In het nieuws

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Jill Quant

Foto van 'Hester Ramaker'

15 SEP 2017

Nederlanders hechten veel waarde aan thuiswerken. Maar liefst 36 procent van de Nederlandse werknemers vindt de mogelijkheid om thuis te werken een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om flexibiliteit op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup Solutions onder 14.000 werknemers naar flexibiliteit op het werk.

„De digitale middelen zijn er en de voordelen van deels thuiswerken zijn bewezen”, aldus Annabelle Hagoort, Managing Director van ManpowerGroup Solutions. „We zien ook dat werkgevers hier op anticiperen, zeker in de huidige arbeidsmarkt waar het steeds belangrijker wordt om het juiste talent aan je organisatie te binden.”

Flexibiliteit

De soorten van flexibiliteit waar waarde aan wordt gehecht zijn:

1. De mogelijkheid tot parttime of fulltime thuiswerken (36 procent)
2. Het zelf kunnen inplannen van de werkweek (21 procent)
3. Flexibele aankomst- en vertrektijden (14 procent)
4. Kortere werkweek met minder werkdagen maar met langere werktijden per dag (13 procent)
5. Verlof om zorgredenen (6 procent)
6. Mogelijkheid tot langdurig onbetaald verlof/sabbatical (5 procent)
7. Mogelijkheid tot langdurig betaald verlof (5 procent)

Jullie thuiswerkplekken

Metro vroeg jullie naar de mooiste thuiswerkplekken. Een greep uit de reacties:

Charlotte Meindersma

„Ik ben jurist en dit is mijn 'kantoor'. Eigenlijk is het mijn tweede huis en zo gebruik ik het ook, zoals je goed kunt zien. Hoewel, vandaag is misschien wel mijn meest rommelige dag ooit."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Charlotte Meindersma

Marieke van Dulmen

,,Een must voor mij is een lekker warm vest en in de winter zit ik zelfs in een slaapzak als ik veel foto's heb om na te bewerken!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Marieke van Dulmen

Jill Quant

„Toevallig vandaag geschoten. Ik ben tekstschrijver. Een schone werkplek met een kladblok erbij vind ik heel belangrijk. Verder is goede koffie natuurlijk essentieel."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Jill Quant

Imke Meeusen

,,Ik ben een illustratiestudent van 24 jaar oud. Mijn thuiswerkplek is altijd een lekkere chaos! Ik kan absoluut niet tegen een opgeruimde studio, juist van de chaos krijg ik inspiratie. Hier staat mijn dagelijkse materiaal op mijn antieke tekentafel, mijn allerbeste aankoop ooit! Deze kan versteld worden in hoogte, schuin gezet worden en functioneert vaak ook als lichtbak. Onmisbaar dus!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Imke Meeusen

Lizet Deutekom

,,Tot een halfjaar geleden werkte ik zo: met laptop, rommel, en knorrende kat. Hoewel dat ontzettend knus is, heb ik eettafel en kat inmiddels verruild voor een fijne lichte kantoorruimte met andere creatieve freelancers. Ook gezellig, maar stukken productiever."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Lizet Deutekom

Laura Steen Redeker-de Vries

,,Ik werk op de beslisafdeling van een uitvoerende overheidsinstantie. Mijn werkdag begint met een mooi opgeruimd bureau. Toch maak ik graag aantekeningen om dingen tegen elkaar af te wegen of een zaak duidelijk te krijgen. Dus aan het eind van de dag ligt mijn bureau alsnog vol papier. De iPad en JBL zijn voor een muziekje. En een kop koffie is uiteraard onmisbaar op het bureau van een ambtenaar."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Laura Steen Redeker-de Vries

Helianthe Jonker

,,Ik werk als grafisch vormgever vanuit huis. Mijn 'kantoor' bevindt zich in de woonkamer en omdat ik het fijn vind om de indeling hiervan af en toe om te gooien zit ik nooit op dezelfde plek. Dit vind ik prima, ik hecht geen waarde aan de perfecte werkplek. Voor mijn gevoel heb ik die voor mijzelf wel gecreëerd."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Helianthe Jonker

Mylène Klein

„Ik schrijf content voor een branding bureau en ik ga voor mezelf beginnen als virtual assistant. Mijn werkplek is altijd keurig, alleen de spullen waar ik op dat moment mee werk liggen op tafel. Het liefst is de tafel ook zo leeg mogelijk. Ik heb verder altijd wel iets bij me in de buurt staan wat heel persoonlijk is. Iets wat ik van mijn dochter heb gekregen of iets van mijn overleden opa."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Mylène Klein

Marit Groen

„Ik heb een flink volle werkplek op het moment want er staat een event op de planning. Ik maak sieraden en zo ziet mijn werkplek er dan uit. Ik hou van rust in de chaos en van gemak. Dus wel alles netjes gesorteerd en veel materiaal in bakjes voor het grijpen."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Marit Groen

Suus van der Veer

„Dit is mijn thuiswerkplek: lekker schoon, fris en netjes! Anders kan ik echt niet werken. Er liggen altijd notitieboeken naast m'n laptop, ik doe muziek in en dan kan ik lekker schrijven aan mijn blog!"

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Suus van der Veer

Arjanne Boven

„Inmiddels heb ik een kantoor, maar ik werk nog steeds af en toe thuis. Ik ben onder meer webdesigner en appdesigner en ik maak altijd een rommeltje van m'n bureau. Aan het einde van de dag ruim ik het weer op, zodat ik de volgende dag met een leeg, opgeruimd bureau weer kan beginnen."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Arjanne Boven

Tjalina Nijholt

„Mijn thuiswerkplekje, inclusief rommelig bed op de achtergrond. Dit vind ik het fijnst van thuiswerken: veel snacks! Ik doe communicatie voor een sociale onderneming en wil een opgeruimd bureau, maar de rest van de omgeving maakt me niet uit."

Thuiswerken belangrijke voorwaarde voor baan

De thuiswerkplek van Tjalina Nijholt


Eenden 'winnen' rechtszaak en mogen blijven kwaken

Eenden 'winnen' rechtszaak en mogen blijven kwaken

Eenden 'winnen' rechtszaak en mogen blijven kwaken / Pixabay

Foto van 'Metro'

7 MIN

Beter een goede buur dan een verre vriend, en in dit geval heeft een Franse buur héél veel goede buren. De man woont namelijk naast zestig eenden en ganzen. En daar is hij niet heel blij mee. 

De man in kwestie had een rechtszaak aangespannen, omdat hij gek werd van het gekwaak van de eenden. Een Franse rechter heeft echter bepaald dat de eenden gewoon door mogen kwaken, schrijft Reuters. 

Eenden hebben gewonnen


Metro zet zich in voor KNRM

Metro helpt KNRM levens redden, jij ook?

Tijdens de open dag van de KNRM konden bezoekers een kijkje nemen in de reddingsboten / ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

Jelle kwam bijna om het leven, toen hij op een zonnige septemberdag een verfrissende duik in de zee bij Terschelling nam. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redde zijn leven. 

De KNRM krijgt het al jaren steeds drukker en redt vele levens. In 2017 voerden ze nog zo'n 2100 acties uit,, vorig jaar werden dat er al 2500 en dit jaar wordt dat getal waarschijnlijk geëvenaard. Ter vergelijking: in 2001 stond het aantal acties nog op zo'n 1500.

De hulpverleningsorganisatie is zelfstandig en onafhankelijk en leeft van donaties. Ze zijn 24/7, 365 dagen per jaar (en volgend jaar eentje meer) inzetbaar.


'Vergeet Zwarte Piet, kijk kritisch naar Sinterklaas'

'Vergeet Zwarte Piet, kijk kritisch naar Sinterklaas'

'Vergeet Zwarte Piet, kijk kritisch naar Sinterklaas' / ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

Sinterklaas en zijn Pieten waren nog niet eens in Nederland aangekomen voordat de eerste pietendiscussies al gevoerd zijn. Een Belgische wetenschapsfilosoof vraagt zich af waarom er eigenlijk niet kritisch naar Sinterklaas zelf wordt gekeken.

„De goedheiligman zelf lijkt van alle blaam gezuiverd", begint Maarten Boudry zijn opiniestuk in De Morgen. „Sinterklaas is zelf ook moreel bedenkelijk. Ik vind dat we nogal lichtzinnig omspringen met die georganiseerde leugen." Daarmee doelt hij op het verhaal dat kinderen wordt verteld over de Sint.

Uitbuiten


'Koop geen spullen tijdens Black Friday!'
Likeability of3

'Koop geen spullen tijdens Black Friday!'

'Koop geen spullen tijdens Black Friday!' / Pexels

Foto van 'Metro'

2 UUR

Tijdens Black Friday heb je misschien de neiging om je slag te slaan met alle koopjes, maar volgens Greenpeace is dat juist hetgeen wat je NIET moet doen. 

Koopdagen als Black Friday, Singles Day en Cyber Monday noemt Greenpeace „koophorrordagen". Als tegengeluid roept de organisatie zaterdag 30 november uit tot ZERO SATURDAY, een dag na de 'koophorrordagen' waarop het de bedoeling is dat iedereen in Nederlands niets koopt.

Zinloos koopgeweld


dislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Ruiten 'onbreekbare' Tesla gebroken bij presentatie

Ruiten 'onverwoestbare' Tesla gebroken bij presentatie

Ruiten 'onbreekbare' Tesla gebroken bij presentatie / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Tesla lijkt het over een andere boeg te gooien met het nieuwste model. Vrijdag presenteerde de producent de nieuwe elektrische Cybertruck, die een erg interessant ontwerp heeft. Het model zou tevens onverwoestbaar moeten zijn, maar dat bleek tijdens de presentatie een beetje tegen te vallen. 

De truck is supersterk en de ruiten zijn van gepantserd glas, vertelde topman Elon Musk tijdens de presentatie. Het portier weet inderdaad de slag met een sloophamer te weerstaan, maar de ruiten komen er minder goed vanaf. Op het moment dat een medewerker van Tesla een voorwerp tegen een van de ruiten aangooit, gaat de ruit er bijna aan.


Kuikens om af te leiden van smartphone

Kuikentjes moeten afleiden van smartphone

Kuikens om af te leiden van smartphone / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Jeugd die permanent met een smartphone verkleefd is, is een wereldwijd probleem. In Indonesië hebben ze een erg creatieve oplossing om scholieren van hun mobieltje weg te houden: ze kregen allemaal een kuiken mee naar huis.

De autoriteiten van de Indonesische stad Bandung hebben in totaal 2000 kuikens aan scholieren gegeven. Daarmee hopen ze de scholieren weg te houden van hun mobiele telefoon. Volgens lokale media gaf de lokale burgemeester vrijdag het startsein voor de campagne.

Tegen de krant Kompas zei de burgemeester dat ze met de kuikens de kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel willen geven. „Ons doel is niet alleen om de kinderen van hun mobiele telefoon weg te krijgen. Ze moeten ook leren om van dieren te houden en verantwoordelijkheid te dragen."


Jongen kan weer ademen na verwijdering vis uit neus

Jongen kan weer ademen na verwijdering vis uit neus

Jongen kan weer ademen na verwijdering vis uit neus / Screenshot YouTube

Foto van 'Metro'

3 UUR

Bij een heftige pijn in je neus denk je niet zo snel aan een levend wezen dat er nog in zou kunnen zitten. Dat was echter wel het geval bij een 13-jarige jongen in India. 

De tiener was in een soort put bij zijn huis gesprongen. Daarna had hij extreme pijn in zijn neus. Eenmaal bij de dokter aangekomen, zag die iets bewegen in het neusgat van de jongen.

Blijkbaar was er bij de sprong in de put een kleine vis in zijn linkerneusgat gekomen. In een halfuur wist de dokter het dier levend uit de neus van de tiener te krijgen.


'Normaliseren van de waanzin': we hebben allemaal wel wat!

Ze hebben allemaal wat: Lisa Brammer, Glenn Helder, Heleen van Royen, Wim Kieft, Sofie van den Enk. / Lion van den Brand

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 09:30

Ieder mens heeft wel wat. Het maakt je alleen nog maar meer mens. ,,We proberen áchter die aandoening te kijken.” Ggz-organisatie Arkin nam podcastserie op met dertien BN'ers die openlijk over hun psychische aandoening praten en waanzinnige rolmodellen zijn geworden. 

Op tafel staan taartjes met daarop de hoofden van BN’ers. Hoofden waar vaak zo ongelooflijk veel doorheen spookt, maar nu vooral heel erg goed smaken. „Heb je je tanden al in Heleen van Royen gezet? Lekker hè?” grapt iemand. Iets verderop luistert Wim Kieft naar z'n podcast en nipt Glenn Helder van zijn thee.

Wie is het?


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

20 NOV 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avataruser_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avatar

+2


Jongeren bewegen en sporten te weinig

Jongeren bewegen en sporten te weinig

Jongeren bewegen en sporten te weinig / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:15

Als je moest kiezen tussen in de vrieskou een rondje hardlopen of binnen onder een dekentjes Netflixen, dan is de keuze snel gemaakt. Toch is wel verstandig om vaker een muts op te doen en tóch naar buiten te gaan. Jongeren bewegen namelijk te weinig.

Vier op de vijf jongeren wereldwijd doet te weinig aan beweging. Zo weinig dat het schadelijk is voor hun gezondheid, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO) in een rapport. Vooral vrouwen moeten meer bewegen.

WHO luidt de noodklok in het rapport en stelt dat directe actie nodig is. „We moeten absoluut meer doen om deze jonge mensen aan het bewegen te krijgen, of we moeten een zeer somber gezondheidsbeeld bij deze jonge mensen accepteren”, laat een van de onderzoekers weten.


Weer mensen in VS overleden door e-sigaretten

Weer mensen in VS overleden door e-sigaretten

Weer mensen in VS overleden door e-sigaretten / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:10

Het aantal mensen dat door het gebruik van e-sigaretten is overleden in de Verenigde Staten is weer opgelopen. Volgens de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC ligt het aantal doden nu op 47.

De slachtoffers komen uit 25 verschillende staten en zijn tussen de 17 en 75 jaar oud. Het aantal patiënten is gestegen naar 2290, terwijl dat vorige week nog op 2172 lag. De oorzaak van longschade door e-sigaretten is volgens het CDC nog altijd onduidelijk.

Geen paniek


'Onderzoek naar dood Ivana Smit wordt heropend'

'Onderzoek naar dood Ivana Smit wordt heropend'

'Onderzoek naar dood Ivana Smit wordt heropend' / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:06

Het hoger beroep in de zaak over het overlijden van het Nederlandse model Ivana Smit is door het Maleisische gerechtshof gegrond verklaard.

Volgens de advocaat van de familie betekent dit dat het onderzoek naar de dood van de vrouw moet worden heropend. De familie is opgelucht.

Smit werd in december 2017 dood gevonden na een val van de twintigste verdieping van een flat in Kuala Lumpur. De politie leek eerst uit te gaan van een ongeluk, maar de familie geloofde dat niet. Ze vermoeden dat het Amerikaanse echtpaar bij wie Smit voor haar val verbleef, iets met haar dood te maken heeft.


Voorspelde sterrenregen slecht te zien

Voorspelde sterrenregen slecht te zien

De voorspelde vallende sterren waren bijna niet te zien / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:58

Zat je er helemaal klaar voor om 5.50 uur? De kans is groot dat je weinig hebt kunnen zien van de spectaculaire vallende sterren die verwacht werden.

In grote delen van het land was het donderdagnacht namelijk bewolkt, waardoor de honderd tot tweehonderd vallende sterren niet goed te zien waren. In het zuiden van het land was het mogelijk een glimp van de sterrenregen op te vangen, omdat de kans op opklaringen daar het grootst was.

Koud


Zeldzaam Marvel-album levert meer dan een miljoen op

De uitgeverij heeft al een lange geschiedenis achter de rug /ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Een liefhebber met een goedgevulde portemonnee heeft op een veiling in het Amerikaanse Dallas maar liefst 1,26 miljoen dollar (omgerekend 1,14 miljoen euro) neergeteld voor een Marvel-stripboek.

Het gaat om een exemplaar van het eerste stripverhaal uit 1939 dat de uitgeverij die bekendstaat om zijn iconische superhelden uitbracht.

Het album zoals hij op de site van de veiling stond /HERITAGE AUCTIONS


Likeability of3

Nepvrachtwagenchauffeur jat tienduizenden Milka-repen

Niet de Milka-repen uit dit verhaal /Getty Images

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Een vrachtwagen die vanuit Oostenrijk 20 ton aan chocolade had moeten leveren aan een bedrijf in België is nooit op zijn eindbestemming aangekomen.

Volgens de politie van Tirol is een onbekende dief met de lading aan de haal gegaan door gebruik te maken van een eigen truck en vervalste papieren. Hierbij is een partij chocolade van het merk Milka buitgemaakt met een waarde van ongeveer 50.000 euro, meldt Die Presse.

De repen van Milka komen oorspronkelijk uit Zwitserland /Getty Images


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of5

RTL haalt de Villa direct van de buis om seksueel wangedrag

Still uit het programma /RTL, Blue Circle

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het realityprogramma De Villa stopt per direct na een klachtenregen over seksueel wangedrag. 

De zender liet donderdagmiddag aan RTL Boulevard weten dat dusdanig grensoverschrijdend gedrag onacceptabel is en nooit mag worden gepromoot. Er zijn slechts vier afleveringen van de datingshow uitgezonden.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Hottentottententententoonstelling; Nederlands is prachtige taal'
Likeability of5

Stop met sale en selfie: praat Nederlands met me

'Hottentottententententoonstelling; Nederlands is prachtige taal' / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

GISTEREN

Een verloedering van de taal is het nog net niet, maar het Nederlands is wel zeker in het geding. De grote, dreigende macht? Het Engels.

Dat Nederland aan het verengelsen is, is wel duidelijk. Woorden als sale, Black Friday, selfie of het relatief nieuwe genderrevealparty zijn niet meer weg te denken uit het ‘Nederlandse’ taallandschap. Op universiteiten worden de meeste colleges alleen in het Engels gegeven en op de werkvloer is ‘even scrummen tijdens de meeting van je start-up’ helemaal niet vreemd meer.

Maar die verengelsing van het Nederlands is helemaal niet nodig, vinden de auteurs van het boek Against English dat deze week is verschenen. Schrijver Daniël Rovers en historicus en universitair docent Niek Pas houden samen met andere schrijvers en academici een pleidooi voor de Nederlandse taal.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Winkeliers willen actie: 'Winkel mag geen paskamer worden'

Yvon en haar partner Wybe zijn er helemaal klaar mee /Tosca de Jong

Foto van 'Tosca de Jong'

GISTEREN

Hoge kosten, een waslijst aan regels, verhoging van de btw en dan ook nog de concurrentie van (buitenlandse) webgiganten.

De Nederlandse winkelier heeft het allesbehalve makkelijk. De politiek moet in actie komen, maar de ondernemer én de consument kan zelf ook wat doen.


Likeability of3

Buschauffeur onder invloed van drugs tijdens ernstig ongeval

De verdachte was onder invloed van onder meer GHB /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een 26-jarige Amsterdamse buschauffeur blijkt een ernstig verkeersongeval te hebben veroorzaakt terwijl hij onder invloed was van zowel MDMA als GHB.   

Bij het ongeluk knalde een stadsbus tegen een stilstaande tram op. Ismaël W. die destijds in dienst was van vervoersbedrijf Connexxion moest donderdag voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden, meldt NH Nieuws.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar