TV-avond: ‘gezellig’ stel Helemaal Het Einde

19 juni 2017 om 16:23 door Erik Jonk
TV-avond: ‘gezellig’ stel Helemaal Het Einde
Dit zijn de Posjes. Bjorn, Stephan, Tygo en Ilona / Olivier Thijssen

Of er nog iets op tv is deze maandagavond? Zeker wel! Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste of apartste programma's die je zeker moet gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Zuchten om een huwelijk

Er gebeurt de laatste tijd genoeg in Helemaal Het Einde. Jeroen van der Kooij die gewond raakt door een instortende watertankstellage; de familie Pos die vijftienduizend flessen bubbeltjeswijn naar Nederland gaan verschepen (succes!)… wat zal er maandagavond in Chili aan de hand zijn? In ieder geval wordt er diep gezucht door de familie Pos. Zij zien het leven in de natuur van La Sirena niet echt meer zitten. En dat levert weer hilarisch televisie op tussen man en vrouw.

Voor wie het miste: in Helemaal Het Einde worden drie gezinnen gevolgd die een nieuw bestaan proberen op te bouwen in het Zuid-Amerikaanse land.

Waar en wanneer: 20.39 uur op RTL 4

Regenboogklas van toplerares

Juf Kiet is streng, maar ook liefdevol. Dat moet ook wel als je haar klas op een Brabants dorpsschooltje ziet. De leerlingen komen overal vandaan. Niet uit Oss en Best, maar van Syrië tot Eritrea. Juf Kiet brengt hen de Nederlandse taal bij en laat de kinderen zien hoe het is om met elkaar om te gaan in een omgeving waar je niet wordt bedreigd door oorlog, armoede of honger. Dit werd vastgelegd in de internationaal gelauwerde documentaire De Kinderen van Juf Kiet.

Waar en wanneer: 20.00 uur op NPO 2

Travolta kaapt metro

The Taking of Pelham One Two Three is een filmklassieker uit 1974 maar maandag de remake uit 2009. Met een iets gewijzigde titel – 1 2 3 in plaats van uitgeschreven – gaat de film wel weer over een metrokaping. Belangrijkste personages zijn de leider van een criminele bende (John Travolta) en een onschuldige toezichthouder bij de New Yorkse metro (Denzel Washington).

Waar en wanneer: 20.29 uur op RTL 7

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!