TV-avond: Dafne en haar jacht op goud

11 augustus 2017 om 17:00 door Erik Jonk
TV-avond: Dafne en haar jacht op goud
Dafne Schippers liep na de series 200 meter ontspannen en tevreden over de finish. / Jewel Samad | ANP

Of er nog iets op tv is deze vrijdagavond? Absoluut. Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerendste of apartste programma's die je zeker zou kunnen gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Hup Dafne!

Wereldkampioen 200 meter Dafne Schippers is bij de start van de nieuwe WK-finale haar titel even kwijt. Ruim 20 seconden later is duidelijk of zij in Londen opnieuw de gouden medaille omgehangen krijgt.

Waar en wanneer: 22.50 uur op NPO 3

 

Ajax, Feyenoord, PSV of…

Herhaalt Feyenoord het huzarenstukje van afgelopen seizoen? Geeft Ajax nummer 34 Appie Nouri de 34e titel voor Amsterdam? Is PSV echt zo slecht als het er nu uit ziet? We gaan het zien, want vanaf vrijdagavond – daar komt het cliché – gaat de bal weer rollen! En zien we dus de samenvattingen, vrijdagavond van ADO Den Haag – FC Utrecht, op de NOS. Of alle wedstrijden live op FOX.

Waar en wanneer: 23.25 uur op NPO 1

 

Als Dino’s gekloond zijn

Het was me nogal een kaskraker, Steven Spielbergs The Lost World: Jurassic Park (1997). Misschien werd het niet zo’n succes als voorganger Jurassic Parc, maar met een opbrengst van 619 miljoen dollar werd er bepaald niet gemopperd. Wat we zien? Een eiland vol gekloonde dino’s, die toch in een natuurlijke omgeving zijn opgegroeid. En dan komt de mens zich er natuurlijk weer mee bemoeien, met alle gevolgen van dien.

Waar en wanneer: 20.30 uur op SBS 6

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!