managing Director van ManpowerGroup Solutions. „We zien ook dat werkgevers hier op anticiperen, zeker in de huidige arbeidsmarkt waar het steeds belangrijker wordt om het juiste talent aan je organisatie te binden.”

Flexibiliteit

De soorten van flexibiliteit waar waarde aan wordt gehecht zijn:

1. De mogelijkheid tot parttime of fulltime thuiswerken (36 procent)
2. Het zelf kunnen inplannen van de werkweek (21 procent)
3. Flexibele aankomst- en vertrektijden (14 procent)
4. Kortere werkweek met minder werkdagen maar met langere werktijden per dag (13 procent)
5. Verlof om zorgredenen (6 procent)
6. Mogelijkheid tot langdurig onbetaald verlof/sabbatical (5 procent)
7. Mogelijkheid tot langdurig betaald verlof (5 procent)

Jullie thuiswerkplekken

Metro vroeg jullie naar de mooiste thuiswerkplekken. Een greep uit de reacties:

Charlotte Meindersma

„Ik ben jurist en dit is mijn 'kantoor'. Eigenlijk is het mijn tweede huis en zo gebruik ik het ook, zoals je goed kunt zien. Hoewel, vandaag is misschien wel mijn meest rommelige dag ooit."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Charlotte Meindersma

Marieke van Dulmen

,,Een must voor mij is een lekker warm vest en in de winter zit ik zelfs in een slaapzak als ik veel foto's heb om na te bewerken!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Marieke van Dulmen

Jill Quant

„Toevallig vandaag geschoten. Ik ben tekstschrijver. Een schone werkplek met een kladblok erbij vind ik heel belangrijk. Verder is goede koffie natuurlijk essentieel."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Jill Quant

Imke Meeusen

,,Ik ben een illustratiestudent van 24 jaar oud. Mijn thuiswerkplek is altijd een lekkere chaos! Ik kan absoluut niet tegen een opgeruimde studio, juist van de chaos krijg ik inspiratie. Hier staat mijn dagelijkse materiaal op mijn antieke tekentafel, mijn allerbeste aankoop ooit! Deze kan versteld worden in hoogte, schuin gezet worden en functioneert vaak ook als lichtbak. Onmisbaar dus!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Imke Meeusen

Lizet Deutekom

,,Tot een halfjaar geleden werkte ik zo: met laptop, rommel, en knorrende kat. Hoewel dat ontzettend knus is, heb ik eettafel en kat inmiddels verruild voor een fijne lichte kantoorruimte met andere creatieve freelancers. Ook gezellig, maar stukken productiever."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Lizet Deutekom

Laura Steen Redeker-de Vries

,,Ik werk op de beslisafdeling van een uitvoerende overheidsinstantie. Mijn werkdag begint met een mooi opgeruimd bureau. Toch maak ik graag aantekeningen om dingen tegen elkaar af te wegen of een zaak duidelijk te krijgen. Dus aan het eind van de dag ligt mijn bureau alsnog vol papier. De iPad en JBL zijn voor een muziekje. En een kop koffie is uiteraard onmisbaar op het bureau van een ambtenaar."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Laura Steen Redeker-de Vries

Helianthe Jonker

,,Ik werk als grafisch vormgever vanuit huis. Mijn 'kantoor' bevindt zich in de woonkamer en omdat ik het fijn vind om de indeling hiervan af en toe om te gooien zit ik nooit op dezelfde plek. Dit vind ik prima, ik hecht geen waarde aan de perfecte werkplek. Voor mijn gevoel heb ik die voor mijzelf wel gecreëerd."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Helianthe Jonker

Mylène Klein

„Ik schrijf content voor een branding bureau en ik ga voor mezelf beginnen als virtual assistant. Mijn werkplek is altijd keurig, alleen de spullen waar ik op dat moment mee werk liggen op tafel. Het liefst is de tafel ook zo leeg mogelijk. Ik heb verder altijd wel iets bij me in de buurt staan wat heel persoonlijk is. Iets wat ik van mijn dochter heb gekregen of iets van mijn overleden opa."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Mylène Klein

Marit Groen

„Ik heb een flink volle werkplek op het moment want er staat een event op de planning. Ik maak sieraden en zo ziet mijn werkplek er dan uit. Ik hou van rust in de chaos en van gemak. Dus wel alles netjes gesorteerd en veel materiaal in bakjes voor het grijpen."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Marit Groen

Suus van der Veer

„Dit is mijn thuiswerkplek: lekker schoon, fris en netjes! Anders kan ik echt niet werken. Er liggen altijd notitieboeken naast m'n laptop, ik doe muziek in en dan kan ik lekker schrijven aan mijn blog!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Suus van der Veer

Arjanne Boven

„Inmiddels heb ik een kantoor, maar ik werk nog steeds af en toe thuis. Ik ben onder meer webdesigner en appdesigner en ik maak altijd een rommeltje van m'n bureau. Aan het einde van de dag ruim ik het weer op, zodat ik de volgende dag met een leeg, opgeruimd bureau weer kan beginnen."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Arjanne Boven

Tjalina Nijholt

„Mijn thuiswerkplekje, inclusief rommelig bed op de achtergrond. Dit vind ik het fijnst van thuiswerken: veel snacks! Ik doe communicatie voor een sociale onderneming en wil een opgeruimd bureau, maar de rest van de omgeving maakt me niet uit."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Tjalina Nijholt


Rij in drive-through terwijl restaurant affikt

Rij in drive-through terwijl restaurant affikt

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

51 MIN

Tja, je bent jezelf niet als je trek hebt hè. En als je eenmaal honger hebt, dan wil je ook gewoon je eten hebben. Dat dachten de mensen ook die vorige week in de drive-through van een Amerikaans restaurant stonden. Het restaurant was aan het affikken, maar hé ze hadden betaald dus nu wilden ze ook gewoon hun eten krijgen!

Afgebrand


Migrantenhelper 'bakker van Kos' overleden

Migrantenhelper 'bakker van Kos' overleden

De man bakte meer dan honderd kilo brood per dag / Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Honderd kilo aan brood bakte hij per dag, om de vele migranten op zijn eiland te voeden. Dionysis Arvanitakis stond bekend als de bakker van Kos, die tijdens de vluchtelingencrisis op grote schaal brood uitdeelde aan de migranten op het eiland.

Zeldzaam genereus

Op 77-jarige leeftijd overleed de lokale beroemdheid. In de periode 2015-2016 kwamen er bijna 1 miljoen mensen op de vijf Griekse eilanden aan, Kos was er daar een van. Arvanitakis deed zijn best om ze allemaal eten te geven, waar hij in 2016 voor gelauwerd werd door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) van de EU.


DIDI concept store opent deuren in Hoog Catharijne

DIDI concept store opent deuren in Hoog Catharijne

Foto's: DIDI

In samenwerking met DIDI

15 FEB 2019

De trein uitstappen op Utrecht-Centraal en nog even tijd over hebben om lekker te winkelen? Loop dan zeker even binnen in de nieuwste concept store van modelabel DIDI, donderdag geopend in Hoog Catharijne. Tot en met zondag wordt er een feestelijk openingsweekend gehouden, met een mooie kortingsactie van 12 procent op de complete nieuwe collectie (zie onderaan).

Jong en oud, elke maat

DIDI heeft meer dan tachtig winkels in ons land en inmiddels ook twaalf concept stores, waaronder de nieuwe winkel in Hoog Catharijne. Wat het authentieke modelabel vrouwen wil bieden, naast een moderne en open winkeluitstraling, en wat je in Utrecht zeker kunt vinden, zijn de mooie uitgewerkte collecties, comfortabele stoffen en onderscheidende prints. En belangrijker nog: bij DIDI is elke vrouw welkom, jong en oud en van maat 34 tot en met maat 48.


Online bedelen levert man meer op dan echte baan

Online bedelen levert man meer op dan echte baan

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

1 UUR

Als je je school niet afmaakt en geen werk hebt, zou je het idee hebben dat je straatarm zou zijn. Toch komt de Amerikaanse Jovan Hill (25) uit Californië niets te kort. Sterker nog: het gaat nog beter met hem dan toen hij nog wel een baan had. Sinds hij begonnen is met online bedelen stroomt het geld binnen.

Donaties


Bang voor naalden? Zo kun je alsnog een tattoo nemen

Bang voor naalden? Zo kun je alsnog een tattoo nemen

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

3 UUR

Altijd al een tattoo gewild, maar ben je toch een beetje bang voor zo'n levenslange toevoeging op je lichaam? Of is het misschien de naald die je tegenstaat? Goed nieuws: je kunt het nu helemaal zelf doen. En er komt geen naald aan te pas. En levenslang is 'ie ook niet.

Adelaar op je borst

Pennenmerk Bic komt namelijk met de BodyMark, waarmee je lekker zelf op je lichaam kan gaan tekenen. In acht verschillende kleuren nog wel. Het klinkt misschien als een slap aftreksel van een echte tatoeage, maar het is perfect om te kijken of zo'n levensgrote adelaar op je borst nu wel echt goed staat.


Vrouw parachute-ongeluk gevonden door scouts

Vrouw parachute-ongeluk gevonden door scouts

De parachute van de vrouw opende niet / Colourbox

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 19:16

De vrouw die eerder vandaag neerstortte met haar parachute, is gered door een groepje jongens van de scouting. Ze vonden de vrouw in het bos en belden gelijk de hulpdiensten. „Eerst dacht ik dat ze dood was."

Spaghetti-avond

De parachute van de vrouw was niet open gegaan. Met een groep van vijftien andere ervaren parachutespringers was ze vanaf het Belgische vliegveld Spa-La Sauvenière vertrokken. Toen het tijd was om de parachutes te openen, lukte dat bij de 50-jarige vrouw niet. Haar val werd gelukkig gebroken doordat ze in de bomen belandde, schrijft HLN


De vrouw is weer veilig thuis. Foto: ANP

Demente vrouw wandelde van Thailand naar China (!)

De vrouw is weer veilig thuis. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 16:41

Een demente Thaise vrouw hoeft de komende jaren in ieder geval geen, eh, al te intensieve sport meer te beoefenen. Na zeven maanden vermissing is ze naar huis teruggekeerd nadat ze eind januari werd gevonden in de Chinese stad Kunming.

Flinke tocht

Dit betekent dat de 59-jarige vrouw zo'n 640 kilometer (!) heeft gewandeld. Ze trok zelfs door Myanmar en Laos. Kaeomanee Arjaw zou volgens verschillende media in juni vorig jaar van huis zijn vertrokken om haar zoon op te zoeken. Toen ze in China werd gevonden droeg ze een Thaise identiteitskaart bij zich. Ze verloor volgens haar dochter twintig kilo aan lichaamsgewicht, maar is gelukkig in goede gezondheid thuis gekomen.


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Lichaam vermiste studente in vriezer gevonden

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 15:27

Na negentien jaar vermissing is de kans toch wel héél klein dat een verdwijning nog wordt opgelost. Toch gebeurde het in Kroatië, waar het lichaam van een jonge vrouw is aangetroffen in een vrieskist.

Zomer van 2000

Jasmina Dominic, destijds 23, verdween in de zomer van 2000. Ze werd pas vijf jaar later als vermist opgegeven, wat al vrij opvallend was, maar er is ook nooit een spoor van haar aangetroffen. Tot nu. Volgens de politie is het lichaam aangetroffen in het huis van de zus (45) van de vermiste studente.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

11 DEC 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Om deze reden gaat het Braziliaanse journaal viral

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 14:48

Maju Coutinho (40) had zelf niet helemaal zien aankomen dat dit nieuws zó booming zou worden, maar toch ging het gegeven dat zij de nieuwe presentatrice van het Braziliaanse journaal is viral.

De allereerste

Dat heeft wellicht te maken met één belangrijk detail: Coutinho is de allereerste donkere vrouw die het belangrijkste nieuwsprogramma van het land mag presenteren. Ze werkte al als weerpresentatrice voor het Jornal Nacional, waar dagelijks tientallen miljoenen mensen naar kijken, maar wordt nu ook hét gezicht.


Foto ter illustratie. Beeld: ANP
Likeability of5

Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije

Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 13:57

In Turkije zijn meerdere Nederlandse IS-verdachten opgepakt. Dat gebeurde in de stad Bursa, tijdens een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat.

Nederlands paspoort

Er zijn vier verdachten gearresteerd door de politie. Drie daarvan hadden een Nederlands paspoort. Zij worden naar verluidt in verband gebracht met de activiteiten van de terreurorganisatie in Syrië, dat grenst aan Turkije.


like
user_cc04056e72bbee2deb0e8995bafce600682e8bcf_avatar

De cast van de Luizenmoeder. Foto: ANP

Wow: zoveel mensen keken er naar de Luizenmoeder

De cast van de Luizenmoeder. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:35

Dát de Luizenmoeder, eh, best wel een dingetje is, wisten we al, maar de tv-serie heeft nu zelfs zijn eigen kijkcijferrecord verbroken. Het totaal aantal kijkers voor de eerste aflevering komt uit op maar liefst 5,1 miljoen kijkers, meldt Stichting Kijk Onderzoek (SKO) zondag.

Record

In eerste instantie stond de teller op bijna vier miljoen kijkers, maar daar zijn er nog eens een miljoen bijgekomen door het aantal terugkijkers. Het record van vorig jaar stond op 4,7 miljoen, maar dat is nu dus 5,1 miljoen bij elkaar opgeteld geworden.


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Heerlijk: ook komende week nog lenteweer

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:48

Ook komende week kunnen we nog neerstrijken op een terras of twee. De lentetemperaturen blijven aan, dus pak die zonnebril maar wéér uit de kast.

Warmterecord

Zaterdag 16 februari was al de warmste ooit, sinds het begin van de metingen in 1901. Zondag 17 februari lijkt eventueel net zo'n record te kunnen breken. De temperatuur loopt op naar 11 graden op de Wadden tot 16 graden in het zuidoosten van het land.


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Doodeng: parachute van Belgische vrouw opent niet

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:29

Het is voor veel mensen een klassieke nachtmerrie: een sprong maken uit een vliegtuig en vervolgens je parachute niet open krijgen. Zaterdag overkwam het een vrouw in het Belgische plaatsje Spa-La Sauvenière, meldt het Laatste Nieuws.

Ervaren springers

Het slachtoffer maakte onderdeel uit van een groep van zestien ervaren parachutespringers. De waaghalzen hadden plannen om figuren te vormen in de lucht. So far so good, tot na de sprong één van de parachutes niet open bleek te gaan.


Man gebeten door haai, zwemt zelf terug naar de kust

De man was samen met een zijn huisgenoot Dane Davidson gaan surfen aan de Belongil Beach aan de Australische oostkust. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:15

In Australië is dit weekend een man aangevallen door een haai terwijl hij wilde gaan surfen. De 41-jarige man werd door het roofdier in zijn been gebeten, maar slaagde er zelf nog in om terug naar de kust te zwemmen.

Zelf terug zwemmen

De man was samen met een zijn huisgenoot Dane Davidson gaan surfen aan de Belongil Beach aan de Australische oostkust. Ze lagen nog maar net in het water toen de aanval plaatsvond. „Ik was zo'n 20 meter achter hem, toen hij op zijn surfplank ging zitten. Direct verscheen er een haai die hem van zijn plank afstootte. In de golven vond een soort strijd plaats en ik hoorde hem schreeuwen," zegt de man die na de aanval met zijn vriend zo snel mogelijk terug zwam naar de kust.


Siberië bedekt met zwarte giftige sneeuw

De zwarte sneeuw bedekt bomen, straten, auto's en huizen. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:35

In Siberië hebben ze te maken met een opmerkelijk fenomeen, vanuit verschillende steden komen er meldingen binnen van menden die zwarte sneeuw zien. De sneeuw is waarschijnlijk zwart gekleurd door kolencentrales in de buurt.


Britse vliegmaatschappij failliet door Brexit

Alle vluchten zijn met onmiddellijke ingang geannuleerd. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:00

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd, onder meer vanwege de brexit. De luchtvaartmaatschappij heeft dit zaterdagavond op haar website aangekondigd.

Vluchten onmiddellijk geannuleerd

Alle vluchten zijn met onmiddellijke ingang geannuleerd. Flybmi-klanten is gevraagd contact op te nemen met hun creditcardmaatschappijen, reisbureaus of Flybmi-partnermaatschappijen voor terugbetaling. De luchtvaartmaatschappij bood vluchten aan met zeventien vliegtuigen naar 25 Europese bestemmingen.


Familie en vrienden nemen afscheid van Emiliano Sala

Familie en vrienden hebben Emiliano Sala de laatste eer bewezen. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:15

Familie en vrienden hebben Emiliano Sala de laatste eer bewezen. Ze woonden de uitvaart bij in een gymzaal in Progreso, waar de verongelukte Argentijnse voetballer vroeger vaak speelde. Trainer Neil Warnock en directeur Ken Choo van Cardiff City waren ook aanwezig. De uitvaart begon met een wake bij de amateurclub waar Sala's voetbalcarrière begon.

Na de dienst werd de kist door familie en vrienden naar buiten gedragen. Buiten stonden mensen om de voetballer de laatste eer te bewijzen. Sala is in besloten kring gecremeerd.

Foto: ANP


Idee Trump: Europa moet 800 IS-strijders overnemen

Volgens Donald Trump heeft Amerika zijn plicht gedaan tegen Islamitische Staat en is het tijd voor andere landen om hun steentje bij te dragen. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:45

Als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt, dan neemt Europa meer dan achthonderd gevangengenomen IS-strijders over en hen gaat ze vervolgen. Dat laat hij weten via een Twitterbericht. Volgens Trump heeft Amerika zijn plicht gedaan tegen Islamitische Staat en is het tijd voor andere landen om hun steentje bij te dragen.

Alternatief: vrijgelaten