Virals: Oranje-fans eren Nooij en Nouri met applaus

Camera videoVirals: Oranje-fans eren Nooij en Nouri met applaus

Foto: ANP

Foto van 'Hester Ramaker'

17 JUL 2017

Elke dag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.

Applaus

Tijdens de EK-opener tussen Nederland en Noorwegen werd stilgestaan bij twee tragische gebeurtenissen. In de 32e minuut klonk er in een vol stadion Galgenwaard applaus voor Sylvia Nooij, die vorige week op 32-jarige leeftijd overleed als gevolg van een epileptische aanval.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Twee minuten later, in de 34e minuut, kreeg Abdelhak Nouri een staande ovatie. Hij zakte vorig weekend in Oostenrijk in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen door hartritmestoornissen. Het is nu duidelijk dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft.

Nieuw begin

Een video van (ex-)studente Ramla Tyrow ging viral. Zij behaalde haar diploma in de studierichting psychologie en had afgelopen weekend haar diploma-uitreiking. Haar moeder was daarbij aanwezig. Zij vluchtte in 1996 uit Somalië en ging naar het Verenigd Koninkrijk om haar dochter een betere toekomst te kunnen geven. Dat is nu gelukt. En dat de moeder daar blij mee is, maakt de video wel duidelijk.

‘Kind zonder stoeltje in auto’

Een man in Amerika werd aangehouden door een politieagent, omdat hij rondreed in een auto met kind, zonder kinderzitje. De man antwoordde daarop: „Maar ik heb geen kind.” Of toch wel...?


Views

42

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Canadees stel eet geadopteerd zwijntje op. / Foto via Facebook BC SPCA (de dierenopvang)
Likeability of 2

Canadees stel eet geadopteerd zwijntje op

Het zwijntje Molly. / Foto via Facebook BC SPCA (de dierenopvang)

Foto van 'Sarah Sitanala'

VANDAAG, 14:59

Een stel uit Canada heeft zich niet zo geliefd gemaakt. Het stel adopteerde een zwijntje uit een dierenopvang in Vancouver. Nog geen maand later schoten ze het beest dood en aten ze het op.

Het Vietnamese hangbuikzwijntje Molly werd met veel liefde verzorgd in het asiel. De verzorgers van het beestje reageerden met afschuw op het nieuws. „Je moet wel een speciaal soort mens zijn om een beestje te adopteren uit een dierenopvang en hem alleen maar mee naar huis neemt om te doden en op te eten” aldus een medewerker op hun facebookpagina.

Geen zwijnen meer

Volgens Canadese media verbleef het zwijntje al enige tijd in de opvang. Het werd daar liefdevol verzorgd, in de hoop dat het beestje ooit een nieuw huis zou krijgen. In januari was het dan zo ver. Helaas werd al snel de ware bedoeling van de adoptie duidelijk.

Het personeel is er kapot van en laat weten nooit meer een zwijntje te laten adopteren. „In tegenstelling tot honden en katten is het risico dat ‘pet pigs’ op een bord belanden simpelweg te groot.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


saddislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Views

100+

Donderdag ijskoud met gevoelstemperatuur van -17. / ANP

Donderdag ijskoud met gevoelstemperatuur van -17

Misschien kan er volgende week geschaatst worden op natuurijs? / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

VANDAAG, 09:59

Als je het nu al koud vindt, pak je de komende week dan maar heel goed in. Het gaat namelijk nog veel kouder worden. Aankomende donderdag kan de temperatuur zelfs zakken tot een gevoelstemperatuur van - 17 graden.

Volgens Buienrader zijn deze gure temperaturen het gevolg van een stevige oostenwind uit Rusland. Deze wind zorgt voor koude lucht waardoor het woensdag en donderdag naar alle waarschijnlijk heel koud gaat worden.

Noordoostenwind

Zondagochtend vriest het een paar graden, maar in de loop van de dag zal de temperatuur verder stijgen. Door een oosten- tot noordoostenwind zal het kouder aanvoelen dan het is.

Maandag kan er in het noordelijk kustgebied een beetje sneeuw vallen. De zon schijnt regelmatig, maar voor dinsdag wordt er ook wat bewolking verwacht.

Koudste dagen deze winter

De dagen daarna gaat de temperatuur gaan flink zakken. Het zal de koudste dagen deze winter met zich meebrengen. Woensdag en donderdag zal het de hele dag vriezen. In de nacht worden temperaturen van -6 en -10 graden verwacht. Vanaf vrijdag wordt het weer minder koud.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


wow
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Corgi troost man die zelf zijn hond verloor

Foto ter illustratie. Bron: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

We weten het niet helemaal zeker, maar soms lijkt het wel alsof honden ons beter begrijpen dan wij elkaar. Corgi Cora bewijst dat met haar lieve actie.

Cora woont met haar baasje in het Amerikaanse Idaho en is in training om een therapiehond te worden. Hierdoor zal zij worden ingezet bij verschillende soorten therapieën om mensen op hun gemak te stellen. De kleine dame gaat het vast heel goed doen, want zonder officieel aan het werk te zijn, heeft ze haar taak uitmuntend uitgevoerd.

Liefde geven

Ze was namelijk met haar baasje op het vliegveld, tijdens een lange overstap. De twee zaten geduldig te wachten toen Cora ineens zachtjes van haar baasje weghuppelde. Ze bracht een bezoekje aan de man die aan de overkant van de twee zat. Ze ging naast hem liggen en de man begon haar te aaien. Hij vertelde haar hoe schattig ze was en nam een foto van de kleine hond.

Wat bleek achteraf? De man was die dag daarvoor zijn eigen hond verloren en had hier ontzettend veel verdriet van. Het baasje van Cora gelooft dat haar hond dit heeft aangevoeld en de man is gaan troosten. „Ik heb nooit getwijfeld aan het feit dat Cora kan voelen wie pijn heeft en wie vriendschap en liefde nodig heeft" schrijft haar baasje op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Deze puzzel heeft 2000 stukjes en is volledig wit

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

De ultieme uitdaging of gewoon pure frustratie? De makers van deze Japanse puzzel noemen hun uitvinding in ieder geval 'Pure Hell'. Een puzzel van duizend of tweeduizend stukjes die helemaal wit is.

Het originele formaat voor de puzzel is 26 bij 38 centimeter, maar als je dat allemaal veel te makkelijk vindt kan je ook de grote versie proberen. Tweeduizend stukjes en 40 bij 50 centimeter. Geen fan van wit? Ze verkopen de pure hel ook in het zwart.

Als je aan deze puzzel begint ga je echt de uitdaging van je leven aan, want de stukjes zijn niet alleen allemaal exact dezelfde kleur... ze zijn ook nog eens kleiner dan de stukjes van een normale puzzel. Heb je dus zin om totaal gefrustreerd aan de keukentafel te zitten? Probeer dan deze Japanse puzzel!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Deze klok gaat tienduizend jaar lang tikken

Camera videoDeze klok gaat tienduizend jaar lang tikken

De klok is gebouwd in een holle berg. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

23 FEB 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag.

Klok

Amazonbaas Jeff Bezos heeft een klok gebouwd die tienduizend jaar lang moet werken. Het wordt aangedreven door temperatuurverschillen en is gebouwd in een holle berg.

Paard

Een paard zat vast in hoog water in Indiana, Amerika. Reddingswerkers deden hun uiterste best om het dier te redden.

Viool

Een groep Afrikaanse kinderen komt voor het eerst in aanraking met een viool, en dat vinden ze behoorlijk interessant!

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Extreme kou verwacht in de Alpen. / ANP

Extreme kou verwacht in de Alpen

Pak je extra goed in als je piste opgaat. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

22 FEB 2018

Wintersporters die naar de Alpen afreizen voor een skivakantie moeten rekening houden met extreme kou. Op sommige plekken kan het wel 20 graden vriezen, en de gevoelstemperatuur kan oplopen tot min 30. Deze koude weersomstandigheden zijn het gevolg van een koude luchtstroom uit Siberië.

Dik aankleden

„Neem bijvoorbeeld Val Thorens in Frankrijk, waar veel Nederlanders naartoe gaan. Daar wordt het dinsdag minimaal min 17 en maximaal min 21. De gevoelstemperatuur kan dan richting min 30 gaan”, zegt een woordvoerder van Weeronline. Volgens hem zijn extra voorzorgsmaatregelen bij dit soort extreme weersomstandigheden nodig. „Bij zulke lage temperaturen moet je wel echt speciale kleding dragen, anders hou je het niet lang vol op de piste.”

De combinatie van après-ski met de 'Russische beer' is helemaal een gevaarlijke, zo waarschuwt het Rode Kruis. „Door het drinken van alcohol ligt onderkoeling sneller op de loer, omdat de bloedvaten verwijden." In zo'n situatie extra dik aankleden dus.

Voorzorgsmaatregelen

Ga je dit weekend met de auto richting een van de wintersportgebieden, dan doe je er dus verstandig aan extra voorzorgsmaatregelen te treffen. Neem met het oog op filegevaar extra dekens mee, en zorg voor voldoende eten en drinken, aldus de hulporganisatie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Bulgaar verdient miljoenen met nep-lijst op Spotify. / ANP

Bulgaar verdient miljoenen met nep-lijst op Spotify

Spotify blijkt makkelijk te manipuleren. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

22 FEB 2018

Een Bulgaar heeft miljoenen euro’s verdiend met een nep-afspeellijst op Spotify. De man beheerde twee afspeellijsten: Soulful Music en Music From The Heart. Deze afspeellijsten stonden vol met nummers van onbekende artiesten.

Heel veel muziek in de lijsten bleek Bulgaars te zijn. En hoewel het ook om nog onontdekte muziek kan gaan, lijkt het er op dat de lijsten nep zijn. De nummers duurden allemaal niet langer dan een minuut en het bleek dat beide lijsten weinig vaste luisteraars hadden.

De afspeellijst Soulful Music. / Screenshot van Spotify

De lijsten staan vol met Bulgaarse muziek. / Screenshot van Spotify

Fanatieke luisteraars

Toch stonden de lijsten keer op keer hoog in de populairste lijsten van de streamingdienst. Volgens de NOS soms zelfs hoger dan de afspeellijsten met de populairste nummers.

Naar een populaire muzieklijst op Spotify luisteren gemiddeld een miljoen mensen. Volgens Spotify luisterden er slechts 1200 mensen naar de verdachte muzieklijsten. Het zou kunnen dat dit allemaal zeer fanatieke luisteraars zijn, die dag en nacht de muzieklijst aan hebben staan. De kans is echter groot dat dit niet het geval is, en dan lijkt het erop dat er een bot actief is. De bot zou er dan voor zorgen dat de muziek onophoudelijk wordt afgespeeld.

Voor ieder nummer dat wordt afgespeeld betaalt Spotify 0,004 dollar aan degene die de muziekrechten van het nummer beheert. Omdat de bots ervoor hebben gezorgd dat de nummers miljoenen keren werden afgespeeld, kon de Bulgaar tonnen per maand binnenslepen.

Makkelijk manipuleren

Artiesten als Prince, The Black Keys en Adele uitten in het verleden al kritiek op de streamingdienst. Het manipuleren van de muziekdienst is volgens hen te makkelijk. Dit kan niet alleen met bots, maar ook door artiesten die fans vragen hun nummers zo veel mogelijk te luisteren.

Omdat het een paar maanden heeft geduurd voordat de Bulgaar met zijn nep-lijsten werd ontdekt, heeft hij waarschijnlijk een paar miljoen dollar binnen kunnen harken. Dit geld kon hij in eigen zak steken en belandde dus niet bij de artiesten die er recht op hadden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

300+