TV-avond: Dafne en haar jacht op goud

Camera videoTV-avond: Dafne en haar jacht op goud

Dafne Schippers liep na de series 200 meter ontspannen en tevreden over de finish. / Jewel Samad | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

Erik Jonk

11 AUG 2017

Of er nog iets op tv is deze vrijdagavond? Absoluut. Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerendste of apartste programma's die je zeker zou kunnen gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Hup Dafne!

Wereldkampioen 200 meter Dafne Schippers is bij de start van de nieuwe WK-finale haar titel even kwijt. Ruim 20 seconden later is duidelijk of zij in Londen opnieuw de gouden medaille omgehangen krijgt.

Waar en wanneer: 22.50 uur op NPO 3

Ajax, Feyenoord, PSV of…

Herhaalt Feyenoord het huzarenstukje van afgelopen seizoen? Geeft Ajax nummer 34 Appie Nouri de 34e titel voor Amsterdam? Is PSV echt zo slecht als het er nu uit ziet? We gaan het zien, want vanaf vrijdagavond – daar komt het cliché – gaat de bal weer rollen! En zien we dus de samenvattingen, vrijdagavond van ADO Den Haag – FC Utrecht, op de NOS. Of alle wedstrijden live op FOX.

Waar en wanneer: 23.25 uur op NPO 1

Als Dino’s gekloond zijn

Het was me nogal een kaskraker, Steven Spielbergs The Lost World: Jurassic Park (1997). Misschien werd het niet zo’n succes als voorganger Jurassic Parc, maar met een opbrengst van 619 miljoen dollar werd er bepaald niet gemopperd. Wat we zien? Een eiland vol gekloonde dino’s, die toch in een natuurlijke omgeving zijn opgegroeid. En dan komt de mens zich er natuurlijk weer mee bemoeien, met alle gevolgen van dien.

Waar en wanneer: 20.30 uur op SBS 6


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Snowfacechallenge: een 3D-afdruk van je gezicht

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

GISTEREN

Spelen in de sneeuw vinden we allemaal leuk, maar Janneke Pouw (14) had er wel heel veel lol in. Ze had namelijk 'opeens' zin om haar gezicht in de verse sneeuw te drukken, en maakte hier een foto van. Het resultaat: een perfecte 3D-afdruk van haar gezicht.

Kerstreclame PLUS met gescheiden ouders pijnlijk?

Kerstreclame van PLUS lijkt pijnlijk te zijn voor kinderen met gescheiden ouders. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

GISTEREN

Kerst vieren met gescheiden ouders blijkt niet altijd even makkelijk. Supermarktketen PLUS gebruikte het thema voor zijn nieuwe kerstreclame. In de commercial zie je kerst door de ogen van een meisje met gescheiden ouders en dat veroorzaakte positieve maar ook veel negatieve reacties.

Duiker botst tegen een witte haai

Deze duiker stond ineens oog in oog met een witte haai. Foto: Videostil Dennis Dempsey

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.

‘Vele handen maken licht werk’

Brabant krijgt te maken met 'dondersneeuw'
Likeability of 5

Brabant krijgt te maken met 'dondersneeuw'

Sneeuwval in Den Bosch. / ANP Ginopress

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

De provincie Noord-Brabant krijgt zondag te maken met een bijzonder meteorologisch verschijnsel. De provincie krijgt volgens Weerplaza te kampen met zogenaamde 'thundersnow' oftewel 'dondersneeuw'.

Dondersneeuw ontstaat volgens het weerbureau als de sneeuwintensiteit zo hoog is dat sneeuwvlokken statische elektriciteit opwekken, Daardoor ontstaat bliksem.

7-jarige Daan beboet politie met ijsje

7-jarige Daan beboet politie met ijsje

De agenten dachten hun auto goed geparkeerd te hebben, maar de 7-jarige Daan dacht daar anders over. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

Een 7-jarige politieagent in spe heeft een aantal echte agenten 'beboet'. Daan vond namelijk dat de politiewagen van de dienders verkeerd geparkeerd stond en trok daarop zijn bonnenboekje. Met de boete was hij redelijk mild: de agenten dienen één ijsje te betalen.

Het 'incident' vond plaats in Sliedrecht, dat dichtbij Rotterdam ligt. De agenten werden er naartoe gestuurd om een woninginbraak te onderzoeken. De agenten dachten bij aankomst hun auto op de juiste manier te hebben geparkeerd.

De Kwis doet Radio 538 na met streaker in de show

Jeroen Woe (rechts) en Niels van der Laan, twee van de belangrijkste gezichten van De Kwis/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zondag 10 december.

Ook streaker in De Kwis

Twitter kaapt anti-abortus statement van SGP.

Kees van der Staaij als hij niet op Twitter zit ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

8 DEC 2017

Deze week is het de week van het leven. SGP-leider Kees van der Staaij wilde deze week graag aandacht vragen voor al het leven. Zo gezegd, zo gedaan. Via een Twitterbericht liet Van der Staaij weten dat kinderen altijd goed beschermd worden tenzij ze in de baarmoeder zitten. Hiermee werd een statement gemaakt tegen abortus.

Dit schoot veel Twitteraars in het verkeerde keelgat en zij kwamen dan al gauw met eigen interpretaties van de #weekvanhetleven. Hier zijn tien van de leukste inhakers.