Nieuwssnack

Virals: Sportieve hond 'helpt' baasje mee

Virals: Sportieve hond ‘helpt’ baasje mee

Foto: screenshot video

Foto van 'Metro'

6 JUL 2017

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van donderdag.

Peddelend hondje

Soms is je inzet en het feit dat je iets probeert, belangrijker dan wat je ermee bereikt. Dat lijkt ook precies het motto te zijn van deze schattige viervoeter die zijn baasje probeert te helpen tijdens haar fietstocht. Twittergebruiker Stuart Rutherford omschrijft het geheel als „dat gevoel wanneer je denkt dat je ergens aan meewerkt, maar je eigenlijk geen idee hebt wat je aan het doen bent.” Herkenbaar?

Kippenvel door zingende Greenday-fans

„Is this the real life? Is this just fantasy?” Het wachten voor een concert kan soms heel lang duren. Om de tijd de doden voordat Greenday op zou komen in het Hyde Park in Engeland afgelopen zaterdag, besloten de meer dan 65.000 concertgangers samen een liedje te zingen. Een Queen-klassieker welteverstaan: Bohemian Rhapsody. En dat klonk nog goed ook.

Man gaat los met vuurwerk

In aanloop naar wat voor veel Amerikanen dé feestdag van het jaar is, Independence Day op 4 juli, maakte een Texaanse veteraan een leuk showtje. De man is onderdeel van een organisatie die zich inzet om hulphonden te kunnen bieden aan veteranen die niet meer zelfstandig zijn. Met deze vuurwerkkanonnen in overdreven Amerikaanse stijl kreeg hij zeker de aandacht.


Views

11

Froome geconfronteerd met reuze astma-inhalator

De inhalator blijft Froome achtervolgen/Screenshot

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 26 mei.

Extra puf

Chris Froome zette vrijdag een onwaarschijnlijk nummer neer in de Giro d'Italia, waardoor niet Tom Dumoulin, maar hij Simon Yates uit de roze trui reed. Dit terwijl er veel vragen zijn sinds zijn positieve plas tijdens de voorbije Vuelta. Op de Finestre - waar de Brit zijn duivels ontbond - werd hij geconfronteerd met een fan met een gigantische astma-inhalator.

Zwanenzang

Deze zwaan zag zijn kameraad in de modder en troep verdrinken en doet verwoede pogingen om hem nog te redden. Dat lijkt echter tevergeefs. Het filmpje duurt maar kort en we weten daardoor niet of de zwaan het gered heeft en of de filmende omstander een helpende hand heeft geprobeerd toe te steken. Hetgeen overigens zeer gewaagd zou zijn, want zwanen hebben het niet altijd zo op mensen. In ieder geval is er in Grimbsy (het Britse plaatsje waar dit incident plaatsvond) een actie gestart om de rivier Freshney te laten schoonmaken.

Ronaldauw!

Cristiano Ronaldo hoopt zaterdagavond zijn derde Champions League op een rij te winnen met Real Madrid. Maar dan zal de Portugees wel wat beter moeten mikken tijdens de training. Toen raakte hij namelijk een cameraman met een mislukte trap. De sterspeler was wel zo attent om zijn trainingsjack aan de ongelukkige man te geven.

BEKIJK OOK


Views

200+

Patricia Paay eist 4,5 ton van GeenStijl. / ANP

Patricia Paay eist 4,5 ton van GeenStijl

Portret van Patricia Paay tijdens de persdag van het RTL-programma BNers In Therapie. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Patricia Paay eist maandagmiddag in de rechtbank in Amsterdam een schadevergoeding van 450.000 euro van onder meer GeenStijl voor het publiceren van een seksvideo van haar. Haar advocaat Johan Langelaar zegt dat naast GeenStijl ook de hoofdredacteur van de website en een redacteur gedaagd zijn, evenals de man die het filmpje aanvankelijk op Twitter zette.

GeenStijl plaatste in februari vorig jaar de link van het filmpje, maar verwijderde die even later ook weer op aandringen van de advocaat van Paay. De video, waarin is te zien dat Paay plasseks heeft met een man, is echter veelvuldig gedeeld op social media.

Ongebruikelijk hoog

„De schadeclaim is gebaseerd op immateriële schade en materiële schade door opdrachten die Paay misliep", legt Langelaar aan het ANP uit. Hij erkent dat de schadeclaim ongebruikelijk hoog is voor Nederlandse begrippen. „Ik hoop hiermee iets teweeg te brengen om duidelijk te maken dat dit echt niet kan. Het filmpje is weloverwogen en doelbewust door GeenStijl gepubliceerd. De redacteuren van GeenStijl hadden zich wel twee keer achter de oren moeten krabben voordat ze dit filmpje gingen publiceren. Ze verdienen hier flink aan. Als ik een schadevergoeding zou eisen van 10.000 euro, lachen ze zich dood. Ik hoop op een kentering in Nederland als de rechter de schadeclaim toewijst."

Langelaar had de rechtbank van Amsterdam aanvankelijk gevraagd de zaak over de uitgelekte sekstape achter gesloten deuren te behandelen. De rechtbank besloot hier niet in mee te gaan. Wel heeft Langelaar de mogelijkheid om tijdens de zitting een nieuw verzoek om beslotenheid in te dienen, als hij dat noodzakelijk acht. „Als er details aan de orde komen in deze delicate zaak, vraag ik de rechter alsnog dat iedereen de zaal verlaat."

Nerveus

Langelaar zegt dat Paay erg nerveus is voor de zitting. „Ik hoop dat ze het aankan. Ze is erg gespannen en dat is heel logisch, want alles wordt weer opgerakeld. De rechtszaak heeft lang op zich laten wachten. Ik hoop dat ze erbij aanwezig is."

Behalve de civiele zaak loopt er ook nog een strafrechtelijke zaak. Volgens Langelaar dient deze strafzaak tegen GeenStijl en twee mannelijke verdachten hoogstwaarschijnlijk in juli. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte in februari bekend dat het GeenStijl vervolgt voor het verspreiden van de seksvideo van Paay. Ook twee mannelijke verdachten moeten voor de rechter verschijnen.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Harvey Weinstein op borgtocht vrij. / AFP

Harvey Weinstein op borgtocht vrij

De borgsom bedraagt 850.000 euro. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Harvey Weinstein kan de behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten. De rechter in New York besloot dat de filmproducent op borgtocht kan worden vrijgelaten.

Borgsom

De borgsom bedraagt een miljoen dollar (circa 858.000 euro). Weinstein moet verder zijn paspoort inleveren en een apparaat dragen waarmee hij te volgen is.

De politie maakte eerder bekend dat Weinstein wordt vervolgd voor verkrachting en andere strafbare feiten. Die hebben betrekking op twee vrouwen, waarvan de identiteit niet is bekendgemaakt.

In handboeien

Weinstein meldde zich vrijdag bij de politie in New York. Agenten brachten hem later in handboeien naar de rechtbank. Een aanklager verweet de 66-jarige filmproducent zijn „positie, geld en macht" te hebben ingezet om jonge vrouwen seksueel te kunnen misbruiken.

BEKIJK OOK


Views

900+

Wat kun je doen tegen hooikoorts? / ANP

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Het is weer de tijd van het jaar. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Je ogen jeuken, je neus begint te kriebelen, het is weer zover, het is hooikoortsseizoen. Komende weken staan de pollen volop in bloei en door de hoge temperaturen begint de piek eerder dan voorgaande jaren.

Ons land kent maar liefst vier miljoen patiënten, wat hooikoorts een volksziekte maakt. Ontkomen kun je er niet aan, maar wat kun je doen om de klachten enigszins te verminderen? Maurice Martens, hooikoortsexpert en bioloog, sprak met het AD en gaf advies.

Hij raadt aan de buitenlucht vooral in de namiddag en avond te vermijden. „’ s Ochtend is het vaak nog vochtig. Omdat het gras nog nat is komen er minder pollen vrij.

Meer patiënten

Wat volgens Martens ook niet verstandig is, is thuis alle ramen opzetten met de bedoeling het huis eens goed door te luchten. Dit werkt volgens hem juist averechts. Wat helpt is je na het douchen aan te kleden in een andere kamer dan je slaapkamer. „Zo spoel je voor het slapengaan de pollen uit je haren. In je kleding blijven ze namelijk verraderlijk lang zitten, dus laat je kleding in een andere kamer liggen.”

De huisarts ontvangt jaarlijks veel patiënten met hooikoortsklachten. En het aantal patiënten neemt volgens Europese onderzoekers alleen nog maar toe. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een toenemende uitstoot van Koolstofdioxide (CO2) hier aan ten grondslag ligt. Maar volgens Martens heeft dit nog een reden: „Vroeger ging men bij hooikoorts vaak uit van een ernstige verkoudheid, maar nu wordt de allergie dankzij medische technieken sneller gesignaleerd.”

Huisarts

Tot slot wil Martens het advies meegeven vooral langs te gaan bij je huisarts. „De klachten lopen enorm uiteen. Voor welke pollen je allergisch bent kan enorm verschillen. De een heeft er het hele jaar door last van, de ander slechts een paar maanden. Het is goed om te laten onderzoeken welke pollen de allergie bij jou opwekken. Zo kun je het beste bepalen welke medicijnen je wanneer nodig hebt.”

BEKIJK OOK


Views

900+

Dumoulin slaat een bres in het harnas van Yates

In het groepje Dumoulin ontbrak donderdag de roze trui/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag 25 mei.

Strijd om het roze ligt open

Het leek onmogelijk, maar Tom Dumoulin deed donderdag een dreun uit aan de bergop haast ongenaakbare Simon Yates. De Brit had eerst wel een antwoord op een demarrage van Dumoulin, maar toen de Nederlander meesprong met Chris Froome en Domenico Pozzovivo brak de rozetruidrager. Mede dankzij Wout Poels liep de schade van Yates op tot 28 seconden. Dat is momenteel precies zijn voorsprong op Dumoulin, die hij in de komende twee dagen moet zien te verdedigen. (Vanaf 3:10)

Donald Duck in braille

Het vrolijkste weekblad van Nederland. Zo noemt de Donald Duck zichzelf. Maar voor slechtzienden en blinden is lastig om er ten volle van te kunnen genieten. Deze week is er voor het eerst een editie in braille verschenen, waardoor zij de avonturen van de populaire eend en de andere inwoners van Duckstad volop mee kunnen beleven.

Live It Up

Geen feestelijke polonaisetrack van Wolter Kroes want 'we zijn er NIET bij'. Dus moeten we het gewoon doen met de officiële WK-track. Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi hebben Live It Up gemaakt.

Kaketoe draait door

Wordt de nieuwste trend een reuzenrad voor dieren? Deze kaketoe vermaakt zichzelf in ieder geval uitstekend door rondjes te draaien op een wiel.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Peuter lijdt aan het onkambare haar syndroom

Zo ziet onkambaar haar eruit/Screenshot

Foto van 'Kasper Hermans'

24 MEI 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van donderdag 24 mei.

Onkambaar haar

Een bad hairday? Wij hebben dat misschien een keer in de zoveel maanden, als ons haar niet in model te krijgen is, maar Taylor McGowan heeft dat permanent. De peuter van zeventien maanden oud heeft haar waarop geen vat te krijgen is en lijdt aan het zogenaamde Uncombable Hair Syndrome. Hoewel het een uiterst zeldzame aandoening is, hoopt haar moeder met dit filmpje wat aandacht te generen voor de aandoening.

Brand door scootmobiel

In het Limburgse Schimmert is woensdagavond een enorme brand uitgebroken in een boerderij. De brand ontstond in de opladende accu van een scootmobiel, waardoor bijna de gehele boerderij verwoest werd.

Jamai in Wie Is De Mol?

De uitzendingen van Wie Is De Mol? zullen pas begin 2019 van start gaan, maar de opnames zijn nu bezig. De eerste deelnemer lijkt al onthuld door de altijd fanatieke fans: voormalig Idols-winnaar Jamai Loman.

BEKIJK OOK


Views

2k+