In het nieuws

Likeability of 5

Buitensporige drukte in de trein op komst

Vanaf 6 september test NS elke woensdag op het drukke traject de tienminutentrein. / ANP

Foto van 'Metro & ANP'

28 AUG 2017

De zomervakantie is bijna afgelopen en dat betekent dat de treinen weer een stuk voller worden. September is de drukste maand van het jaar voor de NS en het bedrijf is dan ook hard bezig om zich goed voor te bereiden. In september worden er meer dan 35 miljoen reizigers verwacht.

Vorig jaar vestigde NS in deze maand een record, met 33,3 miljoen reizigers. Die stijging komt door de groeiende economie en de dalende werkloosheid. Door de aanschaf van treinen en slimmer onderhoud heeft NS nu tweehonderd meer rijtuigen beschikbaar dan in september vorig jaar, in totaal: 2750 rijtuigen. Die worden ingezet op drukke trajecten om treinen te verlengen.

Drukte

Ondanks de maatregelen waarschuwt topman Roger van Boxtel wel voor vertraging en drukte. „In het drukke Nederland hoort staan in de spits erbij, net zoals de files op de weg.” Hij benadrukt dat het bedrijf voor 2,5 miljard euro in treinen investeert. Omdat het de komende jaren in de spits nóg drukker wordt, en alleen het regelen van extra treinen niet genoeg is, pleit Van Boxtel voor meer investeringen in de infrastructuur.

Vanaf 6 september test NS elke woensdag op het drukke traject Amsterdam-Utrecht-Eindhoven de tienminutentrein, een operatie waarmee tussen deze steden elke tien minuten een intercity rijdt. Daarmee zijn 15 procent meer reizigers te vervoeren.

Piek

Gelukkig duurt de drukte niet het hele jaar: na september zakt de piek weer flink in. Hoe dat precies komt, weet de NS niet. „We vermoeden dat mensen in het nieuwe seizoen met frisse moed weer aan de slag gaan en dat in de loop van de maanden de klad erin komt”, zegt NS-topman Roger van Boxtel tegen de NOS.

Voor wie werktijden enigszins kan aanpassen, is er ook goed nieuws. Er wordt gestart met een proef om met korting te reizen tijdens het rustigste uur van de spits. Die is van half acht tot half negen. Mensen met een Altijd Voordeel-abonnement reizen dat uur met 40 procent korting in plaats van 20 procent.

BEKIJK OOK


like
user_12b063dd63d6145e8c431f3285b52117f4dddfc8_avatar

Views

200+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

800+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

800+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+