Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Onrust bij Oranje: kwaliteits- of mentale kwestie?

Het Nederlands elftal won zondagavond met 3-1 van Bulgarije, maar toch was er genoeg aan te merken op het elftal en de technische staf. Dat had niet per se met de sportieve prestatie van de dag te maken, maar vooral met de onprofessionaliteit er omheen.

Solo ereronde

Zo liep aanvoerder Arjen Robben na afloop helemaal alleen zijn ereronde door de Johan Cruijff Arena, terwijl zijn medespelers amper te bespeuren waren. De vleugelaanvaller gaf na afloop bovendien te kennen dat hij de nodige scoringsdrift miste bij zijn ploeggenoten, aangezien de strijd met Zweden om plek twee wel eens op het doelsaldo beslist zou kunnen worden.

„Ik vond ons daarin apathisch”, zo noteerde Metro na afloop uit de mond van Robben. „Iedereen had het gevoel moeten hebben om meer goals te willen maken, maar dat leek niet het geval. Ik weet niet wat ik daartegen kan doen. Ik loop de hele tijd te schreeuwen.”

Kleedkamerfilmpje

Ook assistent Ruud Gullit zorgde in het land voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Hij plaatste direct na afloop een kort filmpje vanuit de kleedkamer op social media. Dit tot onvrede van bondscoach Dick Advocaat zelf.

Daarbovenop kwam later op de avond nog het bericht dat het met alle respect ‘kleine’ Luxemburg met 0-0 stand hield tegen Frankrijk. Daar waar Nederland een paar dagen eerder nog met 4-0 onderuit ging zonder enig verweer te hebben.

Mentale weerbaarheid

Logisch dus ook dat er vraagtekens komen bij de mentale weerbaarheid en instelling van de spelers en dus ook technische staf van Oranje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.