TV-avond: Dafne en haar jacht op goud

Camera videoTV-avond: Dafne en haar jacht op goud

Dafne Schippers liep na de series 200 meter ontspannen en tevreden over de finish. / Jewel Samad | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

11 AUG 2017

Of er nog iets op tv is deze vrijdagavond? Absoluut. Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerendste of apartste programma's die je zeker zou kunnen gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Hup Dafne!

Wereldkampioen 200 meter Dafne Schippers is bij de start van de nieuwe WK-finale haar titel even kwijt. Ruim 20 seconden later is duidelijk of zij in Londen opnieuw de gouden medaille omgehangen krijgt.

Waar en wanneer: 22.50 uur op NPO 3

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Ajax, Feyenoord, PSV of…

Herhaalt Feyenoord het huzarenstukje van afgelopen seizoen? Geeft Ajax nummer 34 Appie Nouri de 34e titel voor Amsterdam? Is PSV echt zo slecht als het er nu uit ziet? We gaan het zien, want vanaf vrijdagavond – daar komt het cliché – gaat de bal weer rollen! En zien we dus de samenvattingen, vrijdagavond van ADO Den Haag – FC Utrecht, op de NOS. Of alle wedstrijden live op FOX.

Waar en wanneer: 23.25 uur op NPO 1

Als Dino’s gekloond zijn

Het was me nogal een kaskraker, Steven Spielbergs The Lost World: Jurassic Park (1997). Misschien werd het niet zo’n succes als voorganger Jurassic Parc, maar met een opbrengst van 619 miljoen dollar werd er bepaald niet gemopperd. Wat we zien? Een eiland vol gekloonde dino’s, die toch in een natuurlijke omgeving zijn opgegroeid. En dan komt de mens zich er natuurlijk weer mee bemoeien, met alle gevolgen van dien.

Waar en wanneer: 20.30 uur op SBS 6


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Eerste olympische homoseksuele kus op tv te zien
Likeability of 5

Camera videoEerste olympische homoseksuele kus op tv te zien

Kenworthy: ,,Als kind had ik niet kunnen dromen van een homoseksuele zoen bij de Spelen op tv."

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 12:00

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.

Kus

Voor het eerst is er tijdens de Olympische Spelen een homoseksuele zoen op televisie te zien. De Amerikaanse slopestyle-skiër Gus Kenworthy kuste na zijn run zijn vriend.

Op Twitter schrijft hij: ,,Als kind had ik niet kunnen dromen van een homoseksuele zoen bij de Spelen op tv, maar voor de allereerste keer kunnen de kinderen van nu het wel!"

Ketting

Tijdens een van zijn optredens krijgt zanger Elton John plots een ketting naar zijn gezicht gegooid. Waarschijnlijk wilde de gooier in kwestie zijn idool een cadeau geven, maar John was er niet zo blij mee...

Zijlstra

In het televisieprogramma Zondag met Lubach werd zondag aandacht geschonken aan het vertrek van de minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra. De aanleiding was dat hij had gejokt over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst met president Poetin, waar hij zelf helemaal niet bij was.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Likeability of 6

9-jarige vangt 34 gedumpte konijnen op

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

17 FEB 2018

Voeren, hokken schoonmaken en nagels knippen, de 9-jarige Jente uit het Overijsselse De Lutte doet het allemaal voor haar 34 kleine vriendjes. Het cavia- en konijnenasiel in haar buurt ging dicht en de dieren moesten ergens heen.

Uiteraard zat er maar één ding op: de konijnen moesten gezellig bij de kleine blondine komen wonen. Moeder Maaike vond het een goed idee om een helpende hand te bieden in tijden van nood, maar ondertussen is dat wel ietsje uit de hand gelopen.

In de garage van het Overijsselse huis huppelen nu vierendertig pluizenballetjes rond. Echt veel vindt het gezin het overigens niet: „ Er kunnen er nog wel wat bij. Misschien een stuk of vijftig, dat moet wel passen”, vertelt Maaike aan De Telegraaf. De passie voor de dieren is zo groot dat moeder en dochter nu hun eigen opvangcentrum willen starten: „Maar zover is het nog niet, eerst hopen we op genoeg donaties om de ’afdankertjes’ een fijn thuis te bieden."

Goede opvang van belang

Om geld in te zamelen, verkoopt Jente kinderboeken over haar lievelingsdieren. De Stichting Konijnenbelangen heeft moeder en dochter ook een aantal boeken cadeau gedaan om te verkopen. Volgens Maaike is het heel belangrijk dat er weer een goede opvang komt in de omgeving. „De eigenaren van het asiel in de buurt gingen met pensioen en sindsdien is er in deze omgeving eigenlijk geen goede opvanglocatie”, zegt ze.

Veel mensen lijken nog steeds niet stil te staan bij de verantwoordelijkheid die een huisdier met zich meedraagt. „Deze beestjes zijn vaak een impulsaankoop. ’Ze zijn zo schattig’, hoor je dan als reden. Maar zodra ze groter zijn, beginnen mensen te zeuren over stank en andere dingen. Tja, dat wist je toch ook meteen al, denk ik dan. Helaas is dat blijkbaar niet het geval en krijgt men wel eens spijt. Ze worden dan in de natuur losgelaten of naar een asiel gebracht.”

Werkneemster

Voor het toekomstige bedrijf heeft Maaike in ieder geval alvast één goed ingewerkte en gemotiveerde werkneemster. Iedere ochtend voert Jente de 34 konijnen, ze verschoont de hokken zo nu en dan en helpt met het knippen van de nagels.


likelove
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_c1b8d82db8b53247e8d5a3c258f829f2506aa5f2_avatar

Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Amerikaanse talkshowhost Seth Meyers naar Amsterdam. / AFP

Amerikaanse talkshowhost Seth Meyers naar Amsterdam

De komiek heeft een speciale band met Amsterdam. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

16 FEB 2018

De Amerikaanse talkshowhost Seth Meyers komt naar Amsterdam voor twee shows in Carré. De komiek en presentator zal ter ere van het 25-jarige jubileum van Boom Chicago op 14 juli een optreden geven.

Speciale band

Meyers heeft een speciale band met Boom Chicago, een Engelstalig komediegezelschap in Amsterdam. Begin jaren negentig zette hij hier zijn eerste stappen in stand-upcomedy.

In 2001 keerde Meyers terug naar de Verenigde Staten en sloot hij aan bij de sketch-comedyshow Saturday Night Live als imitator. Inmiddels is Meyers een bekend gezicht op de Amerikaanse televisie en presenteert hij op NBC zijn eigen latenightshow.

Jubileumprogramma

De 44-jarige Meyers is de openingsact van een speciaal jubileumprogramma van Boom Chicago. De kaartverkoop voor de show begint vrijdag. De opbrengst daarvan gaat naar een theaterschool voor kinderen met autisme.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

57

Droomjob-alert: Flamingo's verzorgen op de Bahama's

Vacature: Flamingo's verzorgen op de Bahama's

Droomjob-alert: Flamingo's verzorgen op de Bahama's. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

15 FEB 2018

Tegen betaling flamingo's verzorgen op de Bahama's, klinkt dat niet als muziek in je oren? Maak nu je droom waar en laat jezelf volledig omringen door roze vogels! Het Baha Mar resort op de Bahama’s is namelijk op zoek naar een ‘Chief Flamingo Officer’, zo blijkt uit het vacatureoverzicht op de website van het hotel.

Flamingo's verzorgen

Bij deze baan verzorg je de flamingo’s in het beschermde natuurreservaat dat bij het hotelcomplex ligt. Verder leg je bezoekers uit hoe een reservaat werkt en hoe belangrijk het is dat deze dieren blijven voortbestaan.

Voor je meteen helemaal wild wordt en een brief begint te schrijven: je krijgt de functie niet zomaar. Je hebt een diploma in zoölogie nodig en vijf jaar ervaring in het verzorgen van exotische vogels.

Vind jij jezelf uitermate geschikt voor deze job? Solliciteren kan hier. En is het net een beetje te hoog gegrepen voor je? Dan kun je de dieren alsnog aanschouwen door lekker een vakantie te boeken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Cheeseburger en Fristi verdwijnen uit Happy Meal

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

15 FEB 2018

De cheeseburger, Chocomel en Fristi verdwijnen uit de Happy Meal van McDonald's. Het kindermenu krijgt wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen.

Gezond

McDonald's staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Om die reden wil het bedrijf in alle 120 landen waar het actief is geleidelijk het mes zetten in de samenstelling van zijn Happy Meal.

Uiterlijk in 2022 moet minstens 50 procent van de Happy Meals in verschillende landen voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal zeshonderd calorieën bevatten. Van die calorieën mag niet meer dan 10 procent uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers komen. Ze mogen niet meer dan 650 milligram zout bevatten.

Chocomel

Om die reden verdwijnt de cheeseburger als vaste menu-optie, zo licht een woordvoerster toe. Verder verdwijnen in Nederland dus ook Chocomel en Fristi als optie bij de Happy Meals. Buiten het menu om bestellen kan overigens nog wel.


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Ter Mors in tranen na goud: 'Kom pap, help me'.

Camera videoTer Mors in tranen na goud: 'Kom pap, help me'

Tijdens de rit vroeg Ter Mors haar vader om hulp. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

15 FEB 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van donderdag.

Tranen

Jorien ter Mors wist woensdag met een spetterende tijd de gouden plak op de 1.000 meter schaatsen te bemachtigen. In de avond doet ze haar verhaal bij Studio Sportwinter, een programma van de NOS. In tranen vertelt ze over haar overleden vader en de kracht die ze uit hem put.

Schietpartij

Tijdens een schietpartij op een school in Florida zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Scholieren zochten beschutting in klaslokalen en stonden doodsangsten uit. De politie kwam om ze te bevrijden.

Kleintje pils

Het dweilorkest 'Kleintje pils' is afgereisd naar Pyeongchang en steelt daar de show met hun optredens. De Koreanen genieten met volle teugen van het enthousiasme van de heren.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

2k+

Schip vaart tegen enorme golven op de Noordzee

Camera videoSchip vaart tegen enorme golven op de Noordzee

De Britse kustwacht komt hoge golven tegen. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

14 FEB 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.

Golven

Een schip van de Britse kustwacht vecht tegen behoorlijke golven op de Noordzee.

Gorilla

In de nieuwe bioscoopfilm 'Rampage' vecht acteur Dwayne The Rock Johnson samen met een gorilla tegen enorme monsters, en dat ziet er best wel tof uit.

Furby's

Een Britse man heeft naar eigen zeggen 'teveel tijd' gestoken in het maken van een orgelspel waarin furby's de hoofdrol spelen. Overigens deed hij dat met liefde en is hij blij met het eindresultaat.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+